Balog Zoltán egyetemi tanári kinevezéseket adott át

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere rektori megbízási okiratokat és egyetemi tanári kinevezési okiratokat adott át a Pesti Vigadóban június 2-án. Balog Zoltán hangsúlyozta: mindaz, amit a felsőoktatási oktatók teszek, nem magánügy, nem egy egyetemnek a belső ügye, nemcsak a magyar felsőoktatás szűk ügye, hanem része kell, hogy legyen a nemzetstratégiának.

 

 

 Dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea, a Pető András Főiskola rektora átveszi megbízását.

 

 

A miniszter kiemelte: a felsőoktatási intézmények tartozásállománya a felére csökkent, ez jelzi azt, hogy a kancellári rendszer bevezetése a felsőoktatásban egy jó irányba tett lépés volt, az együttműködés a kancellárok és a rektorok között a közjó érdekében történik – tette hozzá.

 

A tárca vezetője elmondta: nőtt a pedagógus pálya vonzereje, az elmúlt két évben 30 százalékkal nőtt a pedagógusképzésre jelentkezők száma. Ezen belül is különösen nőtt azoknak a száma, akik műszaki, informatikai és természettudományos területre jelentkeznek. Jelenleg a duális képzést 24 intézmény hirdette meg 49 szakon, amelyhez több mint 500 partnervállalat kapcsolódott – emelte ki.

 

 

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke megbízásából Balog Zoltán rektori megbízási okiratot adott át:

 

Dr. Onder Csaba, a Nyíregyházi Egyetem rektora,

 

Dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea, a Pető András Főiskola rektora részére.

 

 

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke megbízásából Balog Zoltán egyetemi tanári kinevezési okiratot adott át:

 

Dr. Aczél Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense részére,

 

Dr. Bordás Mária, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi docense részére,

 

Dr. Bozóki Zoltán József, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi docense részére,

 

Dr. Bui Minh Phong, az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyetemi docense részére,

 

Dr. Csoma Zsigmond, a Károli Gáspár Református Egyetem kutatóprofesszora részére,

 

Dr. Erős István egyetemi docens részére,

 

Eperjes Károly, a Kaposvári Egyetem adjunktusa részére,

 

Dr. Faragó László, a Széchenyi István Egyetem egyetemi docense részére,

 

Dr. Győrffy Dóra, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi docense részére,

 

Dr. Hanula Gergely, a Pápai Református Teológiai Akadémia egyetemi docense,

 

Dr. Kocsis Imre, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi docense részére,

 

Dr. Kozáry Andrea, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főiskolai tanára részére,

 

Kőszegi Botond egyetemi docens részére,

 

Prof. Dr. Michael Anderheiden egyetemi docens részére,

 

Dr. Mohay Tamás, az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyetemi docense részére,

 

Dr. Nagy Beáta Erika, a Debreceni Egyetem egyetemi docense részére,

 

Dr. Németh Tamás, a Pápai Református Teológiai Akadémia egyetemi docense részére,

 

Dr. Rátky József, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ igazgatója részére,

 

Dr. Szűcs Gabriella, a Debreceni Egyetem egyetemi docense részére,

 

Dr. Taller János, a Pannon Egyetem tudományos főmunkatársa részére,

 

Dr. Tóth Péter, a Szegedi Tudományegyetem főiskolai docense részére és

 

Dr. Veszprémy László, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Hadtörténeti Intézet igazgatója részére.

 

 

(Fotó: Bartos Gyula/EMMI)

Indul az üzemmérnök informatikus (bprof) képzés

Informatikus képzés újragondolva - kevesebb elmélet - több gyakorlat

 

2018. szeptemberében új képzés indul két egyetemen is. Az üzemmérnök informatikus (BProf) szakon az alapjaitól gondolták újra az informatikus képzést. Három év alatt gyakorlatias és piacképes tudásra tehetsz szert, és kiváló esélyekkel helyezkedhetsz el kiemelkedő fizetés mellett. Az új szakra január 30-tól február 15-ig lehet jelentkezni, kizárólag elektronikusan a felvi.hu-n.

Az élethosszig tartó tanulás az Y-generáció sikerének kulcsa

Az Y-generáció számára a minőségi idő, a presztízs, az azonnali siker, a közösségi élmény és a karizmatikus vezető egyaránt fontos munkahelyi motiváció. A Magyarországon több mint kétmillió fiatalt számláló korosztály a bérigényt nem a piaci átlagbérek, hanem a számukra ideális életszínvonal szerint határozza meg. A már zajló negyedik ipari forradalom révén számos szakma és pozíció szűnhet meg a következő évtizedekben, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szakértője szerint emiatt hamarosan a megélhetés múlhat azon, hogy valaki képes-e akár 40 évesen visszaülni az iskolapadba.

Egyetemek a nemzetközi színtéren

A kinyíló világtól és a mobilitási lehetőségektől nem félni kell, hanem élni kell tudni velük – mondta Palkovics László oktatási államtitkár a Trendek és kihívások a felsőoktatás nemzetköziesítésében című konferencián. 

Quadro roadshow a kreativitásért!

Március 8-án, pénteken startolt el a XV. kerületben a „A kreativitás napja” – Tervezz, építs, játssz! Quadro edukációs roadshow, melynek során a XV. kerületben 2019 tavaszán 7 óvodában és 3 iskolában kerül megrendezésre az ingyenes kreativitásfejlesztő játékos program.

 

Múzeumok a pedagógusokért – országos projektbemutató körút pedagógusok részére

Pedagógusok számára kidolgozott, 21 állomásból álló „Múzeumok a pedagógusokért” címmel országos bemutatókörút vette kezdetét, melyen az érdeklődők ingyenesen vehetnek részt. A 2018. szeptember 10. és október 12. között zajló rendezvénysorozat a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projekt „A mi múzeumunk” című múzeumi komponenséhez kapcsolódik.

