Nagy fejlesztés előtt áll a Pécsi Tudományegyetem

Példátlan fejlesztés előtt áll a Pécsi Tudományegyetem (PTE), ami megalapozhatja a felsőoktatási intézmény jövőjét – jelentette ki Bódis József rektor február 9-én a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón. Bódis József felidézte, hogy a PTE mintegy 24 milliárd forint kormányzati forrást fordíthat idéntől 2019-ig a külföldi hallgatók számának jelentős növelésére, az oktatás minőségének emelésére, campusfejlesztésre és a klinikum modernizációjára.

A Pannon Egyetem folytatja a mérnökképzést Zalaegerszegen

A Pannon Egyetem (PE) keretei között működik a zalaegerszegi mechatronikai mérnökképzés februártól. A tervekről, a kutatásfejlesztés irányairól, a campus fejlesztéséről, valamint az oktatásban várható változásokról február 8-án évindító sajtótájékoztatón számoltak be.

Egyetemi rangot kapott a Dunaújvárosi Főiskola

A Dunaújvárosi Főiskola egyetemmé válását ünnepelték február 5-én, miután az intézmény 2016. január 1-jétől alkalmazott tudományok egyetemeként, Dunaújvárosi Egyetemként (DUE) működik tovább.

A következő tanévtől más szerkezetben működhet a Klik

A következő tanévtől már más szerkezetben, átalakított formában működhet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) – mondta Palkovics László oktatási államtitkár egy február 9-ei esti háttérbeszélgetésen. Az oktatási államtitkár úgy fogalmazott: a Klik működése a jelenlegi, centralizált formában nem igazán szerencsés, a 198 tankerület nem funkcionál jól.

Táblagépek érkeztek Tiszafüredre

A Vodafone Digitális Iskola Program keretében február 9-én 41 Vodafone Tab Speed LTE táblagépet vehettek át a Tiszafüreden a Bán Zsigmond Református Általános Iskola diákjai. A Vodafone az idei év első hónapjaiban országszerte 20 iskolába juttat el 1200 darab táblagépet, díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használatához szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet, valamint finanszírozza a gyermekek és az érintett pedagógusok internetbiztonsági oktatását.

A jó köznevelés alapja a bizalom

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere átadta a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjak elismerő okleveleit 2016. február 8-án a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen, Budapesten. A havonta 25, 50, illetve 75 ezer forintos ösztöndíjat az osztatlan pedagógusképzésben részt vevő hallgatók kaphatják.

A jövő agrárszakembereit keresik

Újraindul a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, amelynek célja, hogy anyagi támogatással segítse azon fiatal agrárszakemberek tanulmányát és kutatómunkáját, akik az agrárágazat egészségesen fenntartható, hosszú távú fejlődését tartják szem előtt.

Milyen szakokra mentek a legjobbak?

Mely szakterületek és felsőoktatási intézmények voltak vonzóak, kívánatos életpályát ígérők a rendszerváltozás után született első nemzedék legjobbjai számára? Erre a kérdésre ad választ a legjobb érettségi eredményű továbbtanulók preferenciáinak elemzése.

A felvételizők fele külföldön tanulna

A felvételiző diákok közel fele szeretne külföldön is tanulni, és tavalyhoz képest duplájára nőtt azok száma, akik a teljes képzést külföldön végeznék el, vagy részképzéssel (pl. ösztöndíjjal) utaznának ki – világított rá a Budapesti Gazdasági Egyetem által az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon végzett kutatás.

Piacorientált felsőoktatási szakképzést indít a BGE

Nemzetközi gazdálkodási felsőoktatási szakképzést indít nemzetközi szállítmányozás és logisztika szakirányon Hatvanban a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Külkereskedelmi Kara idén szeptemberben. A képzésnek a Hatvani Felsőoktatási Képzési Központ ad helyet; az érdeklődők február 15-éig, a felsőoktatási felvételi eljárás keretében nyújthatják be jelentkezésüket.

A szakképzés átalakítása a minőségi oktatást szolgálja

A szakképzési rendszer átalakítása a minőségi oktatást szolgálja – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium január 29-én. A tárca közleményében arra reagált, hogy január 28-án közoktatási szakmai szervezetek és pedagógus-szakszervezetek közös állásfoglalásban hívták fel a figyelmet „a szakképzésben jelentkező súlyos problémákra”.

Erasmus+ program segíti a tanuló és az oktató fejlődését

A kibővített és a céljának jobban megfelelő Erasmus+ program már az első évben teljesítette a hozzá fűzött várakozásokat – közölte Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos január 26-án Brüsszelben.

Űrrobotikai workshop a Gateway to Space kiállításon

Milyen az emberközpontú robotika, és hogyan mérte az űrbeli sugárzást Farkas Bertalan és Charles Simonyi? Mindent megtudhatunk február 4-én az Óbudai Egyetem és a Magyar Asztronautikai Társaság workshopján, a világ legnagyobb utazó „űrkiállításán”, a Gateway to Space-en, a Millenárison.

Táborozz ingyen!

Általános iskolás osztályok ingyenes táborozást nyerhetnek a magyarhertelendi Hello Tábor és Erdei Iskolába. A pályázat célja általános iskolai osztályok együttműködése a kreatív gondolkodás érdekében.

Vernétől Gagarinon át Darth Vaderig

Az emberiség legnagyobb kalandját kíséri végig a világ számos pontján nagy sikerrel bemutatott, Brüsszel és Johannesburg után most Budapestre érkezett Gateway to Space kiállítás. A világ legnagyobb utazó „űrgyűjteménye”, a NASA és az űrrepülés történetét feldolgozó anyag az űrrepülést megálmodók első lépéseitől az eseménydús XX. századon, valamint a holdra szálláson át egészen napjainkig tart, átlépve a Naprendszerünk határait is. A kiállítás március 15-ig látogatható.

Keresés

Hírlevél feliratkozás
Február 2016
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 1 2 3 4 5 6