2014. szeptember 19., péntek

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

50 milliós támogatás a soproni Szent Orsolya Iskolának
2014-09-18 17:05:00 - Központ - [Közélet - Közoktatás]

Ötvenmillió forint kormányzati támogatást kap a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium az intézmény bővítésének tervezésére, emellett jövőre mintegy fél milliárd forinttal járulnak hozzá az építkezéshez - jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára sajtótájékoztatón szeptember 18-án Sopronban.

Előrelépett az SE az orvostudományi intézmények rangsorában
2014-09-18 16:50:00 - Központ - [Felsőoktatás - Közélet]

Mintegy száz hellyel javította előző évi pozícióját és a magyar intézmények között a legjobb helyen végzett a budapesti Semmelweis Egyetem (SE) az élet- és orvostudományi területen felállított nemzetközi rangsorban - közölte a felsőoktatási intézmény szeptember 18-án az MTI-vel. A rangsor itt megtekinthető. ...

A gyerekek biztonsága, jóléte és jólléte kiemelt kormányzati cél
2014-09-18 15:01:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Gyermekeink megvédése és biztonságuk megteremtése közös felelősségünk - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságért felelős államtitkára az ENSZ gyermekjogi egyezménye elfogadásának 25. évfordulója alkalmából tartott konferencián szeptember 18-án Budapesten.

Nagy kihívás az iskolapad mögött tartani a diákokat
2014-09-18 10:57:00 - Budapest - [Közélet]

Szomorú képet fest a magyar oktatás helyzetéről az OECD legújabb Education at a Glance kiadványa. A jelentésből kiderül, hogy az utóbbi évtizedben igen jelentősen csökkentek az oktatásra fordított erőfeszítések, miközben pont Magyarországon mutatható ki a leginkább az iskolai végzettség és a foglalkoztatottság közötti összefüggés - írja a portfolio.hu.

3D-s technológia az általános iskolában
2014-09-18 9:40:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. anyagi támogatásával szeptember 17-én a Suli Művek Program részeként átadták az ország első 3D-s technológiával felszerelt általános iskolai oktató laboratóriumát Szombathelyen, a Paragvári Utcai Általános Iskolában.

Több mint kétezer gyermek tanulhat magyarul Moldvában
2014-09-17 16:52:00 - Budapest - [Közélet]

A moldvai csángó magyar oktatási program keretében 28 helyszínen több mint kétezer gyerek tanul majd magyarul az új tanévben. A megfelelő bérezéssel sikerült elérni, hogy sok pedagógus vállalja, átmegy Moldvába csángó magyar gyerekeket tanítani - mondta a Duna Közbeszéd című műsorában a csángó magyar oktatásért felelős koordinátor.

Jelenleg húszezer külföldi hallgató tanul Magyarországon
2014-09-17 16:42:00 - Központ - [Felsőoktatás - Közélet]

Több mint tízezer külföldi hallgató iratkozott be valamelyik hazai felsőoktatási intézménybe az elmúlt tanévben - írta a Magyar Nemzet szeptember 17-ei száma nyomán a dehir.hu.

Rétvári: hungarikum a mindennapos testnevelés
2014-09-17 16:33:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Hungarikumnak nevezte Rétvári Bence a mindennapos testnevelés felmenő rendszerű bevezetését az iskolákban a minőségi testnevelésről szeptember 17-én Budapesten rendezett nemzetközi konferencián. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kiemelte: a minisztérium az embert "egységben" kívánja kezelni. Amilyen fontos az oktatás, a kultúra, az egészségügy, ugyanolyan fontos a sport is, amely komoly ...


2981/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |