Tudj meg mindent a felvételiről és a szakokról!

Melyik képzésre és egyetemre jelentkezzek? Milyen karrierlehetőségek várnak rám? Mi az én utam? Ezekre a kérdésekre találhatsz választ a 16. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amely január 21-én nyitotta meg kapuit a SYMA Rendezvényközpontban. Legyen szó a felvételi menetéről, ösztöndíjakról, duális képzésről – itt minden téged érdeklő témáról informálódhatsz. Ráadásul nem is akárkiktől: a kiszemelt felsőoktatási intézmények hallgatóitól és oktatóitól.

 

 

 

 

Felvételi követelmények, választható tárgyak, kollégiumi lehetőségek, ösztöndíjak, hallgatói élet – mind olyan szempont, amelyet mérlegelni kell, amikor az ember úgy dönt, be szeretne ülni valamelyik egyetem vagy főiskola padjába. A szakkiállítás előnye, hogy nem kell minden intézmény nyílt napjára külön elmenni, hanem egyetlen helyszínen megismerkedhet a kínálattal a felvételiző. A hallgatók és az oktatók pedig tanáccsal, személyes tapasztalattal és ötletekkel szolgálhatnak a diákoknak.

 

 

Információ első kézből

 

A kiállításra minden évben több tízezren látogatnak el, akik csaknem 150 kiállítóval találkozhatnak. Ahhoz, hogy kiigazodj a tömegben, és minél előbb megtaláld a számodra megfelelő standokat, elsőként keresd fel az információs pultot, ezt közvetlenül a bejárat mellett találod az A csarnokban. Itt kaphatsz tájékoztató füzetet, amelyben a rendezvény összes kiállítója szerepel rövid bemutatóval és térképpel! Mindenképp vegyél magadhoz útravalóul egy Aktív Szemesztert is, amelyben a felvételi eljárás legfontosabb tudnivalóiról, a legnépszerűbb szakokról, a bölcsészképzés lehetőségeiről és inspiratív művészeti pályáról is olvashatsz!

 

Az A csarnok közepén, a színpadon folyamatosan, három napon át mutatkoznak be egyetemek, főiskolák, a programok között pedig nyereményjátékkal és sorsolással várják a résztvevőket.

 

 

Mit rejt a legnépszerűbb szak?

 

Évről évre a gazdálkodási és menedzsment szak az egyik legnépszerűbb a diákok körében. Tavaly a felvételizők közül a legtöbben ezt a szakot jelölték meg első helyen. Mit takar és kiknek való? Csáki Dávid, a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának (SZIE GTK) hallgatója már a hetedik félévében jár a gazdálkodási és menedzsment képzésnek. Mint mondta: először azért jelentkezett, mert tudta, hogy a vállalkozói szférában szeretne majd dolgozni. Aztán a matematikával összefüggő tárgyak fogták meg, majd ráérzett, hogy a pénzügyi vonal érdekli, és jelenleg már pénzügyi területen dolgozik gyakornokként. Kiemelte: a SZIE GTK gazdálkodási és menedzsment szakja széles rálátást ad a gazdaság egészére. Mindenkinek ajánlott, aki vállalkozásokkal szeretne foglalkozni. Ha pedig a felvételiző még bizonytalan abban, hogy a turizmus, a marketing vagy a pénzügy érdekli-e jobban, akkor is bátran jelentkezhet erre a szakra, hiszen így mindegyik területbe bepillanthat, és később eszerint tud specializálódni.

 

Csáki Dávid a SZIE GTK HÖK elnökeként arról is beszélt, miért érdemes hallgatóként a karra járni. Hangsúlyozta, hogy ő nagyon sok lehetőséget kapott az évek során. Az oktatók lelkiismeretesen foglalkoznak a hallgatókkal, az ügyintézés pedig gördülékeny, hallgatóbarát. A rendezvényeknek, a programoknak és a hagyományoknak köszönhetően pedig nem lehet unatkozni a SZIE GTK falai között.

 

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Karra jelentkezők a gazdálkodási és menedzsment képzés mellett széles palettából választhatnak. Többek között emberi erőforrások, gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki, kereskedelem és marketing, kommunikáció és médiatudomány, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás képzés is indul a karon. A képzések pontos listáját itt olvashatják az érdeklődők. A részletekről pedig személyesen tájékozódhatnak az oktatóktól és a hallgatóktól az A csarnokban, az F30-as standnál, a színpaddal szemben.

 

 

Mindenki egyeteme

 

Az Óbudai Egyetem (ÓE) hat karával 19 szakon kínál képzést. Az ÓE két hívószava az interdiszciplinalitás és a nemzetköziesítés. Mindkettőben élen jár – mondja dr. Lazányi Kornélia, a Keleti Károly Gazdasági Kar kutatási dékánhelyettese. A hat kar kiválóan együtt tud működni, emellett a tudományosság sem elhanyagolható: nagyon sok hallgatójuk TDK-zik, és ér el jó eredményeket.

 

A Keleti Károly Gazdasági Kar úgy alakította ki a képzési kínálatát, hogy bárki jöhessen, jó a mentorrendszerük, van szakkollégiumuk, és a hallgatók jól érzik magukat a kar falai között. Az oktatók arra törekszenek, hogy olyan képzettséget adjanak a fiatalok kezébe, amellyel azonnal el tudnak helyezkedni.

 

A kar három alapszakon – műszaki menedzser, gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing –, valamint egy mesterszakon – vállalkozásfejlesztés – indít képzéseket. Ezek közül a műszaki menedzser szak az egyik legnépszerűbb, hiszen ezen a pályán pár év alatt középvezetői szinten helyezkedhet el az ember. A frissdiplomás tudása a műszaki vállalatoknál elengedhetetlen, hiszen kiválóan tud kommunikálni gazdasági és műszaki nyelven is, egyfajta tolmács szerepet betöltve a két terület szakemberei között. A képzés angol nyelven is felvehető és duális formában is indul Székesfehérváron. A vállalkozásfejlesztés mesterképzéssel pedig az az egyetem célja, hogy támogassa a kis- és középvállalkozásokat. A szakon a hallgatók megszerezhetik a vállalkozáshoz szükséges alaptudást, így menedzselhetik saját vállalkozásukat, de nagyobb cégektől is jönnek alkalmazottak továbbképezni magukat.

 

A kar a külföldi hallgatókat is nagy számban fogadja, minden félévben 70 fiatal érkezik a partnerintézményekből, amelyek szép számban vannak Németországban, Finnországban, Olaszországban, Spanyolországban, de többek között Szerbiában, Törökországban és Izlandon is. Ezekbe az országokba pedig a magyar hallgatók is kimehetnek néhány félévre tanulni, sőt akár gyakorlatra is.

 

 

 

EDUCATIO Kiállítás 2016

 

Időpont: 2016. január 21–23.

 

Helyszín: SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ, 1146 Budapest, Dózsa György út 1.

 

Információ: www.educatiokiallitas.hu

 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/759380727500709/

 

 

(Fotó: FreeDigitalPhotos.net)

Indul az üzemmérnök informatikus (bprof) képzés

Informatikus képzés újragondolva - kevesebb elmélet - több gyakorlat

 

2018. szeptemberében új képzés indul két egyetemen is. Az üzemmérnök informatikus (BProf) szakon az alapjaitól gondolták újra az informatikus képzést. Három év alatt gyakorlatias és piacképes tudásra tehetsz szert, és kiváló esélyekkel helyezkedhetsz el kiemelkedő fizetés mellett. Az új szakra január 30-tól február 15-ig lehet jelentkezni, kizárólag elektronikusan a felvi.hu-n.

Az élethosszig tartó tanulás az Y-generáció sikerének kulcsa

Az Y-generáció számára a minőségi idő, a presztízs, az azonnali siker, a közösségi élmény és a karizmatikus vezető egyaránt fontos munkahelyi motiváció. A Magyarországon több mint kétmillió fiatalt számláló korosztály a bérigényt nem a piaci átlagbérek, hanem a számukra ideális életszínvonal szerint határozza meg. A már zajló negyedik ipari forradalom révén számos szakma és pozíció szűnhet meg a következő évtizedekben, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szakértője szerint emiatt hamarosan a megélhetés múlhat azon, hogy valaki képes-e akár 40 évesen visszaülni az iskolapadba.

Egyetemek a nemzetközi színtéren

A kinyíló világtól és a mobilitási lehetőségektől nem félni kell, hanem élni kell tudni velük – mondta Palkovics László oktatási államtitkár a Trendek és kihívások a felsőoktatás nemzetköziesítésében című konferencián. 

Quadro roadshow a kreativitásért!

Március 8-án, pénteken startolt el a XV. kerületben a „A kreativitás napja” – Tervezz, építs, játssz! Quadro edukációs roadshow, melynek során a XV. kerületben 2019 tavaszán 7 óvodában és 3 iskolában kerül megrendezésre az ingyenes kreativitásfejlesztő játékos program.

 

Múzeumok a pedagógusokért – országos projektbemutató körút pedagógusok részére

Pedagógusok számára kidolgozott, 21 állomásból álló „Múzeumok a pedagógusokért” címmel országos bemutatókörút vette kezdetét, melyen az érdeklődők ingyenesen vehetnek részt. A 2018. szeptember 10. és október 12. között zajló rendezvénysorozat a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projekt „A mi múzeumunk” című múzeumi komponenséhez kapcsolódik.

 

A logikus, algoritmikus gondolkodás fejlesztésével sokat tehetünk gyermekünk jövőjéért

A jövő tudománya egy táborban, avagy gyere, csináljunk robotot, tanuljunk programozni, hozzunk létre saját vállalkozást!

 

 

Számtalan kutatás és felmérés igazolja, hogy a felnövekvő generációnak, gyermekeinknek a jövő munkaerőpiacán már nem a lexikális tudásra lesz legnagyobb szüksége, hanem sokkal inkább olyan készségekre, kompetenciákra, mint az infokommunikációs technológiai készségek, a magas fokú együttműködés, alkalmazkodókészség, az interperszonális kommunikáció, a kritikai gondolkodás, illetve a komplex rendszerekben való gondolkodás, problémamegoldás.

Középiskolás Képzés a JÉG szervezésében

Középiskolásnak lenni jó. Bár néha unalmas. Iskolába járni jó. Bár néha unalmas. Előfordult már, hogy többre vágytál? Zavar, hogy középiskolásként keveset néznek ki belőled? Szeretnéd már most ismerni a bankok, a pénzügy és a vállalkozások világát? Megismerni az önéletrajzírás és a próba-állásinterjú rejtelmeit?

Az út önmagunkhoz saját gátjaink feloldásán keresztül vezet

A napunk feladatok és megoldandó kihívások sorozatából áll. Rohanunk reggel, sietünk délután, és fáradtan esünk ágyba este. Törekszünk a legjobbat adni a munkában és a magánéletünkben egyaránt. Egy dolog szorul háttérbe sokszor: Önmagunk. Vajon hogyan találhatjuk meg az utat a saját céljainkhoz, milyen technikákat sajátítsunk el a kiegyensúlyozott élethez? Hazánk legszínvonalasabb női karrierrendezvényén ezekhez kapunk kapaszkodókat.

Nők a munkaerőpiacon: előítéletek vannak, de a változás elindult

A nők munkaerőpiacon betöltött szerepe továbbra is központi kérdés a foglalkoztatással és a karrierépítéssel kapcsolatban. A Jobline Női Karriernap szervezőcsapatának friss kutatása az aktuális helyzetet és a női munkavállalók tapasztalatait vette górcső alá. A felmérésben több mint 2200, különböző életkorú, foglalkozású és családi állapotú nő vett részt. 

Sportlélektani eszközökkel (elsősorban) a belső sikerekért

Mitől lesz igazán hatékony a mentális felkészülés? Mi a siker, a kudarc, és mindezek elviselésének titka? Hogyan küzdjünk meg a versengés okozta nyomással? Hogyan hozhatjuk ki magunkból a legjobbat? Hogyan motiváljuk saját magunkat? Szülők, nevelési szakemberek, edzők, vállalkozók és iskolakezdők, figyelem: itt egy remek sportlélektani képzés – nemcsak sportolóknak!

Terápia és érzelmi nevelés a mesék és az alkotás ösvényein

Egy képzés, mely a művészetterápia három területét, a képzőművészet alkotó erejét, a meséket, mint archetipikus szimbolikus fejlődéstörténeteket és a szépirodalmat hívja segítségül a személyiségfejlesztéshez. Ismerd meg, hogyan hasznosíthatod a képzőművészetet, a meséket és az irodalmi alkotásokat az érzelmi nevelés és oktatás folyamán!

Kibetűzni a lélek titkait – Grafológusképzés mindenkinek

A Lukács Oktatási Központ szeptemberben induló, négy féléves képzésén megmutatkoznak az ákombákomok mélységei, a gyöngybetűk titkai. A grafológia tudományán és a papírra vetett gondolatokon keresztül alaposabban megismerhetjük az emberi személyiség rejtélyeit, saját magunkat és a hozzánk közel állókat egyaránt.

Tinifőnök – pénzügyi tudatosság fejlesztése kamaszkorban

Mit, mire költenél, ha kapnál egy csomó pénzt? Hogyan osztanád be a családod havi „költségvetését”? Vajon boldogulnál vele? És az igaz, hogy a pénz nem boldogít? A Da Vinci TV Tinifőnök c. műsora segíthet ebben.

 

Tévhitek és érdekességek – az Egészségügyi Világnap margójára

Tényleg 7 év, amíg megemésztünk egy lenyelt rágót? Ha 5 másodpercen belül felvesszük és megesszük a leesett ételt, nem lesz semmi bajunk? Mennyi adat tárolására képes az agyunk? Az erek hány méter távolságra képesek kispriccelni a vért? Milyen gyorsasággal képes kiáramlani a levegő a tüdőből? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseknek járunk utána az április 7-i Egészségügyi Világnap alkalmából a cikkben és a Da Vinci TV csatornán.

 

A varázslatos Houdini – titkok és érdekességek a bűvészetről

Gondolkodtatok már azon, hogy működnek a bűvészmutatványok? A leghíresebb szabadulóművészeti produkciókhoz mennyi merészség és kockázat szükséges? Ki és hogyan képes illuzionista produkciók bemutatására? Valljuk be, a trükkök, az érdekességek, a csodák, a megmagyarázhatatlannak tűnő történések mindannyiunkat vonzanak és szeretnénk sokszor a kulisszák mögé látni. Ahhoz, hogy ezt a világot közelebbről szemlélhessük és néhány trükk, titok felfedésre kerülhessen, nem mást, mint a földkerekség egyik legnagyobb szabadulóművészét és illuzionistáját, Harry Houdinit és az ő varázslatos életét hívjuk segítségül.

Keresés

Hírlevél feliratkozás
Október 2020
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1