Felsőoktatási felvételi: mit kell tudnod jelentkezés előtt?

Közeledik a február 15-ei határidő, és neked még mindig kérdések motoszkálnak a fejedben? Félsz, hogy hibásan töltöd ki a felvételi kérelmet, vagy szeretnél még többet tudni a kiválasztott szakokról, de nem tudod, hol érdeklődj? Cikkünkben segítünk.

 

 

 

 

A szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre egyaránt február 15-ig lehet felvételizni. Ez azt jelenti, hogy ha érettségi előtt álló diák vagy, alapképzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkezhetsz. Ezt elektronikus úton teheted meg a felvi.hu E-felvételi rendszerében.

 

 

Mi történik, ha hibásan töltöd ki a felvételi kérelmet?

 

Az E-felvételi felületen súgók, útmutatók, üzenetek, keresők segítenek a  kitöltésben. A rendszer nagy előnye, hogy a begépelt információk közül automatikusan javítja az általa felismerhető elírásokat, értelmetlenül megadott adatokat. Amennyiben a hiba érdemi – de ellenőrizhető és informatikailag kezelhető –, arról visszajelzést ad, így például a rendszerben nem lehet nem létező jelentkezési helyet megadni. Ha ennek ellenére mégis hiányzik egy fontos adat, ne aggódj, van mód a pótlásra! A jelentkezés hitelesítését követően elkezdik feldolgozni az adataidat. Ha a felvételi kérelmedet hiányosan töltötted ki, az adatlapodon megadott e-mail címre felszólítást kapsz arról, hogy mit kell pótolnod. A hiányzó információkat az értesítést követő nyolc napon belül kell elküldened.

 

 

Honnan szerezhetek a szakokról, az intézményekről információt?

 

Az intézmények nyílt napokat tartanak, ezeken személyes tapasztalatot szerezhetsz, és felteheted kérdéseidet is oktatóknak és hallgatóknak egyaránt. Ha ezekről lemaradnál, informálódhatsz az intézmények hallgatói fórumain, Facebook-oldalain is. Érdemes megnézned a kiszemelt egyetem, főiskola weboldalát is, böngészve a korábbi hírek, események, rendezvények között. Nem mindig az a legjobb választás, amely mellett a legnagyobb tömeg teszi le a voksát. Dönts a saját, egyéni szempontjaid szerint!

 

 

Ha egyedi kérdésem van, hol kaphatok rá választ?

 

A felvételivel kapcsolatos hivatalos információkról és a meghirdetett képzésekről a felvi.hu oldalán közzétett Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban olvashatsz. A felvi.hu ügyfélszolgálata pedig a felvételi eljárás bármely szakaszában segítséget nyújt a jelentkezőknek és a leendő felvételizőknek mind a jelentkezés technikai tudnivalóival, mind a felvételi eljárás szabályaival kapcsolatban. Érdeklődni tudsz telefonon és e-mailben is.

 

Ha szakválasztásról vagy életpálya-tervezésről szeretnél kérdezni, tanácsot kérni, ezt is megteheted. A Felvinek ingyenes pályaorientációs és életpálya-tervezési tanácsadó szolgáltatása van. A Felvi által megbízott pszichológus segítséget nyújt a szak- és az intézményválasztásban is. Írhatsz e-mailt: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , itt a valós személyes adatok megadása nem kötelező, de személyes találkozásra is kérhetsz időpontot (www.felvi.hu/felveteli/felveteli_segitseg/palyatanacsadas). Emellett az oldalon találsz pályaorientációs önismereti teszteket is (www.felvi.hu/felveteli/teszt). Oktatási témában böngészhetsz oldalunkon is (www.edupress.hu), de írhatsz nekünk olvasói levelet is: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

 

 

Ha további kérdésed van, mindenképp látogass el a 16. EDUCATIO Kiállításra január 21. és 23. között.

 

 

 

EDUCATIO Kiállítás 2016

 

Időpont: 2016. január 21–23.

 

Helyszín: SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ, 1146 Budapest, Dózsa György út 1.

 

Információ: www.educatiokiallitas.hu

 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/759380727500709/

 

 

(Fotó: adamr at FreeDigitalPhotos.net)

Indul az üzemmérnök informatikus (bprof) képzés

Informatikus képzés újragondolva - kevesebb elmélet - több gyakorlat

 

2018. szeptemberében új képzés indul két egyetemen is. Az üzemmérnök informatikus (BProf) szakon az alapjaitól gondolták újra az informatikus képzést. Három év alatt gyakorlatias és piacképes tudásra tehetsz szert, és kiváló esélyekkel helyezkedhetsz el kiemelkedő fizetés mellett. Az új szakra január 30-tól február 15-ig lehet jelentkezni, kizárólag elektronikusan a felvi.hu-n.

Az élethosszig tartó tanulás az Y-generáció sikerének kulcsa

Az Y-generáció számára a minőségi idő, a presztízs, az azonnali siker, a közösségi élmény és a karizmatikus vezető egyaránt fontos munkahelyi motiváció. A Magyarországon több mint kétmillió fiatalt számláló korosztály a bérigényt nem a piaci átlagbérek, hanem a számukra ideális életszínvonal szerint határozza meg. A már zajló negyedik ipari forradalom révén számos szakma és pozíció szűnhet meg a következő évtizedekben, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szakértője szerint emiatt hamarosan a megélhetés múlhat azon, hogy valaki képes-e akár 40 évesen visszaülni az iskolapadba.

Egyetemek a nemzetközi színtéren

A kinyíló világtól és a mobilitási lehetőségektől nem félni kell, hanem élni kell tudni velük – mondta Palkovics László oktatási államtitkár a Trendek és kihívások a felsőoktatás nemzetköziesítésében című konferencián. 

Quadro roadshow a kreativitásért!

Március 8-án, pénteken startolt el a XV. kerületben a „A kreativitás napja” – Tervezz, építs, játssz! Quadro edukációs roadshow, melynek során a XV. kerületben 2019 tavaszán 7 óvodában és 3 iskolában kerül megrendezésre az ingyenes kreativitásfejlesztő játékos program.

 

Múzeumok a pedagógusokért – országos projektbemutató körút pedagógusok részére

Pedagógusok számára kidolgozott, 21 állomásból álló „Múzeumok a pedagógusokért” címmel országos bemutatókörút vette kezdetét, melyen az érdeklődők ingyenesen vehetnek részt. A 2018. szeptember 10. és október 12. között zajló rendezvénysorozat a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projekt „A mi múzeumunk” című múzeumi komponenséhez kapcsolódik.

 

A logikus, algoritmikus gondolkodás fejlesztésével sokat tehetünk gyermekünk jövőjéért

A jövő tudománya egy táborban, avagy gyere, csináljunk robotot, tanuljunk programozni, hozzunk létre saját vállalkozást!

 

 

Számtalan kutatás és felmérés igazolja, hogy a felnövekvő generációnak, gyermekeinknek a jövő munkaerőpiacán már nem a lexikális tudásra lesz legnagyobb szüksége, hanem sokkal inkább olyan készségekre, kompetenciákra, mint az infokommunikációs technológiai készségek, a magas fokú együttműködés, alkalmazkodókészség, az interperszonális kommunikáció, a kritikai gondolkodás, illetve a komplex rendszerekben való gondolkodás, problémamegoldás.

Középiskolás Képzés a JÉG szervezésében

Középiskolásnak lenni jó. Bár néha unalmas. Iskolába járni jó. Bár néha unalmas. Előfordult már, hogy többre vágytál? Zavar, hogy középiskolásként keveset néznek ki belőled? Szeretnéd már most ismerni a bankok, a pénzügy és a vállalkozások világát? Megismerni az önéletrajzírás és a próba-állásinterjú rejtelmeit?

Az út önmagunkhoz saját gátjaink feloldásán keresztül vezet

A napunk feladatok és megoldandó kihívások sorozatából áll. Rohanunk reggel, sietünk délután, és fáradtan esünk ágyba este. Törekszünk a legjobbat adni a munkában és a magánéletünkben egyaránt. Egy dolog szorul háttérbe sokszor: Önmagunk. Vajon hogyan találhatjuk meg az utat a saját céljainkhoz, milyen technikákat sajátítsunk el a kiegyensúlyozott élethez? Hazánk legszínvonalasabb női karrierrendezvényén ezekhez kapunk kapaszkodókat.

