Új akadémiai vezetés a Budapesti Gazdasági Egyetemen

Első alkalommal köszöntötte rektorként az egyetemi polgárokat dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) nyáron kinevezett vezetője az intézmény tanévnyitóján, ahol bemutatták az egyetem új akadémiai vezetőségét is.

 

 

 

 

Dr. Csillag Sára tudományos rektorhelyettesi, dr. Jancsik András oktatási rektorhelyettesi, dr. Radácsi László rektori tanácsadói, dr. Novák Tamás nemzetközi igazgatói, dr. habil Kozár László Ph.D pedig stratégiai projekt-igazgatói pozícióban kezdi meg az új tanévet.

 

Kiemelkedően sikeres felvételi eljárást tudhat maga mögött a Budapesti Gazdasági Egyetem, ahová a tavalyihoz képest – az országos átlagot is felülmúlva – 13,3 százalékkal többen adták be jelentkezésüket. Az ország legnagyobb alkalmazott tudományok egyetemén 5567 elsőéves kezdheti meg tanulmányait szeptembertől. Az intézmény ünnepélyes tanévnyitóján dr. Heidrich Balázs, a BGE Pénzügyi és Számviteli Karának korábbi dékánja első alkalommal köszöntötte rektorként a gólyákat.

 

A BGE frissen kinevezett rektora beiktatását követően nagy figyelmet szentelt annak, hogy a lehető legrövidebb idő alatt felálljon az akadémiai vezetői csapat, amely szakértelmével és munkájával hozzájárulhat a rektori pályázatában foglalt célok eléréséhez. Ennek köszönhetően a rendezvényen már részt vett a BGE új akadémiai vezetősége is. A kinevezések kapcsán dr. Heidrich Balázs kiemelte: „Az új egyetemi vezetők belépésével – ezt már világosan látom – kitűnő lehetőségünk nyílik arra, hogy az egyetem stratégiájaként szolgáló Intézményfejlesztési Tervben (IFT) foglalt elképzelések valósággá váljanak, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetem a kelet-közép-európai felsőoktatási térség meghatározó felsőoktatási intézményévé váljon.”

 

Szeptembertől az intézmény oktatási rektorhelyettesi posztját dr. Jancsik András, a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának korábbi dékánja tölti be. Dr. Jancsik András kinevezése kapcsán kiemelte: a BGE célja, hogy a hallgatókat a korábbiaknál is komolyabb szakmai kihívásokkal szembesítsék, ugyanakkor nagyobb szabadságot és élményszerűséget biztosítsanak számukra, ezzel is ösztönözve őket tanulmányaik sikeres elvégzésére. Dr. Csillag Sára, a BGE most kinevezett tudományos rektorhelyettese feladatának tekinti olyan kiválósági központok kialakítását, amelyeket egyaránt lehetőséget adnak publikációkat is eredményező alkalmazott kutatási projektek folytatására, valamint az üzleti szektorral való aktív kapcsolattartásra.

 

Dr. Novák Tamás, a BGE nemzetközi igazgatójának célja a kulcsfontosságú régiókkal és partnerekkel kialakított folyamatos, a hallgatói és oktatói mobilitást és a kutatási együttműködést erősítő kapcsolatok kiépítése. Dr. Radácsi László, a BGE rektori tanácsadójának személyes ügye a fenntartható-felelős egyetem fejlesztése, amelyben a BGE szolgáltatásainak közvetlen fogyasztói, valamint a munkatársak is szerethetőbb, élhetőbb közösséget tapasztalhatnak meg maguk körül. Dr. habil Kozár László Ph.D., a BGE stratégiai projektek igazgatója kiemelte, a nemzetközi piacra lépést a meglévő szakmai és tudományos kapcsolatokra alapozza majd, amelynek főbb megcélzandó régiói Közép-Európa és Délkelet-Ázsia lehet az elkövetkező periódusban.

 

Dr. Dietz Ferenc, a Budapesti Gazdasági Egyetem kancellárja a kinevezések kapcsán elmondta: „Nagy örömömre szolgál, hogy egy ilyen kiváló csapattal dolgozhatok együtt a jövőben. Úgy gondolom, hogy egy intézmény csak akkor lehet sikeres, ha vezetői megtalálják a közös hangot és bizalommal fordulnak egymás felé. Biztos vagyok abban, hogy az új akadémiai vezetéssel együttműködve, az általam irányított szervezet támogatásával hatékonyan tudunk tenni azért, hogy a BGE további sikereket érjen el hazai és nemzetközi területeken egyaránt.”

