A játékos tanulás élménye és a boldogságra nevelés titkai: ezeket visszük a BabaMama Expóra és a KIDexpóra!

A hétvégén a gyerekeké a főszerep: a BabaMama Expón és a KIDexpón több száz játék, korszerű baba-mama termékújdonság és kiállító, szakértői tanács, fergeteges program és kaland vár mindenkit az egészen csöppektől a kiskamaszokig, anyukákkal és apukákkal együtt. A Felelős Szülők Iskolája Szuper Szülő standja a boldogságra nevelés kiaknázatlan lehetőségeit, az érzelmi fejlesztésben rejlő útravalót, a Da Vinci Learning Tv csatorna a játékos, élményalapú tanulás örömét kínálja látogatói számára.

 

 

 

 

Hogyan neveljünk BOLDOG gyermekeket? – hangzik a Felelős Szülők Iskolája mottója. November 17-19. között szülőkből, szakértőkből álló közösségünk „Szuper Szülő” standján iskolaérettség, élménypedagógia, mentálhigiéné és érzelemi fejlesztés témakörében beszélgetünk, adunk tanácsot a BabaMama Expo 2017 és a KIDexpo keretében a Papp László Budapest Sportarénában. Olyan elismert, neveléssel foglalkozó szakemberek osztják meg tapasztalataikat, mint Balatoni József „Jocó bácsi” történelemtanár, Sólyom Brigitta pszichopedagógus (Csodakapu Alapítvány), Polus Enikő mentálhigiénés szakember (MESEKŐ Alapítvány), Silye Júlia művészetterapeuta, Tihanyi Rita gyermekagykontroll-oktató vagy Bajnok Ildikó konduktor. Házigazdáink a Felelős Szülők Iskolája csapata nevében Tibenszky Moni Lisa, alapító-ügyvezető és Vargacz Alexandra ügyvezető. Minden „vizsgázót”ajándékban részesítünk, a résztvevők SZUPER SZÜLŐ oklevelet kapnak, a jóízű beszélgetésről nem is beszélve. A részletes program itt található.

 

November 17-én a Koraszülöttek Világnapjáról is megemlékezünk, ezen a napon debütálnak először a PICi Filmek, a Kidexpon 13.30-kor a színpadon. Filmsorozat koraszülésről, koraszülött babákról és szüleikről, orvosokról, nővérekről és mindazon témákról és helyzetekről, amelyekkel a koraszülők a PIC-en eltöltött idő alatt és otthon, hazakerülés után találkozhatnak. A program a Melletted a helyem Egyesület közreműködésével, támogatásával és a Felelős Szülők Iskolája szervezésében jött létre.

 

 

 

 

A gyerkőcök a Da Vinci Learning mozisarokban fedezhetik fel világunk legizgalmasabb csodáit. Érdekes, tudományos és szórakoztató kisfilmekkel találkozhatnak, melyek a tudomány világába kalauzolják őket, ahol számtalan hihetetlennek tűnő dolog működésére csodálkozhatnak rá.  Pofonegyszerű, Tudós Palánták, Thomas Edison titkos laboratóriuma, Tudományos, Matekrobbanás, Csináld magad okosságok, Infotoy és még számtalan fantasztikus sorozat a Da Vinci Learning csatorna műsorából. A standon regisztrálók először iratkozhatnak fel a hamarosan induló Da Vinci Kids applikációra.  Részletek itt.

 

Élményquiz játékra is sor kerül a színpadon a Da Vinci Learning Tv csatorna jóvoltából. Az élményalapú oktatás egyedüli televíziós képviselője a kivetítőn gyerekekre szabott műsoraiból ad ízelítőt számos tudományterületről. Töri, matek, fizika, tények és titkok – ráadásul vidáman tanulható formában tálalva? Igen! Sőt: összesen hat témakörben, a kultúrától a sporton át a természettudományokig – és nemcsak gyerekeknek. Huppanjatok le a babzsákfotelekre, és tanuljatok élményeken keresztül, észrevétlenül, velünk. Mert a tudás öröm!

 

 

 

 

A KIDexpón további izgalmas kalandok, műsorok és játékok, illetve a legszuperebb karácsonyi ajándékok is várják a gyerekeket. Sőt, egy szerencsés akár egy családi utazást is nyerhet Finnországba, a Mikuláshoz! Ehhez csupán a KidExpo bejáratánál kapott regisztrációs szelvényt le kell adni az OTP Lakástakarék standjánál, és drukkolni, hogy ránk mosolyogjon a szerencse.

 

A KIDexpóval egy időben és egy helyszínen zajlik a BabaMama Expó, több mint 200 kiállítóval, szakértővel, a legújabb baba- és kismama termékekkel és pompás programokkal várják a látogatókat. Az érdeklődők értékes nyereményekért regisztrálhatnak ezen az oldalon: http://www.babamamaexpo.hu/hu/regisztracio/

 


Kismamák és kispapák, családok, leendő és gyakorló szülők, aprónépek és nagy gyerekek: jövő hétvégén irány a Sportaréna!

Az élethosszig tartó tanulás az Y-generáció sikerének kulcsa

Az Y-generáció számára a minőségi idő, a presztízs, az azonnali siker, a közösségi élmény és a karizmatikus vezető egyaránt fontos munkahelyi motiváció. A Magyarországon több mint kétmillió fiatalt számláló korosztály a bérigényt nem a piaci átlagbérek, hanem a számukra ideális életszínvonal szerint határozza meg. A már zajló negyedik ipari forradalom révén számos szakma és pozíció szűnhet meg a következő évtizedekben, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szakértője szerint emiatt hamarosan a megélhetés múlhat azon, hogy valaki képes-e akár 40 évesen visszaülni az iskolapadba.

Egyetemek a nemzetközi színtéren

A kinyíló világtól és a mobilitási lehetőségektől nem félni kell, hanem élni kell tudni velük – mondta Palkovics László oktatási államtitkár a Trendek és kihívások a felsőoktatás nemzetköziesítésében című konferencián. 

Népszerű az online Diákhitel igénylés

Várakozáson felül teljesít a szeptember 6-ával elindult személyes megjelenés nélküli online Diákhitel igénylés. Az elmúlt időszakban beérkezett szerződések 40%-át már elektronikus aláírással kötötték meg. Az online platform népszerűsége és a telefonos ügyintézés általánossá válása indokolja, hogy a Társaság október 15-én bezárja a KÖKI Terminálon működtetett személyes ügyfélszolgálatát. A Budán működő Kacsa utcai ügyfélszolgálat a jövőben meghosszabbított nyitva tartással, mindennap este 6-ig várja az érdeklődőket.

Újra több ezer gyerekhez látogat el a Mozaik Múzeumtúra

A 2017-2018-as tanévben is útjára indul a Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs programsorozata a Felelős Szülők Iskolája szervezésében. A tanévben összesen 7 iskolába látogatunk el, ebből egy határon túli intézménybe is, Szlovákiába. A program célja, hogy élményszerű, látványos és tartalmas múzeumpedagógiai foglalkozások bemutatásával közel hozzuk a diákokat és tanárokat a múzeumokhoz, megkedveltessük velük a kiállításokat. A program már 3000 diákhoz látogatott el eddig, töretlen sikerrel.

A finn „csoda” nálunk is működhetne és a boldog gyerekeket taníthatnánk

In medias res - egyenesen a közepébe vágva – azokat a fontosabb impulzusokat igyekszem boncolgatni, amelyek az október 25-i Learning Reloaded (Tanulás Újratöltve) elnevezésű konferencián értek. Miért sikeres? Kész „módszerről” van szó? Mi a céljuk? A nap végével mindezen kérdésekre meg is kaptam a válaszokat.

Őszi programkavalkád a Mozaik Múzeumtúrával

Megújult lendülettel néz az ősz elé a Mozaik Múzeumtúra. A fiatalok figyelmét formabontó eszközökkel múzeumokra irányító program hétköznapokra és hétvégékre egyaránt fókuszálva kínál programokat az iskolapadhoz kötött vagy éppen a szünetet élvező diákoknak. A kulturális, ugyanakkor szórakoztató rendezvényeken remek alkalom nyílik arra is, hogy a részvevők szép előrelépést érhessenek el mobiltelefonos matricagyűjtő játékunkban.

Középiskolás Képzés a JÉG szervezésében

Középiskolásnak lenni jó. Bár néha unalmas. Iskolába járni jó. Bár néha unalmas. Előfordult már, hogy többre vágytál? Zavar, hogy középiskolásként keveset néznek ki belőled? Szeretnéd már most ismerni a bankok, a pénzügy és a vállalkozások világát? Megismerni az önéletrajzírás és a próba-állásinterjú rejtelmeit?

Az út önmagunkhoz saját gátjaink feloldásán keresztül vezet

A napunk feladatok és megoldandó kihívások sorozatából áll. Rohanunk reggel, sietünk délután, és fáradtan esünk ágyba este. Törekszünk a legjobbat adni a munkában és a magánéletünkben egyaránt. Egy dolog szorul háttérbe sokszor: Önmagunk. Vajon hogyan találhatjuk meg az utat a saját céljainkhoz, milyen technikákat sajátítsunk el a kiegyensúlyozott élethez? Hazánk legszínvonalasabb női karrierrendezvényén ezekhez kapunk kapaszkodókat.

Nők a munkaerőpiacon: előítéletek vannak, de a változás elindult

A nők munkaerőpiacon betöltött szerepe továbbra is központi kérdés a foglalkoztatással és a karrierépítéssel kapcsolatban. A Jobline Női Karriernap szervezőcsapatának friss kutatása az aktuális helyzetet és a női munkavállalók tapasztalatait vette górcső alá. A felmérésben több mint 2200, különböző életkorú, foglalkozású és családi állapotú nő vett részt. 

Sportlélektani eszközökkel (elsősorban) a belső sikerekért

Mitől lesz igazán hatékony a mentális felkészülés? Mi a siker, a kudarc, és mindezek elviselésének titka? Hogyan küzdjünk meg a versengés okozta nyomással? Hogyan hozhatjuk ki magunkból a legjobbat? Hogyan motiváljuk saját magunkat? Szülők, nevelési szakemberek, edzők, vállalkozók és iskolakezdők, figyelem: itt egy remek sportlélektani képzés – nemcsak sportolóknak!

Terápia és érzelmi nevelés a mesék és az alkotás ösvényein

Egy képzés, mely a művészetterápia három területét, a képzőművészet alkotó erejét, a meséket, mint archetipikus szimbolikus fejlődéstörténeteket és a szépirodalmat hívja segítségül a személyiségfejlesztéshez. Ismerd meg, hogyan hasznosíthatod a képzőművészetet, a meséket és az irodalmi alkotásokat az érzelmi nevelés és oktatás folyamán!

Kibetűzni a lélek titkait – Grafológusképzés mindenkinek

A Lukács Oktatási Központ szeptemberben induló, négy féléves képzésén megmutatkoznak az ákombákomok mélységei, a gyöngybetűk titkai. A grafológia tudományán és a papírra vetett gondolatokon keresztül alaposabban megismerhetjük az emberi személyiség rejtélyeit, saját magunkat és a hozzánk közel állókat egyaránt.

A játékos tanulás élménye és a boldogságra nevelés titkai: ezeket visszük a BabaMama Expóra és a KIDexpóra!

A hétvégén a gyerekeké a főszerep: a BabaMama Expón és a KIDexpón több száz játék, korszerű baba-mama termékújdonság és kiállító, szakértői tanács, fergeteges program és kaland vár mindenkit az egészen csöppektől a kiskamaszokig, anyukákkal és apukákkal együtt. A Felelős Szülők Iskolája Szuper Szülő standja a boldogságra nevelés kiaknázatlan lehetőségeit, az érzelmi fejlesztésben rejlő útravalót, a Da Vinci Learning Tv csatorna a játékos, élményalapú tanulás örömét kínálja látogatói számára.

Az irodalmat ünnepli a Csokonai Színház is

A Csokonai Színház idén első alkalommal kapcsolódik a Debreceni Irodalmi Napok rendezvénysorozatához. A november 6. és 8. között megrendezésre kerülő programban az irodalomtörténeti előadások, kerekasztal-beszélgetések és kötetbemutatók mellett − most először − két színházi előadás is helyet kapott.

Tudomány Ünnepe a Nemzeti Múzeumban

Programdömping a Magyar Nemzeti Múzeumban a tudomány ünnepe alkalmából, amely idén egybeesik az ingyenesen látogatható Ige-Idők – A reformáció 500 éve című kiállítás finisszázsával.

Keresés

Hírlevél feliratkozás
November 2017
H K Sz Cs P Szo V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3