A játékos tanulás élménye és a boldogságra nevelés titkai: ezeket visszük a BabaMama Expóra és a KIDexpóra!

A hétvégén a gyerekeké a főszerep: a BabaMama Expón és a KIDexpón több száz játék, korszerű baba-mama termékújdonság és kiállító, szakértői tanács, fergeteges program és kaland vár mindenkit az egészen csöppektől a kiskamaszokig, anyukákkal és apukákkal együtt. A Felelős Szülők Iskolája Szuper Szülő standja a boldogságra nevelés kiaknázatlan lehetőségeit, az érzelmi fejlesztésben rejlő útravalót, a Da Vinci Learning Tv csatorna a játékos, élményalapú tanulás örömét kínálja látogatói számára.

 

 

 

 

Hogyan neveljünk BOLDOG gyermekeket? – hangzik a Felelős Szülők Iskolája mottója. November 17-19. között szülőkből, szakértőkből álló közösségünk „Szuper Szülő” standján iskolaérettség, élménypedagógia, mentálhigiéné és érzelemi fejlesztés témakörében beszélgetünk, adunk tanácsot a BabaMama Expo 2017 és a KIDexpo keretében a Papp László Budapest Sportarénában. Olyan elismert, neveléssel foglalkozó szakemberek osztják meg tapasztalataikat, mint Balatoni József „Jocó bácsi” történelemtanár, Sólyom Brigitta pszichopedagógus (Csodakapu Alapítvány), Polus Enikő mentálhigiénés szakember (MESEKŐ Alapítvány), Silye Júlia művészetterapeuta, Tihanyi Rita gyermekagykontroll-oktató vagy Bajnok Ildikó konduktor. Házigazdáink a Felelős Szülők Iskolája csapata nevében Tibenszky Moni Lisa, alapító-ügyvezető és Vargacz Alexandra ügyvezető. Minden „vizsgázót”ajándékban részesítünk, a résztvevők SZUPER SZÜLŐ oklevelet kapnak, a jóízű beszélgetésről nem is beszélve. A részletes program itt található.

 

November 17-én a Koraszülöttek Világnapjáról is megemlékezünk, ezen a napon debütálnak először a PICi Filmek, a Kidexpon 13.30-kor a színpadon. Filmsorozat koraszülésről, koraszülött babákról és szüleikről, orvosokról, nővérekről és mindazon témákról és helyzetekről, amelyekkel a koraszülők a PIC-en eltöltött idő alatt és otthon, hazakerülés után találkozhatnak. A program a Melletted a helyem Egyesület közreműködésével, támogatásával és a Felelős Szülők Iskolája szervezésében jött létre.

 

 

 

 

A gyerkőcök a Da Vinci Learning mozisarokban fedezhetik fel világunk legizgalmasabb csodáit. Érdekes, tudományos és szórakoztató kisfilmekkel találkozhatnak, melyek a tudomány világába kalauzolják őket, ahol számtalan hihetetlennek tűnő dolog működésére csodálkozhatnak rá.  Pofonegyszerű, Tudós Palánták, Thomas Edison titkos laboratóriuma, Tudományos, Matekrobbanás, Csináld magad okosságok, Infotoy és még számtalan fantasztikus sorozat a Da Vinci Learning csatorna műsorából. A standon regisztrálók először iratkozhatnak fel a hamarosan induló Da Vinci Kids applikációra.  Részletek itt.

 

Élményquiz játékra is sor kerül a színpadon a Da Vinci Learning Tv csatorna jóvoltából. Az élményalapú oktatás egyedüli televíziós képviselője a kivetítőn gyerekekre szabott műsoraiból ad ízelítőt számos tudományterületről. Töri, matek, fizika, tények és titkok – ráadásul vidáman tanulható formában tálalva? Igen! Sőt: összesen hat témakörben, a kultúrától a sporton át a természettudományokig – és nemcsak gyerekeknek. Huppanjatok le a babzsákfotelekre, és tanuljatok élményeken keresztül, észrevétlenül, velünk. Mert a tudás öröm!

 

 

 

 

A KIDexpón további izgalmas kalandok, műsorok és játékok, illetve a legszuperebb karácsonyi ajándékok is várják a gyerekeket. Sőt, egy szerencsés akár egy családi utazást is nyerhet Finnországba, a Mikuláshoz! Ehhez csupán a KidExpo bejáratánál kapott regisztrációs szelvényt le kell adni az OTP Lakástakarék standjánál, és drukkolni, hogy ránk mosolyogjon a szerencse.

 

A KIDexpóval egy időben és egy helyszínen zajlik a BabaMama Expó, több mint 200 kiállítóval, szakértővel, a legújabb baba- és kismama termékekkel és pompás programokkal várják a látogatókat. Az érdeklődők értékes nyereményekért regisztrálhatnak ezen az oldalon: http://www.babamamaexpo.hu/hu/regisztracio/

 


Kismamák és kispapák, családok, leendő és gyakorló szülők, aprónépek és nagy gyerekek: jövő hétvégén irány a Sportaréna!

Indul az üzemmérnök informatikus (bprof) képzés

Informatikus képzés újragondolva - kevesebb elmélet - több gyakorlat

 

2018. szeptemberében új képzés indul két egyetemen is. Az üzemmérnök informatikus (BProf) szakon az alapjaitól gondolták újra az informatikus képzést. Három év alatt gyakorlatias és piacképes tudásra tehetsz szert, és kiváló esélyekkel helyezkedhetsz el kiemelkedő fizetés mellett. Az új szakra január 30-tól február 15-ig lehet jelentkezni, kizárólag elektronikusan a felvi.hu-n.

Az élethosszig tartó tanulás az Y-generáció sikerének kulcsa

Az Y-generáció számára a minőségi idő, a presztízs, az azonnali siker, a közösségi élmény és a karizmatikus vezető egyaránt fontos munkahelyi motiváció. A Magyarországon több mint kétmillió fiatalt számláló korosztály a bérigényt nem a piaci átlagbérek, hanem a számukra ideális életszínvonal szerint határozza meg. A már zajló negyedik ipari forradalom révén számos szakma és pozíció szűnhet meg a következő évtizedekben, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szakértője szerint emiatt hamarosan a megélhetés múlhat azon, hogy valaki képes-e akár 40 évesen visszaülni az iskolapadba.

Egyetemek a nemzetközi színtéren

A kinyíló világtól és a mobilitási lehetőségektől nem félni kell, hanem élni kell tudni velük – mondta Palkovics László oktatási államtitkár a Trendek és kihívások a felsőoktatás nemzetköziesítésében című konferencián. 

Quadro roadshow a kreativitásért!

Március 8-án, pénteken startolt el a XV. kerületben a „A kreativitás napja” – Tervezz, építs, játssz! Quadro edukációs roadshow, melynek során a XV. kerületben 2019 tavaszán 7 óvodában és 3 iskolában kerül megrendezésre az ingyenes kreativitásfejlesztő játékos program.

 

Múzeumok a pedagógusokért – országos projektbemutató körút pedagógusok részére

Pedagógusok számára kidolgozott, 21 állomásból álló „Múzeumok a pedagógusokért” címmel országos bemutatókörút vette kezdetét, melyen az érdeklődők ingyenesen vehetnek részt. A 2018. szeptember 10. és október 12. között zajló rendezvénysorozat a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projekt „A mi múzeumunk” című múzeumi komponenséhez kapcsolódik.

 

A logikus, algoritmikus gondolkodás fejlesztésével sokat tehetünk gyermekünk jövőjéért

A jövő tudománya egy táborban, avagy gyere, csináljunk robotot, tanuljunk programozni, hozzunk létre saját vállalkozást!

 

 

Számtalan kutatás és felmérés igazolja, hogy a felnövekvő generációnak, gyermekeinknek a jövő munkaerőpiacán már nem a lexikális tudásra lesz legnagyobb szüksége, hanem sokkal inkább olyan készségekre, kompetenciákra, mint az infokommunikációs technológiai készségek, a magas fokú együttműködés, alkalmazkodókészség, az interperszonális kommunikáció, a kritikai gondolkodás, illetve a komplex rendszerekben való gondolkodás, problémamegoldás.

Középiskolás Képzés a JÉG szervezésében

Középiskolásnak lenni jó. Bár néha unalmas. Iskolába járni jó. Bár néha unalmas. Előfordult már, hogy többre vágytál? Zavar, hogy középiskolásként keveset néznek ki belőled? Szeretnéd már most ismerni a bankok, a pénzügy és a vállalkozások világát? Megismerni az önéletrajzírás és a próba-állásinterjú rejtelmeit?

