A fiatalok ezer arca – Út a karrier felé

Pályázati felhívás

 

Mit ér a tehetségem? Milyen nehézséggel kell megküzdenem a sikerért? Hogyan képzelem el az életpályámat? Ezen kérdésekre kereshetik a választ az online média területén azok a 18–24 éves fiatalok, akik elindulnak a „Legjobb vagyok” Tehetségmentoráló Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatán. A nyertesek pedig nemcsak publikációs lehetőséget kapnak, de tapasztalatokat gyűjthetnek a szervezet műhelymunkáin és tehetségfejlesztő képzésein, valamint egy barcelonai tréningen is. A cél ugyanis nem egy polcra tehető díj, hanem olyan tudás átadása, amellyel a fiatalok könnyebben megtalálják egyéni útjukat karrierjük felé.

 

 

 

 

Országos versenyt hirdet 18–24 éves korú fiataloknak a „Legjobb vagyok” Tehetségmentoráló Közhasznú Nonprofit Kft. weboldalán: www.legjobbvagyok.hu. A pályázók az online média különböző területein (audiovizuális, kreatív írás és digitális képalkotás) mutathatják meg tehetségüket január 1. és február 29. között.

 

 

A téma:

 

Fiatalok 1000 arca/Krea(k)tív ifjúság – Mit ér a tehetségem? Problémák és lehetőségek a tanulás, a karrier, az életpálya, a siker területén. A projekt arra ösztönzi a fiatalokat, hogy foglalkozzanak a saját motivációikkal, felelősségükkel, karrierjükkel, életpályájukkal és lehetőségeikkel kapcsolatos kérdésekkel.

 

 

Három kategóriában lehet jelentkezni:

 

Írás (interjúk, cikkek, esszék, versek)

 

Audiovizuális média (hangulatvideók, rajz alapú mozgófilmek, animációk, fotók, video-audio interjúk, podcastok)

 

Digitális képalkotás (grafikák, illusztrációk, képmanipulációk, fotómontázsok, logók szerkesztőprogramok használatával)

 

 

Nevezés:

 

A pályázatokat a szervezet weboldalán kialakított felületre lehet feltölteni előzetes regisztráció után. Emellett a Facebookon is van külön oldala a pályázatnak, ahova felkerülnek a munkák, és ott lehet szavazni rájuk.

 

 

Elbírálás:

 

Mindhárom kategóriában öt főt választanak a pályaművek alapján. Ebből minden kategóriában egy főt a „Legjobb vagyok” Tehetségmentoráló Közhasznú Nonprofit Kft. zsűritagjai jelölnek ki, két főt a média különböző területeiről meghívott szakmai zsűri választ ki, míg két fő úgy kerülhet be, hogy a legtöbb szavazatot (like-ot) kapja a Facebook-oldalon. Az eredményhirdetés 2016. március 11-én lesz.

 

 

Mit nyerhetnek a jelentkezők?

 

A verseny 15 kiválasztottjának márciustól, hétvégenként öt alkalommal kreatív témalaborok (kreatív írás, vizuális kommunikáció, filmelmélet, kortárs médiaművészet, reklámmarketing) szerinti műhelymunkát szerveznek. Ezen kívül öt alkalommal tehetségfejlesztő csoportos skype-mentoringot is biztosít a szervezet. Végül egy három napos alkotótorban, bentlakásos gazdagító programban vehetnek részt a nyertesek, ahol az életpálya területén a fiatalok helyzetét, tehetségét, tudását, lehetőségeit, problémáit megmutató cikkek, videók, publikációk, esszék létrehozása és interneten való megjelentetése a cél. A projekt időszaka alatt a szervezet három témában végez fejlesztést: önismeret, szakmai ismeretek és projektmenedzsment. Az elméleti ismereteket gyakorlati alkalmazással azonnal projektfeladatba építik, ötvözve az informális tanulást a nem-formálissal.

 

 

További díjak:

 

A program végén a 15 főből három fiatal részt vehet egy tréningkurzuson Barcelonában, amely a fiatalok vállalkozói készségeinek javítására, start-upok elősegítésére irányul. Ezen kívül három fiatal hónapokon át tartó munkáját egy-egy tablettel jutalmazzuk a program végén. Továbbá egy évig mind a 15 fiatalnak állandó publikálási lehetőséget biztosítanak az oldalaikon. Mindenki kap oklevelet és látogatási igazolást a kurzus elvégzéséről.

 

 

A pályázatról:

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Tehetség Program pályázatot hirdetett fiatal felnőttek társadalmi felelősségvállalását elősegítő programok támogatására. A „Legjobb vagyok” Tehetségmentoráló Közhasznú Nonprofit Kft. ennek keretein belül nyerte el a Krea(k)tív ifjúság (NTP-FTH-15-0007) című pályázatot.