 

 

(Fotó: bgf.hu)

Indul az üzemmérnök informatikus (bprof) képzés

Informatikus képzés újragondolva - kevesebb elmélet - több gyakorlat

 

2018. szeptemberében új képzés indul két egyetemen is. Az üzemmérnök informatikus (BProf) szakon az alapjaitól gondolták újra az informatikus képzést. Három év alatt gyakorlatias és piacképes tudásra tehetsz szert, és kiváló esélyekkel helyezkedhetsz el kiemelkedő fizetés mellett. Az új szakra január 30-tól február 15-ig lehet jelentkezni, kizárólag elektronikusan a felvi.hu-n.

Az élethosszig tartó tanulás az Y-generáció sikerének kulcsa

Az Y-generáció számára a minőségi idő, a presztízs, az azonnali siker, a közösségi élmény és a karizmatikus vezető egyaránt fontos munkahelyi motiváció. A Magyarországon több mint kétmillió fiatalt számláló korosztály a bérigényt nem a piaci átlagbérek, hanem a számukra ideális életszínvonal szerint határozza meg. A már zajló negyedik ipari forradalom révén számos szakma és pozíció szűnhet meg a következő évtizedekben, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szakértője szerint emiatt hamarosan a megélhetés múlhat azon, hogy valaki képes-e akár 40 évesen visszaülni az iskolapadba.

Egyetemek a nemzetközi színtéren

A kinyíló világtól és a mobilitási lehetőségektől nem félni kell, hanem élni kell tudni velük – mondta Palkovics László oktatási államtitkár a Trendek és kihívások a felsőoktatás nemzetköziesítésében című konferencián. 

Quadro roadshow a kreativitásért!

Március 8-án, pénteken startolt el a XV. kerületben a „A kreativitás napja” – Tervezz, építs, játssz! Quadro edukációs roadshow, melynek során a XV. kerületben 2019 tavaszán 7 óvodában és 3 iskolában kerül megrendezésre az ingyenes kreativitásfejlesztő játékos program.

 

Múzeumok a pedagógusokért – országos projektbemutató körút pedagógusok részére

Pedagógusok számára kidolgozott, 21 állomásból álló „Múzeumok a pedagógusokért” címmel országos bemutatókörút vette kezdetét, melyen az érdeklődők ingyenesen vehetnek részt. A 2018. szeptember 10. és október 12. között zajló rendezvénysorozat a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projekt „A mi múzeumunk” című múzeumi komponenséhez kapcsolódik.

 

A logikus, algoritmikus gondolkodás fejlesztésével sokat tehetünk gyermekünk jövőjéért

A jövő tudománya egy táborban, avagy gyere, csináljunk robotot, tanuljunk programozni, hozzunk létre saját vállalkozást!

 

 

Számtalan kutatás és felmérés igazolja, hogy a felnövekvő generációnak, gyermekeinknek a jövő munkaerőpiacán már nem a lexikális tudásra lesz legnagyobb szüksége, hanem sokkal inkább olyan készségekre, kompetenciákra, mint az infokommunikációs technológiai készségek, a magas fokú együttműködés, alkalmazkodókészség, az interperszonális kommunikáció, a kritikai gondolkodás, illetve a komplex rendszerekben való gondolkodás, problémamegoldás.

Középiskolás Képzés a JÉG szervezésében

Középiskolásnak lenni jó. Bár néha unalmas. Iskolába járni jó. Bár néha unalmas. Előfordult már, hogy többre vágytál? Zavar, hogy középiskolásként keveset néznek ki belőled? Szeretnéd már most ismerni a bankok, a pénzügy és a vállalkozások világát? Megismerni az önéletrajzírás és a próba-állásinterjú rejtelmeit?

Az út önmagunkhoz saját gátjaink feloldásán keresztül vezet

A napunk feladatok és megoldandó kihívások sorozatából áll. Rohanunk reggel, sietünk délután, és fáradtan esünk ágyba este. Törekszünk a legjobbat adni a munkában és a magánéletünkben egyaránt. Egy dolog szorul háttérbe sokszor: Önmagunk. Vajon hogyan találhatjuk meg az utat a saját céljainkhoz, milyen technikákat sajátítsunk el a kiegyensúlyozott élethez? Hazánk legszínvonalasabb női karrierrendezvényén ezekhez kapunk kapaszkodókat.

Nők a munkaerőpiacon: előítéletek vannak, de a változás elindult

A nők munkaerőpiacon betöltött szerepe továbbra is központi kérdés a foglalkoztatással és a karrierépítéssel kapcsolatban. A Jobline Női Karriernap szervezőcsapatának friss kutatása az aktuális helyzetet és a női munkavállalók tapasztalatait vette górcső alá. A felmérésben több mint 2200, különböző életkorú, foglalkozású és családi állapotú nő vett részt. 

Sportlélektani eszközökkel (elsősorban) a belső sikerekért

Mitől lesz igazán hatékony a mentális felkészülés? Mi a siker, a kudarc, és mindezek elviselésének titka? Hogyan küzdjünk meg a versengés okozta nyomással? Hogyan hozhatjuk ki magunkból a legjobbat? Hogyan motiváljuk saját magunkat? Szülők, nevelési szakemberek, edzők, vállalkozók és iskolakezdők, figyelem: itt egy remek sportlélektani képzés – nemcsak sportolóknak!

Terápia és érzelmi nevelés a mesék és az alkotás ösvényein

Egy képzés, mely a művészetterápia három területét, a képzőművészet alkotó erejét, a meséket, mint archetipikus szimbolikus fejlődéstörténeteket és a szépirodalmat hívja segítségül a személyiségfejlesztéshez. Ismerd meg, hogyan hasznosíthatod a képzőművészetet, a meséket és az irodalmi alkotásokat az érzelmi nevelés és oktatás folyamán!

Kibetűzni a lélek titkait – Grafológusképzés mindenkinek

A Lukács Oktatási Központ szeptemberben induló, négy féléves képzésén megmutatkoznak az ákombákomok mélységei, a gyöngybetűk titkai. A grafológia tudományán és a papírra vetett gondolatokon keresztül alaposabban megismerhetjük az emberi személyiség rejtélyeit, saját magunkat és a hozzánk közel állókat egyaránt.

Tinifőnök – pénzügyi tudatosság fejlesztése kamaszkorban

Mit, mire költenél, ha kapnál egy csomó pénzt? Hogyan osztanád be a családod havi „költségvetését”? Vajon boldogulnál vele? És az igaz, hogy a pénz nem boldogít? A Da Vinci TV Tinifőnök c. műsora segíthet ebben.

 

Tévhitek és érdekességek – az Egészségügyi Világnap margójára

Tényleg 7 év, amíg megemésztünk egy lenyelt rágót? Ha 5 másodpercen belül felvesszük és megesszük a leesett ételt, nem lesz semmi bajunk? Mennyi adat tárolására képes az agyunk? Az erek hány méter távolságra képesek kispriccelni a vért? Milyen gyorsasággal képes kiáramlani a levegő a tüdőből? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseknek járunk utána az április 7-i Egészségügyi Világnap alkalmából a cikkben és a Da Vinci TV csatornán.

 

A varázslatos Houdini – titkok és érdekességek a bűvészetről

Gondolkodtatok már azon, hogy működnek a bűvészmutatványok? A leghíresebb szabadulóművészeti produkciókhoz mennyi merészség és kockázat szükséges? Ki és hogyan képes illuzionista produkciók bemutatására? Valljuk be, a trükkök, az érdekességek, a csodák, a megmagyarázhatatlannak tűnő történések mindannyiunkat vonzanak és szeretnénk sokszor a kulisszák mögé látni. Ahhoz, hogy ezt a világot közelebbről szemlélhessük és néhány trükk, titok felfedésre kerülhessen, nem mást, mint a földkerekség egyik legnagyobb szabadulóművészét és illuzionistáját, Harry Houdinit és az ő varázslatos életét hívjuk segítségül.

Keresés

Hírlevél feliratkozás
Október 2020
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1