2015. április 26., vasárnap

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Jó a szakképzési rendszer átalakításának iránya
2015-04-24 15:47:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Jó a szakképzési rendszer átalakításának iránya a szociális partnerek szerint, a változtatási tervek összhangban vannak a munkaerőpiac igényeivel - közölte a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) Monitoring Bizottsága április 24-én az MTI-vel, miután megtárgyalta a szakképzési rendszer átalakítását célzó javaslatokat, amelyeket a kormány április 22-én nyújtott be az országgyűlésnek.

A BCE részt vesz a nemzetközi tanulmányok fejlesztésében
2015-04-24 15:42:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Az utóbbi napokban a felsőoktatás terén folyó átalakításokkal kapcsolatban a figyelem homlokterébe került a nemzetközi tanulmányok szak helyzetének kérdése. Ugyanakkor minden alapot nélkülöznek azok a médiában megjelent információk, miszerint az egyetemeknek három órájuk, avagy akár négy napjuk állna (állt volna) rendelkezésére a szak képzési szerkezetének átalakítására - írta közleményében a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE).

Nem csorbítják a hallgatói képviselők jogait
2015-04-24 15:09:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Az államtitkárság több kérdésben is el akarta venni a diákság szenátusi szavazati jogát, de a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) ezt nem fogadta el, így a jogkorlátozó passzust végül kiveszik a felsőoktatási törvénytervezetből. A HÖK-ös tisztviselők mandátumának korlátozását azonban maguk a hallgatók javasolták - olvasható az mno.hu-n. ...

Négymillió forint értékben jutalmaztak diákokat
2015-04-24 14:10:00 - Budapest - [Közélet]

Összesen négymillió forint értékben jutalmaztak Kárpát-medencei középiskolai diákokat az Infoprog 2015 informatikai versenyen - mondta Pölöskei Gáborné, a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár április 24-én az MTI-nek.

Nagyfeszültség és erősáram a lányoknak is jár
2015-04-24 14:06:00 - Budapest - [Közélet]

Csaknem 1500 lány vett részt 2015-ben a Nők a Tudományban Egyesület által szervezett Lányok Napján, melybe ezúttal Colleen Bell amerikai nagykövet és Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár is belekóstolt.

Díjeső a XIV. Felsőoktatási Média Konferencián
2015-04-24 14:02:00 - Központ - [Felsőoktatás - Közélet]

Lezajlott a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) által megrendezett XIV. Felsőoktatási Média Konferencián április 23-án, ahol számos szakmai elismerést osztottak ki, többek között az év legjobb írásait, fotóit és videóját is díjazták.

Közösségi rendezvényekkel csalják el a diákokat a gépek elől
2015-04-24 13:45:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A legújabb telekommunikációs eszközök elterjedése és a szinte mindenki számára elérhető, folyamatos online jelenlét lehetősége eddig nem tapasztalt kihívások elé állítja a pedagógusokat. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) támogatásával országszerte több száz iskolában szerveznek ismeretterjesztő előadásokat és közösségépítő programokat. A gyermekközpontú hozzáállással a képernyők bűvkörének elhagyására ösztönzik a fiatalokat.

Rajzzal, verssel, színházzal a drog ellen
2015-04-24 13:23:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) támogatásával országszerte több száz iskolában zajlanak előadások és közösségi rendezvények, amelyek fókuszában többek között a kábítószer-használat terjedésének megelőzése áll. A tanárok, diákok, szülők és civilek összefogásával megvalósuló programok nem elrettentéssel próbálkoznak, hanem alternatívát kínálnak a fiataloknak, bebizonyítva, hogy egy jól működő közösségben számtalan lehetőség van ...


3112/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |