Felvételi: meddig pótolhatod a hiányzó dokumentumokat?

Nem gond, ha a jelentkezésig még nincs meg minden dokumentumod, amelyet a pontszámításkor figyelembe vesznek. Ha még csak most mész nyelvvizsgázni, vagy tavasszal fogsz érettségizni, ne aggódj! Egészen július közepéig lesz lehetőséged feltölteni a hiányzó bizonyítványokat, emellett sorrendet is módosíthatsz.

 

 

 

 

Idén július 12-ig pótolhatod az E-felvételi felületén a szükséges dokumentumokat. Ezekről a követelményekről az E-felvételi automatikusan listát készít, figyelembe véve az összes jelentkezési helyet, és figyelmeztet a hiányokra.

 

 

A dokumentumfeltöltés gyakorlata

 

A dokumentum mellett látható feltöltés ikon segítségével kezdhető meg a fájl vagy a fájlok feltöltése. Amennyiben a feltöltés sikeres volt, akkor a dokumentum megjelenik a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban. Ha egy dokumentum több fájlból áll, akkor a csatolt dokumentumot tartalmazó táblázatban folytatható a további fájlok feltöltése, szintén a feltöltés ikonra kattintva – írja a felvi.hu.

 

Az E-felvételi Dokumentumok űrlapján két táblázat található, ezekben a szükséges és a már csatolt dokumentumtípusokat is megjeleníti a rendszer:

 

- Jelentkezésekhez szükséges dokumentumok táblázat: itt láthatók azok a dokumentumtípusok, amelyeket az összes felvett jelentkezéshez csatolni kell legkésőbb a dokumentumpótlási határidőig.


- Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázat: itt láthatók azok a dokumentumok, amelyekhez legalább egy fájlt (oldalt) már feltöltött a jelentkező. Amennyiben a felvételiző az adott dokumentumtípushoz újabb fájlt (oldalt) szeretne csatolni, vagy meg szeretné tekinteni a már feltöltött fájlokat, akkor azt itt tudja megtenni, illetve törlésre is van lehetőség.

 

 

Melyek a szükséges dokumentumok?

 

Kötelezően beküldendő dokumentumok: érettségi bizonyítvány, érettségi tanúsítvány, felsőfokú oklevél, a felvételi eljárás kiegészítő díjának igazolása.

 

A pontszámításhoz beküldendő további dokumentumok: középiskolai bizonyítvány, felsőfokú tanulmányok igazolása.

 

A többletpontokat igazoló dokumentumok: nyelvtudást igazoló dokumentum, tanulmányi és művészeti versenyeredmény igazolása, felsőoktatási szakképzést igazoló dokumentum, szakképesítést igazoló dokumentum, sporteredmény igazolása, hátrányos helyzet igazolása, fogyatékosság igazolása, gyermekgondozás.

 

Ezekről további részleteket a felvi.hu oldalán találhatsz.

 

 

 

 

Fontos tudnivalók:

 

- a jelentkezéshez az adott dokumentum szkennelt példányát töltsd fel!

 

- a dokumentummásolatokat – a jelentkezési helyek számától függetlenül – mindig csak egy példányban kell feltölteni.

 

Az e-jelentkezés véglegesítésekor a hitelesítő adatlap „Csatolt dokumentumok” pontjában ellenőrizd, hogy minden, már rendelkezésedre álló dokumentumot feltöltöttél-e! A dokumentumfeltöltő felület csak a feltöltések sikerességének tényét igazolja vissza, azt nem jelzi, ha további dokumentumok feltöltése is szükséges.

 

A nem angol, német vagy francia nyelven kiállított dokumentumokhoz magyar nyelvű fordítás másolatát is be kell nyújtani, illetve nem latin betűvel írt dokumentumok esetén a magyar nyelvű hiteles fordítás másolatának benyújtása is kötelező! Hiteles fordításnak minősül: az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda hiteles fordítása vagy hitelesítési záradékával ellátott fordítás; magyar külképviseleti szerv vagy magyar közjegyző hitelesítési záradékával ellátott fordítás; az Európai Unió valamely tagállamának belső joga szerint hitelesnek minősülő fordítás.

 

A dokumentumokat postán is be lehet nyújtani az Oktatási Hivatal 1380 Budapest, Pf. 1190 címére küldve.

 

 

Mi legyen az első helyen?

 

Nem kell feltétlenül a jelentkezésig döntened arról, melyik szakra szeretnél leginkább bekerülni. Ha két képzés is érdekel, bejelölheted mindkettőt. Bár a sorrendet meg kell adnod február 15-ig, még július 12-ig lesz alkalmad egyszer sorrendet módosítani. Addig pedig még marad időd gondolkozni és érdeklődni, merre indulj.

 

 

 

EDUCATIO Kiállítás 2016

 

Időpont: 2016. január 21–23.

 

Helyszín: SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ, 1146 Budapest, Dózsa György út 1.

 

Információ: www.educatiokiallitas.hu

 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/759380727500709/

 

 

(Fotó: photostock at FreeDigitalPhotos.net)

Indul az üzemmérnök informatikus (bprof) képzés

Informatikus képzés újragondolva - kevesebb elmélet - több gyakorlat

 

2018. szeptemberében új képzés indul két egyetemen is. Az üzemmérnök informatikus (BProf) szakon az alapjaitól gondolták újra az informatikus képzést. Három év alatt gyakorlatias és piacképes tudásra tehetsz szert, és kiváló esélyekkel helyezkedhetsz el kiemelkedő fizetés mellett. Az új szakra január 30-tól február 15-ig lehet jelentkezni, kizárólag elektronikusan a felvi.hu-n.

Az élethosszig tartó tanulás az Y-generáció sikerének kulcsa

Az Y-generáció számára a minőségi idő, a presztízs, az azonnali siker, a közösségi élmény és a karizmatikus vezető egyaránt fontos munkahelyi motiváció. A Magyarországon több mint kétmillió fiatalt számláló korosztály a bérigényt nem a piaci átlagbérek, hanem a számukra ideális életszínvonal szerint határozza meg. A már zajló negyedik ipari forradalom révén számos szakma és pozíció szűnhet meg a következő évtizedekben, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szakértője szerint emiatt hamarosan a megélhetés múlhat azon, hogy valaki képes-e akár 40 évesen visszaülni az iskolapadba.

Egyetemek a nemzetközi színtéren

A kinyíló világtól és a mobilitási lehetőségektől nem félni kell, hanem élni kell tudni velük – mondta Palkovics László oktatási államtitkár a Trendek és kihívások a felsőoktatás nemzetköziesítésében című konferencián. 

Quadro roadshow a kreativitásért!

Március 8-án, pénteken startolt el a XV. kerületben a „A kreativitás napja” – Tervezz, építs, játssz! Quadro edukációs roadshow, melynek során a XV. kerületben 2019 tavaszán 7 óvodában és 3 iskolában kerül megrendezésre az ingyenes kreativitásfejlesztő játékos program.

 

Múzeumok a pedagógusokért – országos projektbemutató körút pedagógusok részére

Pedagógusok számára kidolgozott, 21 állomásból álló „Múzeumok a pedagógusokért” címmel országos bemutatókörút vette kezdetét, melyen az érdeklődők ingyenesen vehetnek részt. A 2018. szeptember 10. és október 12. között zajló rendezvénysorozat a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projekt „A mi múzeumunk” című múzeumi komponenséhez kapcsolódik.

 

A logikus, algoritmikus gondolkodás fejlesztésével sokat tehetünk gyermekünk jövőjéért

A jövő tudománya egy táborban, avagy gyere, csináljunk robotot, tanuljunk programozni, hozzunk létre saját vállalkozást!

 

 

Számtalan kutatás és felmérés igazolja, hogy a felnövekvő generációnak, gyermekeinknek a jövő munkaerőpiacán már nem a lexikális tudásra lesz legnagyobb szüksége, hanem sokkal inkább olyan készségekre, kompetenciákra, mint az infokommunikációs technológiai készségek, a magas fokú együttműködés, alkalmazkodókészség, az interperszonális kommunikáció, a kritikai gondolkodás, illetve a komplex rendszerekben való gondolkodás, problémamegoldás.

Középiskolás Képzés a JÉG szervezésében

Középiskolásnak lenni jó. Bár néha unalmas. Iskolába járni jó. Bár néha unalmas. Előfordult már, hogy többre vágytál? Zavar, hogy középiskolásként keveset néznek ki belőled? Szeretnéd már most ismerni a bankok, a pénzügy és a vállalkozások világát? Megismerni az önéletrajzírás és a próba-állásinterjú rejtelmeit?

Az út önmagunkhoz saját gátjaink feloldásán keresztül vezet

A napunk feladatok és megoldandó kihívások sorozatából áll. Rohanunk reggel, sietünk délután, és fáradtan esünk ágyba este. Törekszünk a legjobbat adni a munkában és a magánéletünkben egyaránt. Egy dolog szorul háttérbe sokszor: Önmagunk. Vajon hogyan találhatjuk meg az utat a saját céljainkhoz, milyen technikákat sajátítsunk el a kiegyensúlyozott élethez? Hazánk legszínvonalasabb női karrierrendezvényén ezekhez kapunk kapaszkodókat.

Nők a munkaerőpiacon: előítéletek vannak, de a változás elindult

A nők munkaerőpiacon betöltött szerepe továbbra is központi kérdés a foglalkoztatással és a karrierépítéssel kapcsolatban. A Jobline Női Karriernap szervezőcsapatának friss kutatása az aktuális helyzetet és a női munkavállalók tapasztalatait vette górcső alá. A felmérésben több mint 2200, különböző életkorú, foglalkozású és családi állapotú nő vett részt. 

Sportlélektani eszközökkel (elsősorban) a belső sikerekért

Mitől lesz igazán hatékony a mentális felkészülés? Mi a siker, a kudarc, és mindezek elviselésének titka? Hogyan küzdjünk meg a versengés okozta nyomással? Hogyan hozhatjuk ki magunkból a legjobbat? Hogyan motiváljuk saját magunkat? Szülők, nevelési szakemberek, edzők, vállalkozók és iskolakezdők, figyelem: itt egy remek sportlélektani képzés – nemcsak sportolóknak!

Terápia és érzelmi nevelés a mesék és az alkotás ösvényein

Egy képzés, mely a művészetterápia három területét, a képzőművészet alkotó erejét, a meséket, mint archetipikus szimbolikus fejlődéstörténeteket és a szépirodalmat hívja segítségül a személyiségfejlesztéshez. Ismerd meg, hogyan hasznosíthatod a képzőművészetet, a meséket és az irodalmi alkotásokat az érzelmi nevelés és oktatás folyamán!

Kibetűzni a lélek titkait – Grafológusképzés mindenkinek

A Lukács Oktatási Központ szeptemberben induló, négy féléves képzésén megmutatkoznak az ákombákomok mélységei, a gyöngybetűk titkai. A grafológia tudományán és a papírra vetett gondolatokon keresztül alaposabban megismerhetjük az emberi személyiség rejtélyeit, saját magunkat és a hozzánk közel állókat egyaránt.

Tinifőnök – pénzügyi tudatosság fejlesztése kamaszkorban

Mit, mire költenél, ha kapnál egy csomó pénzt? Hogyan osztanád be a családod havi „költségvetését”? Vajon boldogulnál vele? És az igaz, hogy a pénz nem boldogít? A Da Vinci TV Tinifőnök c. műsora segíthet ebben.

 

Tévhitek és érdekességek – az Egészségügyi Világnap margójára

Tényleg 7 év, amíg megemésztünk egy lenyelt rágót? Ha 5 másodpercen belül felvesszük és megesszük a leesett ételt, nem lesz semmi bajunk? Mennyi adat tárolására képes az agyunk? Az erek hány méter távolságra képesek kispriccelni a vért? Milyen gyorsasággal képes kiáramlani a levegő a tüdőből? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseknek járunk utána az április 7-i Egészségügyi Világnap alkalmából a cikkben és a Da Vinci TV csatornán.

 

A varázslatos Houdini – titkok és érdekességek a bűvészetről

Gondolkodtatok már azon, hogy működnek a bűvészmutatványok? A leghíresebb szabadulóművészeti produkciókhoz mennyi merészség és kockázat szükséges? Ki és hogyan képes illuzionista produkciók bemutatására? Valljuk be, a trükkök, az érdekességek, a csodák, a megmagyarázhatatlannak tűnő történések mindannyiunkat vonzanak és szeretnénk sokszor a kulisszák mögé látni. Ahhoz, hogy ezt a világot közelebbről szemlélhessük és néhány trükk, titok felfedésre kerülhessen, nem mást, mint a földkerekség egyik legnagyobb szabadulóművészét és illuzionistáját, Harry Houdinit és az ő varázslatos életét hívjuk segítségül.

Keresés

Hírlevél feliratkozás
Október 2020
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1