 

A logikus, algoritmikus gondolkodás fejlesztésével sokat tehetünk gyermekünk jövőjéért

A jövő tudománya egy táborban, avagy gyere, csináljunk robotot, tanuljunk programozni, hozzunk létre saját vállalkozást!

 

 

Számtalan kutatás és felmérés igazolja, hogy a felnövekvő generációnak, gyermekeinknek a jövő munkaerőpiacán már nem a lexikális tudásra lesz legnagyobb szüksége, hanem sokkal inkább olyan készségekre, kompetenciákra, mint az infokommunikációs technológiai készségek, a magas fokú együttműködés, alkalmazkodókészség, az interperszonális kommunikáció, a kritikai gondolkodás, illetve a komplex rendszerekben való gondolkodás, problémamegoldás.

Középiskolás Képzés a JÉG szervezésében

Középiskolásnak lenni jó. Bár néha unalmas. Iskolába járni jó. Bár néha unalmas. Előfordult már, hogy többre vágytál? Zavar, hogy középiskolásként keveset néznek ki belőled? Szeretnéd már most ismerni a bankok, a pénzügy és a vállalkozások világát? Megismerni az önéletrajzírás és a próba-állásinterjú rejtelmeit?

Az út önmagunkhoz saját gátjaink feloldásán keresztül vezet

A napunk feladatok és megoldandó kihívások sorozatából áll. Rohanunk reggel, sietünk délután, és fáradtan esünk ágyba este. Törekszünk a legjobbat adni a munkában és a magánéletünkben egyaránt. Egy dolog szorul háttérbe sokszor: Önmagunk. Vajon hogyan találhatjuk meg az utat a saját céljainkhoz, milyen technikákat sajátítsunk el a kiegyensúlyozott élethez? Hazánk legszínvonalasabb női karrierrendezvényén ezekhez kapunk kapaszkodókat.

Nők a munkaerőpiacon: előítéletek vannak, de a változás elindult

A nők munkaerőpiacon betöltött szerepe továbbra is központi kérdés a foglalkoztatással és a karrierépítéssel kapcsolatban. A Jobline Női Karriernap szervezőcsapatának friss kutatása az aktuális helyzetet és a női munkavállalók tapasztalatait vette górcső alá. A felmérésben több mint 2200, különböző életkorú, foglalkozású és családi állapotú nő vett részt. 

Sportlélektani eszközökkel (elsősorban) a belső sikerekért

Mitől lesz igazán hatékony a mentális felkészülés? Mi a siker, a kudarc, és mindezek elviselésének titka? Hogyan küzdjünk meg a versengés okozta nyomással? Hogyan hozhatjuk ki magunkból a legjobbat? Hogyan motiváljuk saját magunkat? Szülők, nevelési szakemberek, edzők, vállalkozók és iskolakezdők, figyelem: itt egy remek sportlélektani képzés – nemcsak sportolóknak!

Terápia és érzelmi nevelés a mesék és az alkotás ösvényein

Egy képzés, mely a művészetterápia három területét, a képzőművészet alkotó erejét, a meséket, mint archetipikus szimbolikus fejlődéstörténeteket és a szépirodalmat hívja segítségül a személyiségfejlesztéshez. Ismerd meg, hogyan hasznosíthatod a képzőművészetet, a meséket és az irodalmi alkotásokat az érzelmi nevelés és oktatás folyamán!

Kibetűzni a lélek titkait – Grafológusképzés mindenkinek

A Lukács Oktatási Központ szeptemberben induló, négy féléves képzésén megmutatkoznak az ákombákomok mélységei, a gyöngybetűk titkai. A grafológia tudományán és a papírra vetett gondolatokon keresztül alaposabban megismerhetjük az emberi személyiség rejtélyeit, saját magunkat és a hozzánk közel állókat egyaránt.

Tinifőnök – pénzügyi tudatosság fejlesztése kamaszkorban

Mit, mire költenél, ha kapnál egy csomó pénzt? Hogyan osztanád be a családod havi „költségvetését”? Vajon boldogulnál vele? És az igaz, hogy a pénz nem boldogít? A Da Vinci TV Tinifőnök c. műsora segíthet ebben.

 

Tévhitek és érdekességek – az Egészségügyi Világnap margójára

Tényleg 7 év, amíg megemésztünk egy lenyelt rágót? Ha 5 másodpercen belül felvesszük és megesszük a leesett ételt, nem lesz semmi bajunk? Mennyi adat tárolására képes az agyunk? Az erek hány méter távolságra képesek kispriccelni a vért? Milyen gyorsasággal képes kiáramlani a levegő a tüdőből? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseknek járunk utána az április 7-i Egészségügyi Világnap alkalmából a cikkben és a Da Vinci TV csatornán.

 

A varázslatos Houdini – titkok és érdekességek a bűvészetről

Gondolkodtatok már azon, hogy működnek a bűvészmutatványok? A leghíresebb szabadulóművészeti produkciókhoz mennyi merészség és kockázat szükséges? Ki és hogyan képes illuzionista produkciók bemutatására? Valljuk be, a trükkök, az érdekességek, a csodák, a megmagyarázhatatlannak tűnő történések mindannyiunkat vonzanak és szeretnénk sokszor a kulisszák mögé látni. Ahhoz, hogy ezt a világot közelebbről szemlélhessük és néhány trükk, titok felfedésre kerülhessen, nem mást, mint a földkerekség egyik legnagyobb szabadulóművészét és illuzionistáját, Harry Houdinit és az ő varázslatos életét hívjuk segítségül.

Keresés

Hírlevél feliratkozás
Október 2020
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1