 

 

A szervezetről:

 

A „Legjobb vagyok” Tehetségmentoráló Közhasznú Nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a 18–35 éves fiatalokban rejlő tudást és képességeket a támogatásukkal mesteri szintre emeljék. Alaptevékenységük a fiatal felnőttek tehetséggondozása, munkaerő-piaci integrációjának támogatása, pályaválasztás pályaorientációs tanácsadással, egyedi módszerekkel, coachok segítségével, a pozitív értékek kiemelésével, gyakornoki programokkal, mentorok bevonásával.

 

A szervezetükben dolgozóknak a legfontosabb szó a FEJLŐDÉS – ez programjaikban, működésükben és az önkéntesekkel való kapcsolatukban is megjelenik. Fókuszukban a 25–35 éves korosztály humáninnovációs fejlesztése áll. Szakembereik sikeresen dolgoznak kompetencia-, életvezetés-, self- és projektmanagement témában annak érdekében, hogy a célcsoportjuk mielőbb beilleszkedjen a munkaerőpiacra, vagy az ott megjelenő problémáit kezelni tudja. Alapítói a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Egyéni Fejlesztők, Segítők, Tehetséggondozók szakmai osztályának, és 2015-ben együttműködési megállapodást írtak alá a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnökével, amelynek keretében a szervezetük szakmai támogatóként vesz részt a kamara ifjúsági stratégiájának és gyakornoki programba való bekapcsolódásának kidolgozásában, szervezésében. A magyarországi Géniusz-program alternatív tehetségpontjaként működnek, és világszerte több mint 50 civil szervezettel állnak kapcsolatban, amelyekkel közös projektek megvalósításán dolgoznak.

 

 

Bővebb információ a pályázatról:

 

A „Legjobb vagyok” Tehetségmentoráló Közhasznú Nonprofit Kft.

 

http://www.legjobbvagyok.hu

 

(Fotó: nenetus at FreeDigitalPhotos.net)

Indul az üzemmérnök informatikus (bprof) képzés

Informatikus képzés újragondolva - kevesebb elmélet - több gyakorlat

 

2018. szeptemberében új képzés indul két egyetemen is. Az üzemmérnök informatikus (BProf) szakon az alapjaitól gondolták újra az informatikus képzést. Három év alatt gyakorlatias és piacképes tudásra tehetsz szert, és kiváló esélyekkel helyezkedhetsz el kiemelkedő fizetés mellett. Az új szakra január 30-tól február 15-ig lehet jelentkezni, kizárólag elektronikusan a felvi.hu-n.

Az élethosszig tartó tanulás az Y-generáció sikerének kulcsa

Az Y-generáció számára a minőségi idő, a presztízs, az azonnali siker, a közösségi élmény és a karizmatikus vezető egyaránt fontos munkahelyi motiváció. A Magyarországon több mint kétmillió fiatalt számláló korosztály a bérigényt nem a piaci átlagbérek, hanem a számukra ideális életszínvonal szerint határozza meg. A már zajló negyedik ipari forradalom révén számos szakma és pozíció szűnhet meg a következő évtizedekben, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szakértője szerint emiatt hamarosan a megélhetés múlhat azon, hogy valaki képes-e akár 40 évesen visszaülni az iskolapadba.

Egyetemek a nemzetközi színtéren

A kinyíló világtól és a mobilitási lehetőségektől nem félni kell, hanem élni kell tudni velük – mondta Palkovics László oktatási államtitkár a Trendek és kihívások a felsőoktatás nemzetköziesítésében című konferencián. 

Quadro roadshow a kreativitásért!

Március 8-án, pénteken startolt el a XV. kerületben a „A kreativitás napja” – Tervezz, építs, játssz! Quadro edukációs roadshow, melynek során a XV. kerületben 2019 tavaszán 7 óvodában és 3 iskolában kerül megrendezésre az ingyenes kreativitásfejlesztő játékos program.

 

Múzeumok a pedagógusokért – országos projektbemutató körút pedagógusok részére

Pedagógusok számára kidolgozott, 21 állomásból álló „Múzeumok a pedagógusokért” címmel országos bemutatókörút vette kezdetét, melyen az érdeklődők ingyenesen vehetnek részt. A 2018. szeptember 10. és október 12. között zajló rendezvénysorozat a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projekt „A mi múzeumunk” című múzeumi komponenséhez kapcsolódik.

 

A logikus, algoritmikus gondolkodás fejlesztésével sokat tehetünk gyermekünk jövőjéért

A jövő tudománya egy táborban, avagy gyere, csináljunk robotot, tanuljunk programozni, hozzunk létre saját vállalkozást!

 

 

Számtalan kutatás és felmérés igazolja, hogy a felnövekvő generációnak, gyermekeinknek a jövő munkaerőpiacán már nem a lexikális tudásra lesz legnagyobb szüksége, hanem sokkal inkább olyan készségekre, kompetenciákra, mint az infokommunikációs technológiai készségek, a magas fokú együttműködés, alkalmazkodókészség, az interperszonális kommunikáció, a kritikai gondolkodás, illetve a komplex rendszerekben való gondolkodás, problémamegoldás.

Középiskolás Képzés a JÉG szervezésében

Középiskolásnak lenni jó. Bár néha unalmas. Iskolába járni jó. Bár néha unalmas. Előfordult már, hogy többre vágytál? Zavar, hogy középiskolásként keveset néznek ki belőled? Szeretnéd már most ismerni a bankok, a pénzügy és a vállalkozások világát? Megismerni az önéletrajzírás és a próba-állásinterjú rejtelmeit?

Az út önmagunkhoz saját gátjaink feloldásán keresztül vezet

A napunk feladatok és megoldandó kihívások sorozatából áll. Rohanunk reggel, sietünk délután, és fáradtan esünk ágyba este. Törekszünk a legjobbat adni a munkában és a magánéletünkben egyaránt. Egy dolog szorul háttérbe sokszor: Önmagunk. Vajon hogyan találhatjuk meg az utat a saját céljainkhoz, milyen technikákat sajátítsunk el a kiegyensúlyozott élethez? Hazánk legszínvonalasabb női karrierrendezvényén ezekhez kapunk kapaszkodókat.

Nők a munkaerőpiacon: előítéletek vannak, de a változás elindult

A nők munkaerőpiacon betöltött szerepe továbbra is központi kérdés a foglalkoztatással és a karrierépítéssel kapcsolatban. A Jobline Női Karriernap szervezőcsapatának friss kutatása az aktuális helyzetet és a női munkavállalók tapasztalatait vette górcső alá. A felmérésben több mint 2200, különböző életkorú, foglalkozású és családi állapotú nő vett részt. 

Sportlélektani eszközökkel (elsősorban) a belső sikerekért

Mitől lesz igazán hatékony a mentális felkészülés? Mi a siker, a kudarc, és mindezek elviselésének titka? Hogyan küzdjünk meg a versengés okozta nyomással? Hogyan hozhatjuk ki magunkból a legjobbat? Hogyan motiváljuk saját magunkat? Szülők, nevelési szakemberek, edzők, vállalkozók és iskolakezdők, figyelem: itt egy remek sportlélektani képzés – nemcsak sportolóknak!

Terápia és érzelmi nevelés a mesék és az alkotás ösvényein

Egy képzés, mely a művészetterápia három területét, a képzőművészet alkotó erejét, a meséket, mint archetipikus szimbolikus fejlődéstörténeteket és a szépirodalmat hívja segítségül a személyiségfejlesztéshez. Ismerd meg, hogyan hasznosíthatod a képzőművészetet, a meséket és az irodalmi alkotásokat az érzelmi nevelés és oktatás folyamán!

Kibetűzni a lélek titkait – Grafológusképzés mindenkinek

A Lukács Oktatási Központ szeptemberben induló, négy féléves képzésén megmutatkoznak az ákombákomok mélységei, a gyöngybetűk titkai. A grafológia tudományán és a papírra vetett gondolatokon keresztül alaposabban megismerhetjük az emberi személyiség rejtélyeit, saját magunkat és a hozzánk közel állókat egyaránt.

Tinifőnök – pénzügyi tudatosság fejlesztése kamaszkorban

Mit, mire költenél, ha kapnál egy csomó pénzt? Hogyan osztanád be a családod havi „költségvetését”? Vajon boldogulnál vele? És az igaz, hogy a pénz nem boldogít? A Da Vinci TV Tinifőnök c. műsora segíthet ebben.

 

Tévhitek és érdekességek – az Egészségügyi Világnap margójára

Tényleg 7 év, amíg megemésztünk egy lenyelt rágót? Ha 5 másodpercen belül felvesszük és megesszük a leesett ételt, nem lesz semmi bajunk? Mennyi adat tárolására képes az agyunk? Az erek hány méter távolságra képesek kispriccelni a vért? Milyen gyorsasággal képes kiáramlani a levegő a tüdőből? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseknek járunk utána az április 7-i Egészségügyi Világnap alkalmából a cikkben és a Da Vinci TV csatornán.

 

A varázslatos Houdini – titkok és érdekességek a bűvészetről

Gondolkodtatok már azon, hogy működnek a bűvészmutatványok? A leghíresebb szabadulóművészeti produkciókhoz mennyi merészség és kockázat szükséges? Ki és hogyan képes illuzionista produkciók bemutatására? Valljuk be, a trükkök, az érdekességek, a csodák, a megmagyarázhatatlannak tűnő történések mindannyiunkat vonzanak és szeretnénk sokszor a kulisszák mögé látni. Ahhoz, hogy ezt a világot közelebbről szemlélhessük és néhány trükk, titok felfedésre kerülhessen, nem mást, mint a földkerekség egyik legnagyobb szabadulóművészét és illuzionistáját, Harry Houdinit és az ő varázslatos életét hívjuk segítségül.

Keresés

Hírlevél feliratkozás
Október 2020
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1