Nők a munkaerőpiacon: előítéletek vannak, de a változás elindult

A nők munkaerőpiacon betöltött szerepe továbbra is központi kérdés a foglalkoztatással és a karrierépítéssel kapcsolatban. A Jobline Női Karriernap szervezőcsapatának friss kutatása az aktuális helyzetet és a női munkavállalók tapasztalatait vette górcső alá. A felmérésben több mint 2200, különböző életkorú, foglalkozású és családi állapotú nő vett részt. 

Sportlélektani eszközökkel (elsősorban) a belső sikerekért

Mitől lesz igazán hatékony a mentális felkészülés? Mi a siker, a kudarc, és mindezek elviselésének titka? Hogyan küzdjünk meg a versengés okozta nyomással? Hogyan hozhatjuk ki magunkból a legjobbat? Hogyan motiváljuk saját magunkat? Szülők, nevelési szakemberek, edzők, vállalkozók és iskolakezdők, figyelem: itt egy remek sportlélektani képzés – nemcsak sportolóknak!

Terápia és érzelmi nevelés a mesék és az alkotás ösvényein

Egy képzés, mely a művészetterápia három területét, a képzőművészet alkotó erejét, a meséket, mint archetipikus szimbolikus fejlődéstörténeteket és a szépirodalmat hívja segítségül a személyiségfejlesztéshez. Ismerd meg, hogyan hasznosíthatod a képzőművészetet, a meséket és az irodalmi alkotásokat az érzelmi nevelés és oktatás folyamán!

Kibetűzni a lélek titkait – Grafológusképzés mindenkinek

A Lukács Oktatási Központ szeptemberben induló, négy féléves képzésén megmutatkoznak az ákombákomok mélységei, a gyöngybetűk titkai. A grafológia tudományán és a papírra vetett gondolatokon keresztül alaposabban megismerhetjük az emberi személyiség rejtélyeit, saját magunkat és a hozzánk közel állókat egyaránt.

Tinifőnök – pénzügyi tudatosság fejlesztése kamaszkorban

Mit, mire költenél, ha kapnál egy csomó pénzt? Hogyan osztanád be a családod havi „költségvetését”? Vajon boldogulnál vele? És az igaz, hogy a pénz nem boldogít? A Da Vinci TV Tinifőnök c. műsora segíthet ebben.

 

Tévhitek és érdekességek – az Egészségügyi Világnap margójára

Tényleg 7 év, amíg megemésztünk egy lenyelt rágót? Ha 5 másodpercen belül felvesszük és megesszük a leesett ételt, nem lesz semmi bajunk? Mennyi adat tárolására képes az agyunk? Az erek hány méter távolságra képesek kispriccelni a vért? Milyen gyorsasággal képes kiáramlani a levegő a tüdőből? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseknek járunk utána az április 7-i Egészségügyi Világnap alkalmából a cikkben és a Da Vinci TV csatornán.

 

A varázslatos Houdini – titkok és érdekességek a bűvészetről

Gondolkodtatok már azon, hogy működnek a bűvészmutatványok? A leghíresebb szabadulóművészeti produkciókhoz mennyi merészség és kockázat szükséges? Ki és hogyan képes illuzionista produkciók bemutatására? Valljuk be, a trükkök, az érdekességek, a csodák, a megmagyarázhatatlannak tűnő történések mindannyiunkat vonzanak és szeretnénk sokszor a kulisszák mögé látni. Ahhoz, hogy ezt a világot közelebbről szemlélhessük és néhány trükk, titok felfedésre kerülhessen, nem mást, mint a földkerekség egyik legnagyobb szabadulóművészét és illuzionistáját, Harry Houdinit és az ő varázslatos életét hívjuk segítségül.

Keresés

Hírlevél feliratkozás
Október 2020
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1