Az út önmagunkhoz saját gátjaink feloldásán keresztül vezet

A napunk feladatok és megoldandó kihívások sorozatából áll. Rohanunk reggel, sietünk délután, és fáradtan esünk ágyba este. Törekszünk a legjobbat adni a munkában és a magánéletünkben egyaránt. Egy dolog szorul háttérbe sokszor: Önmagunk. Vajon hogyan találhatjuk meg az utat a saját céljainkhoz, milyen technikákat sajátítsunk el a kiegyensúlyozott élethez? Hazánk legszínvonalasabb női karrierrendezvényén ezekhez kapunk kapaszkodókat.

Nők a munkaerőpiacon: előítéletek vannak, de a változás elindult

A nők munkaerőpiacon betöltött szerepe továbbra is központi kérdés a foglalkoztatással és a karrierépítéssel kapcsolatban. A Jobline Női Karriernap szervezőcsapatának friss kutatása az aktuális helyzetet és a női munkavállalók tapasztalatait vette górcső alá. A felmérésben több mint 2200, különböző életkorú, foglalkozású és családi állapotú nő vett részt. 

Sportlélektani eszközökkel (elsősorban) a belső sikerekért

Mitől lesz igazán hatékony a mentális felkészülés? Mi a siker, a kudarc, és mindezek elviselésének titka? Hogyan küzdjünk meg a versengés okozta nyomással? Hogyan hozhatjuk ki magunkból a legjobbat? Hogyan motiváljuk saját magunkat? Szülők, nevelési szakemberek, edzők, vállalkozók és iskolakezdők, figyelem: itt egy remek sportlélektani képzés – nemcsak sportolóknak!

Terápia és érzelmi nevelés a mesék és az alkotás ösvényein

Egy képzés, mely a művészetterápia három területét, a képzőművészet alkotó erejét, a meséket, mint archetipikus szimbolikus fejlődéstörténeteket és a szépirodalmat hívja segítségül a személyiségfejlesztéshez. Ismerd meg, hogyan hasznosíthatod a képzőművészetet, a meséket és az irodalmi alkotásokat az érzelmi nevelés és oktatás folyamán!

Kibetűzni a lélek titkait – Grafológusképzés mindenkinek

A Lukács Oktatási Központ szeptemberben induló, négy féléves képzésén megmutatkoznak az ákombákomok mélységei, a gyöngybetűk titkai. A grafológia tudományán és a papírra vetett gondolatokon keresztül alaposabban megismerhetjük az emberi személyiség rejtélyeit, saját magunkat és a hozzánk közel állókat egyaránt.

Tinifőnök – pénzügyi tudatosság fejlesztése kamaszkorban

Mit, mire költenél, ha kapnál egy csomó pénzt? Hogyan osztanád be a családod havi „költségvetését”? Vajon boldogulnál vele? És az igaz, hogy a pénz nem boldogít? A Da Vinci TV Tinifőnök c. műsora segíthet ebben.

 

Tévhitek és érdekességek – az Egészségügyi Világnap margójára

Tényleg 7 év, amíg megemésztünk egy lenyelt rágót? Ha 5 másodpercen belül felvesszük és megesszük a leesett ételt, nem lesz semmi bajunk? Mennyi adat tárolására képes az agyunk? Az erek hány méter távolságra képesek kispriccelni a vért? Milyen gyorsasággal képes kiáramlani a levegő a tüdőből? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseknek járunk utána az április 7-i Egészségügyi Világnap alkalmából a cikkben és a Da Vinci TV csatornán.

 

A varázslatos Houdini – titkok és érdekességek a bűvészetről

Gondolkodtatok már azon, hogy működnek a bűvészmutatványok? A leghíresebb szabadulóművészeti produkciókhoz mennyi merészség és kockázat szükséges? Ki és hogyan képes illuzionista produkciók bemutatására? Valljuk be, a trükkök, az érdekességek, a csodák, a megmagyarázhatatlannak tűnő történések mindannyiunkat vonzanak és szeretnénk sokszor a kulisszák mögé látni. Ahhoz, hogy ezt a világot közelebbről szemlélhessük és néhány trükk, titok felfedésre kerülhessen, nem mást, mint a földkerekség egyik legnagyobb szabadulóművészét és illuzionistáját, Harry Houdinit és az ő varázslatos életét hívjuk segítségül.

Keresés

Hírlevél feliratkozás
Augusztus 2020
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6