2015. július 4., szombat

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Családjuk és kollégáik körében pihentek a SZIE-GTK oktatói
2015-07-03 14:53:00 - Budapest - [Felsőoktatás - KARRIER - Közélet]

Eredményekben és programokban gazdag tanévet zárt a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara (SZIE-GTK). A sok-sok rendezvény, vizsgaidőszak, záróvizsgák és diplomaátadó után nem csak a hallgatóknak, hanem oktatóiknak is kijárt a kikapcsolódás és pihenés. A tanévzárót követően a SZIE-GTK dolgozói összegyűltek az egyetemi Dobópályán, hogy a hagyományos Családi Sportnap és Pedagógusnap keretében ünnepeljenek.

Átvették diplomáikat a SZIE-GTK végzős hallgatói
2015-07-03 14:46:00 - Budapest - [Felsőoktatás - KARRIER - Közélet]

"A legjobb befektetés a tanulás" - mondta korábban az Edupressnek dr. Káposzta József, a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának (SZIE-GTK) dékánja. Hozzátette: a tapasztalatok azt mutatják: megéri a karra járni, hiszen az elmúlt időszak statisztikáiból kiderült, a SZIE-GTK-n végzett hallgatók kezdő fizetése országosan a legmagasabbak között ...

Szentgyörgyvölgyi László lehet a Zeneakadémia új kancellárja
2015-07-03 13:49:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Szentgyörgyvölgyi Lászlót, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola kancellárját javasolták a Zeneakadémia megürült kancellári posztjának betöltésére, a felterjesztés a miniszterelnöki aláírására vár - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a július 3-ai budapesti sajtóbeszélgetésen az MTI kérdésére válaszolva.

Milliárdokkal nő a köznevelés és felsőoktatás támogatása
2015-07-03 13:43:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet - Közoktatás]

Bővülő forrásokkal számolhat jövőre a köznevelés és a felsőoktatás területe: előbbi költségvetési támogatása hétmilliárddal, utóbbié több mint hatmilliárd forinttal emelkedik - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy július 3-ai fővárosi háttérbeszélgetésen.

Tesztek és vizsgálatok sora várhatja a táborszervezőket
2015-07-03 10:30:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A Magyar Nemzet birtokába került a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) javaslatcsomagja, amely a gólyatábori szervezők kiválasztásához teszteket, konfliktuskezelési, személyiség-, intelligencia- és más alkalmassági vizsgálatok sorát helyezi kilátásba. Szerintük ezen ajánlások betartásával biztonságossá és színvonalassá tehetők a diákrendezvények. A zárt táborokban tiltanák a fotó- és videokészítést is. ...

Sok a hátrányos helyzetű fiatal, gyakori az iskolaelhagyás
2015-07-03 10:12:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Idén a köznevelési rendszerben 1,541 millió gyermekből 226 466 fő minősül hátrányos (HH) és halmozottan hátrányos (HHH) helyzetűnek az Oktatási Hivataltól kapott adatok szerint. A területi különbségek pedig óriásiak: míg Budapesten a hátrányos helyzetűek aránya az országos átlag harmada, addig Szabolcsban közel a duplája - írja a napigazdasag.hu.

A legjobbak között két magyar egyetem
2015-07-03 9:50:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Az 55. helyen Semmelweis Egyetem, a 67. helyen a Debreceni Egyetem áll a Times által közzétett listán, amely Brazília, Oroszország, India, Kína és a fejlődő országok egyetemeit rangsorolja öt terület - oktatás, kutatás, idézettség, ipari bevételek, nemzetközi orientáció - alapján.

Nem hívnak be tanárokat, oktatókat, hallgatókat Ukrajnában
2015-07-03 9:31:00 - Budapest - [Közélet - Külföld]

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága örömmel fogadja, hogy Ukrajnában mentesülnek a mozgósítás alól a pedagógusok. Az államtitkárság közleményében azt írta: a Legfelsőbb Tanács döntése jelzi, hogy az ukrán döntéshozók a békés állam feltételeinek megteremtésére törekednek. Hozzátették: a társadalom jövője szempontjából kulcskérdés, hogy az oktatási rendszer zavartalanul működjön.


3170/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |