Új ösztöndíjra pályázhatnak a felsőoktatási hallgatók

Campus Mundi néven új ösztöndíjprogramot indított el az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a program első félévi pályázati felhívása február 12-én jelenik meg – jelentette be Palkovics László oktatási államtitkár a Miskolci Egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

A Kárpát-medencei felsőoktatás kérdéseiről tárgyaltak

A külhoni magyar közgazdász hallgatók oktatásáról, a magyarországi és a külhoni egyetemek közötti együttműködés lehetőségéről, valamint a Kárpát-medencei térség gazdasági integrációjának elmélyítéséről cserélnek eszmét a kétnapos II. Kárpát-medencei közgazdász konferencia résztvevői a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Minőségi váltást hozhatnak a konzisztóriumok

Ünnepélyes keretek között átadták a felsőoktatási intézmények konzisztóriumi tagjainak megbízólevelét február 10-én a fővárosban. Palkovics László oktatási államtitkár a rendezvényen azt kérte az új testületek tagjaitól, hogy a felsőoktatási intézmények érdekében végezzék feladataikat.

Az OECD is bekapcsolódik a kerekasztal munkájába

A párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) is bekapcsolódik szakértőként a Köznevelési Kerekasztal munkájába a jövőben – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára február 12-én.

Nem engedik el a tehetségek kezét

A kormány a korábbi támogatási összeget többszörösére növelve mintegy négymilliárd forinttal támogatja 2016-tól a Nemzeti Tehetség Programot – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára február 10-én sajtótájékoztatón, Kecskeméten.

A következő tanévtől más szerkezetben működhet a Klik

A következő tanévtől már más szerkezetben, átalakított formában működhet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) – mondta Palkovics László oktatási államtitkár egy február 9-ei esti háttérbeszélgetésen. Az oktatási államtitkár úgy fogalmazott: a Klik működése a jelenlegi, centralizált formában nem igazán szerencsés, a 198 tankerület nem funkcionál jól.

Sportjogász képzés indul Debrecenben

Végzett jogászoknak kínál – idén először – sportjogi szakképzést a Debreceni Egyetem (DE) Állam és Jogtudományi Kara. A sportjogi szakjogász képzés keretében a hallgatók megismerkedhetnek a sportolók jogállásával, a sportszervezetek működésével, a sporttevékenységek megszervezésének és lebonyolításának legfontosabb kérdéseivel.

Az öt leggyakoribb hiba szakválasztáskor

Közeledik február 15-e, a szeptemberben induló felsőoktatási képzések jelentkezési határideje. Sokan az utolsó pillanatig várnak a döntéssel, mert nincs egyértelmű elképzelésük arról, milyen szakot válasszanak. Érdemes ilyenkor sorra venni a lehetőségeket, és odafigyelni néhány tipikus hibára, amelyet hajlamosak vagyunk elkövetni szakválasztáskor.

A jövő agrárszakembereit keresik

Újraindul a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, amelynek célja, hogy anyagi támogatással segítse azon fiatal agrárszakemberek tanulmányát és kutatómunkáját, akik az agrárágazat egészségesen fenntartható, hosszú távú fejlődését tartják szem előtt.

Piacorientált felsőoktatási szakképzést indít a BGE

Nemzetközi gazdálkodási felsőoktatási szakképzést indít nemzetközi szállítmányozás és logisztika szakirányon Hatvanban a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Külkereskedelmi Kara idén szeptemberben. A képzésnek a Hatvani Felsőoktatási Képzési Központ ad helyet; az érdeklődők február 15-éig, a felsőoktatási felvételi eljárás keretében nyújthatják be jelentkezésüket.

A szakképzés átalakítása a minőségi oktatást szolgálja

A szakképzési rendszer átalakítása a minőségi oktatást szolgálja – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium január 29-én. A tárca közleményében arra reagált, hogy január 28-án közoktatási szakmai szervezetek és pedagógus-szakszervezetek közös állásfoglalásban hívták fel a figyelmet „a szakképzésben jelentkező súlyos problémákra”.

Erasmus+ program segíti a tanuló és az oktató fejlődését

A kibővített és a céljának jobban megfelelő Erasmus+ program már az első évben teljesítette a hozzá fűzött várakozásokat – közölte Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos január 26-án Brüsszelben.

Minden harmadik tinit zaklatták már az interneten

Súlyos traumákat okozhatnak az internetes zaklatások a fiatalok számára, akik könnyen bűncselekmények áldozataivá válhatnak. A szülők, a technológiai vállalatok és a civil szervezetek felelőssége, hogy a gyerekek számára az internet a tudás és a lehetőségek forrása maradjon és ne a veszélyeké. A Microsoft a Biztonságos Internet Napján mutatta be a Windows 10-hez kapcsolódó biztonsági megoldásait.

Űrrobotikai workshop a Gateway to Space kiállításon

Milyen az emberközpontú robotika, és hogyan mérte az űrbeli sugárzást Farkas Bertalan és Charles Simonyi? Mindent megtudhatunk február 4-én az Óbudai Egyetem és a Magyar Asztronautikai Társaság workshopján, a világ legnagyobb utazó „űrkiállításán”, a Gateway to Space-en, a Millenárison.

Táborozz ingyen!

Általános iskolás osztályok ingyenes táborozást nyerhetnek a magyarhertelendi Hello Tábor és Erdei Iskolába. A pályázat célja általános iskolai osztályok együttműködése a kreatív gondolkodás érdekében.

Keresés

Hírlevél feliratkozás
Február 2016
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 1 2 3 4 5 6