2015. november 26., csütörtök

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Újabb képzések indulnak a Tudásod a jövőd! projektben
2013-01-23 14:28:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Újabb képzések elindulását jelentette be a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH). 17 új képző intézmény 317 képzésével bővül a képzési kínálat, így csaknem 10 ezer fő jelentkezésére nyílik lehetőség.

Jelenleg 109 képző intézmény - közülük 71 vidéki - rendelkezik Együttműködési Megállapodással. Ebből öt intézmény 360 képzést hirdetett meg január 15-ig, ami 4800 - 5000 fő jelentkezésére kínált lehetőséget. Tervek szerint további 83 intézmény február 15-ig teszi közzé a képzési kínálatát. A program keretében százezren vehetnek részt minimális önerő mellett idegen nyelvi és informatikai képzésben 2014 augusztusáig.
Magyarországon még nem volt korábban példa olyan horderejű és kedvezményes felnőttképzési programra, mint a Tudásod a jövőd!. Egészen minimális önerő befizetésével bárki idegen nyelvi és/vagy informatikai képzésen vehet részt, aki betöltötte a 18. életévét és nem áll középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban (kivételt képeznek a költségtérítéses képzésben résztvevők), így a program több ezer embernek ad komoly esélyt a fejlődésre.
A kormány bruttó 90 ezer forintos keretösszeggel támogatja az idegen nyelvi és informatikai képzését, a támogatás a költségek 95-98 százalékát fedezi. A hátrányos helyzetű kistérségekből jelentkezőknek csak 2 százalék önrészt kell befizetniük, a többieknek 5 százalékot.
A felnőttképzési program kiemelten kezeli a munkanélkülieket, a kismamákat, a legszegényebb környezetben élőket és a 45 év felettieket, tehát elsősorban azokat, akiknek nagy segítség lehet az idegen nyelvi képzések mellett az informatikai képzési támogatás is, hiszen a digitális írástudatlanság miatt sokan kiszorulnak a munkaerő piacról. Az élethosszig tartó tanulás jegyében a képzéseknek nincs felső korhatára.
A projekt elindítása óta nagyon nagy az érdeklődés, mind a képző intézmények, mind a magánszemélyek részéről.
A Tudásod a jövőd! a TÁMOP 2.1.2 ”Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése” kiemelt projekt keretében valósul meg. A projekt teljes költségvetése közel 12,5 milliárd Forint. Ebből összesen 9 milliárd Forint a képzési keret, amelyből június végéig 2,8 milliárd Forint, 2014. február végéig 4,8 milliárd Forint, valamint 2014. augusztus végéig 1,4 milliárd Forint használható fel.
A projekt célja a felnőtt magyar lakosság tanulási hajlandóságának ösztönzése, az alacsony informatikai és idegen nyelvi tudással rendelkezők támogatása, a munka világába való visszajutásuk elősegítése.
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |