Országszerte készülnek az okosruhák

Az idei Kutatók Éjszakája egyik legizgalmasabb programjának ígérkezik az Ericsson SzerCODE Challenge, az okosruhák és a viselhető eszközök show-ja. Az Ericsson és a Szertár blog csapata már nagyban készül szeptember 30-ára, hiszen olyan foglalkozásokat hirdetett meg országszerte, amelyeken bárki elkészítheti saját okosruháját vagy okoskiegészítőjét.

 

 

 

 

Ezekkel a most készült vagy a foglalkozások alapján továbbfejlesztett, illetve a Kutatók Éjszakáján megszületett okosöltözetekkel lehet nevezni a döntőre, hogy a divatban és a technológiában is a legizgalmasabbak nyerjenek a Kutatók Éjszakáján, az Ericsson K+F Központjában lévő Ericsson Szercode Show-n.

 

 

 

 

A SzerCODE Challenge, az Ericsson idei országos programja arra vállalkozik, hogy közelebb hozza a technológia és a divat világát és arra biztasson: merjünk kreatívan újragondolni bármit. Ma már minden körülöttünk levő tárgy lehet okos, miért ne okosíthatnánk fel a ruháinkat is? Egy ruhadarabból vagy egy elektronikai eszközből könnyen alkothatunk újszerűt, látványosat, egyedit és akár többfunkciós öltözetet is.

 

 

Az elkészült okosruhák négy kategóriában nevezhetők.

 

Ericsson SzerKÓD S – Dekorálj elektronikával!
Ha még nem múltál el 10 éves, ebben a kategóriában mutathatod meg, mit tud a te szerkód! Vedd elő egy régi ruhád, és álmodd újra LED-ekkel, motorokkal, egyszerű áramköri elemekkel! De tervezhetsz ékszert vagy más kiegészítőt is!
A kategória díja: a legjobb öt pályamű tulajdonosa egy-egy Code Master Thinkfun logikai játékot kap.

 

Ericsson SzerKÓD M – Tuningold fel a ruhád elektronikával!
Szedj szét egy régi elektronikus kütyüt, gondold újra és építsd bele a ruhatáradba! Okosítsd fel a cipőd, a pólód vagy épp a nyakkendőd elektronikával! Engedd szabadjára a fantáziádat, és merj kísérletezni!
A kategória díja: elektromos áramkört tervező készlet.

 

Ericsson SzerCODE L – Tervezz hordható elektronikát!
Ha téged a meglévő megoldások csak korlátoznak, akkor tervezz te magad okosruhát az igényeid szerint! Kapd elő a forrasztópákát és a varrógépet! Kódolni szeretnél? Szenzorokat építenél be? Csak tessék! A lényeg: nyűgözz le mindenkit az egyedi elektronikus kollekcióddal!
A kategória díja: Raspberry Pi 3 (miniszámítógép) tanulócsomag.

 

Ericsson SzerCODE XL – Kommunikáljon a ruhátok vezeték nélkül!
Egyedül is lehet alkotni, de képzeljétek csak el, mire lehettek képesek egy háromfős csapatban! Mi biztosak vagyunk benne, hogy elő tudtok állni olyan divatcikkel, amely képes kommunikálni veletek vagy éppen más ruhákkal. Hogy kommunikáció alatt mit értünk, nem kötjük meg, azt viszont igen, hogy használjatok vezeték nélküli adatátviteli megoldásokat!
A kategória díja: A két-három fős csapat minden tagja egy Sony SmartWatch 3 SWR50 órát kap.

 

 

 

 

Különdíjak

A közönségszavazás nyertesének díja: Raspberry Pi 3 (miniszámítógép) tanulócsomag.

 

A legjobb SzerCODE-tervezőlány díja: Fitbit Charge okoskarperec.

 

 

A következő okosruha-készítő foglalkozások időpontjai és helyszínei:

 

2016. július 16. Miskolc – Pannon-tenger Múzeum (3529 Miskolc, Görgey Artúr út 28.)

 

2016. július 30. Kecskemét – Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely (6000 Kecskemét, Gáspár András utca 11.)

 

2016. augusztus 6. Székesfehérvár – Szent István Király Múzeum (8000 Székesfehérvár, Országzászló tér 3.)

 

2016. augusztus 13. Eger – Varázstorony (3300 Eger, Eszterházy tér 1.)

 

2016. szeptember 3. Szeged – Szent-Györgyi Albert Agóra (6722 Szeged, Kálvária sugárút 23.)

 

 

Nevezés és további információk az Ericsson Magarország Facebook oldalán találhatók.

Indul az üzemmérnök informatikus (bprof) képzés

Informatikus képzés újragondolva - kevesebb elmélet - több gyakorlat

 

2018. szeptemberében új képzés indul két egyetemen is. Az üzemmérnök informatikus (BProf) szakon az alapjaitól gondolták újra az informatikus képzést. Három év alatt gyakorlatias és piacképes tudásra tehetsz szert, és kiváló esélyekkel helyezkedhetsz el kiemelkedő fizetés mellett. Az új szakra január 30-tól február 15-ig lehet jelentkezni, kizárólag elektronikusan a felvi.hu-n.

Az élethosszig tartó tanulás az Y-generáció sikerének kulcsa

Az Y-generáció számára a minőségi idő, a presztízs, az azonnali siker, a közösségi élmény és a karizmatikus vezető egyaránt fontos munkahelyi motiváció. A Magyarországon több mint kétmillió fiatalt számláló korosztály a bérigényt nem a piaci átlagbérek, hanem a számukra ideális életszínvonal szerint határozza meg. A már zajló negyedik ipari forradalom révén számos szakma és pozíció szűnhet meg a következő évtizedekben, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szakértője szerint emiatt hamarosan a megélhetés múlhat azon, hogy valaki képes-e akár 40 évesen visszaülni az iskolapadba.

Egyetemek a nemzetközi színtéren

A kinyíló világtól és a mobilitási lehetőségektől nem félni kell, hanem élni kell tudni velük – mondta Palkovics László oktatási államtitkár a Trendek és kihívások a felsőoktatás nemzetköziesítésében című konferencián. 

Quadro roadshow a kreativitásért!

Március 8-án, pénteken startolt el a XV. kerületben a „A kreativitás napja” – Tervezz, építs, játssz! Quadro edukációs roadshow, melynek során a XV. kerületben 2019 tavaszán 7 óvodában és 3 iskolában kerül megrendezésre az ingyenes kreativitásfejlesztő játékos program.

 

Múzeumok a pedagógusokért – országos projektbemutató körút pedagógusok részére

Pedagógusok számára kidolgozott, 21 állomásból álló „Múzeumok a pedagógusokért” címmel országos bemutatókörút vette kezdetét, melyen az érdeklődők ingyenesen vehetnek részt. A 2018. szeptember 10. és október 12. között zajló rendezvénysorozat a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projekt „A mi múzeumunk” című múzeumi komponenséhez kapcsolódik.

 

A logikus, algoritmikus gondolkodás fejlesztésével sokat tehetünk gyermekünk jövőjéért

A jövő tudománya egy táborban, avagy gyere, csináljunk robotot, tanuljunk programozni, hozzunk létre saját vállalkozást!

 

 

Számtalan kutatás és felmérés igazolja, hogy a felnövekvő generációnak, gyermekeinknek a jövő munkaerőpiacán már nem a lexikális tudásra lesz legnagyobb szüksége, hanem sokkal inkább olyan készségekre, kompetenciákra, mint az infokommunikációs technológiai készségek, a magas fokú együttműködés, alkalmazkodókészség, az interperszonális kommunikáció, a kritikai gondolkodás, illetve a komplex rendszerekben való gondolkodás, problémamegoldás.

Középiskolás Képzés a JÉG szervezésében

Középiskolásnak lenni jó. Bár néha unalmas. Iskolába járni jó. Bár néha unalmas. Előfordult már, hogy többre vágytál? Zavar, hogy középiskolásként keveset néznek ki belőled? Szeretnéd már most ismerni a bankok, a pénzügy és a vállalkozások világát? Megismerni az önéletrajzírás és a próba-állásinterjú rejtelmeit?

Az út önmagunkhoz saját gátjaink feloldásán keresztül vezet

A napunk feladatok és megoldandó kihívások sorozatából áll. Rohanunk reggel, sietünk délután, és fáradtan esünk ágyba este. Törekszünk a legjobbat adni a munkában és a magánéletünkben egyaránt. Egy dolog szorul háttérbe sokszor: Önmagunk. Vajon hogyan találhatjuk meg az utat a saját céljainkhoz, milyen technikákat sajátítsunk el a kiegyensúlyozott élethez? Hazánk legszínvonalasabb női karrierrendezvényén ezekhez kapunk kapaszkodókat.

Nők a munkaerőpiacon: előítéletek vannak, de a változás elindult

A nők munkaerőpiacon betöltött szerepe továbbra is központi kérdés a foglalkoztatással és a karrierépítéssel kapcsolatban. A Jobline Női Karriernap szervezőcsapatának friss kutatása az aktuális helyzetet és a női munkavállalók tapasztalatait vette górcső alá. A felmérésben több mint 2200, különböző életkorú, foglalkozású és családi állapotú nő vett részt. 

Sportlélektani eszközökkel (elsősorban) a belső sikerekért

Mitől lesz igazán hatékony a mentális felkészülés? Mi a siker, a kudarc, és mindezek elviselésének titka? Hogyan küzdjünk meg a versengés okozta nyomással? Hogyan hozhatjuk ki magunkból a legjobbat? Hogyan motiváljuk saját magunkat? Szülők, nevelési szakemberek, edzők, vállalkozók és iskolakezdők, figyelem: itt egy remek sportlélektani képzés – nemcsak sportolóknak!

Terápia és érzelmi nevelés a mesék és az alkotás ösvényein

Egy képzés, mely a művészetterápia három területét, a képzőművészet alkotó erejét, a meséket, mint archetipikus szimbolikus fejlődéstörténeteket és a szépirodalmat hívja segítségül a személyiségfejlesztéshez. Ismerd meg, hogyan hasznosíthatod a képzőművészetet, a meséket és az irodalmi alkotásokat az érzelmi nevelés és oktatás folyamán!

Kibetűzni a lélek titkait – Grafológusképzés mindenkinek

A Lukács Oktatási Központ szeptemberben induló, négy féléves képzésén megmutatkoznak az ákombákomok mélységei, a gyöngybetűk titkai. A grafológia tudományán és a papírra vetett gondolatokon keresztül alaposabban megismerhetjük az emberi személyiség rejtélyeit, saját magunkat és a hozzánk közel állókat egyaránt.

Tinifőnök – pénzügyi tudatosság fejlesztése kamaszkorban

Mit, mire költenél, ha kapnál egy csomó pénzt? Hogyan osztanád be a családod havi „költségvetését”? Vajon boldogulnál vele? És az igaz, hogy a pénz nem boldogít? A Da Vinci TV Tinifőnök c. műsora segíthet ebben.

 

Tévhitek és érdekességek – az Egészségügyi Világnap margójára

Tényleg 7 év, amíg megemésztünk egy lenyelt rágót? Ha 5 másodpercen belül felvesszük és megesszük a leesett ételt, nem lesz semmi bajunk? Mennyi adat tárolására képes az agyunk? Az erek hány méter távolságra képesek kispriccelni a vért? Milyen gyorsasággal képes kiáramlani a levegő a tüdőből? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseknek járunk utána az április 7-i Egészségügyi Világnap alkalmából a cikkben és a Da Vinci TV csatornán.

 

A varázslatos Houdini – titkok és érdekességek a bűvészetről

Gondolkodtatok már azon, hogy működnek a bűvészmutatványok? A leghíresebb szabadulóművészeti produkciókhoz mennyi merészség és kockázat szükséges? Ki és hogyan képes illuzionista produkciók bemutatására? Valljuk be, a trükkök, az érdekességek, a csodák, a megmagyarázhatatlannak tűnő történések mindannyiunkat vonzanak és szeretnénk sokszor a kulisszák mögé látni. Ahhoz, hogy ezt a világot közelebbről szemlélhessük és néhány trükk, titok felfedésre kerülhessen, nem mást, mint a földkerekség egyik legnagyobb szabadulóművészét és illuzionistáját, Harry Houdinit és az ő varázslatos életét hívjuk segítségül.

Keresés

Hírlevél feliratkozás
Október 2020
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1