2015. április 19., vasárnap

Magyar Egyetemi és
Főiskolai Sajtó Egyesület
(MESE) pályázatai

A pályaművek
benyújtási határideje:
2015. április 13.

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Iránytű a továbblépéshez
Felsőoktatásról hallgatói szemmel!

Áthidalható-e a szakadék az oktatás és a munka világa között? Diploma itthon vagy a tengeren túl? Hogyan készül az a cikk, amelyre több százezer olvasó klikkel? Hogyan változnak a generációk kommunikációs szokásai? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre ad választ az április 23-án, a Design Terminálban megrendezendő XIV. Felsőoktatási Média Konferencia, amelyen a felsőoktatás fontos szereplői és gyakorló médiamunkások vesznek részt. A hallgatói újságírók találkozójának fénypontjaként a főszervező Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) díjazza többek között az Év Írását, az Év Fotóját és az Év Videóját is. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a jelentkezéseket a konferencia@edupress.hu címre várják.Feljelentést tett a Budapesti Corvinus Egyetem
2015-04-17 15:54:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Feljelentést tett a Budapesti Corvinus Egyetem rektora és kancellárja az egyetem tangazdaságában tapasztalható bűncselekmény gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságon - értesült a Mandiner.

Elkészült az új felsőoktatási szakstruktúra-javaslat
2015-04-17 15:22:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A felsőoktatás átalakítási folyamatában elvégezte a bolognai rendszer felülvizsgálatát az Emberi Erőforrások Minisztériumának Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága. Az egy évtizedes rendszer áttekintésével és a korrekciós javaslatok megfogalmazásával az oktatás és a finanszírozás hatékonyságát kívánja erősíteni a kormányzat, választ adva a szakmai, a társadalmi és a gazdasági igényekre is.

Iskolai beiratkozás: kiket vehetnek fel a szabad férőhelyekre?
2015-04-17 15:02:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Az általános iskolai beiratkozás után öt nappal derül ki, hogy marad-e szabad férőhely a körzeten kívül lakó gyermekek számára - amennyiben a szabadon választott iskola igazgatója elutasítja a gyermek felvételét, a szülő a döntést követő öt napon belül köteles beíratni gyermekét a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára - írja az Edupressnek küldött közleményében a Magyarországi Szülők Országos Egyesület (MSZOE).

Fontos az egyetemi, üzleti és kutatói szféra együttműködése
2015-04-17 12:52:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Az egyetemi, üzleti és kutatói szféra együttműködésével megvalósuló innovatív kutatásokat kell támogatni a tavaly novemberben meghirdetett, mintegy 300 milliárd eurós költségvetésű európai beruházási terv keretében - hangsúlyozta április 17-én Budapesten két uniós biztos, Navracsics Tibor és Jyrki Katainen, aki egyben a Európai Bizottság alelnöke is.

Oktatáson és gazdaságon átívelő kapcsolatok Kínával
2015-04-17 12:40:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A Konfuciusz Intézet további munkáját meghatározó két fontos dokumentumot írtak alá a Konfuciusz Intézet és a Szegedi Közéleti Kávéház közös rendezvényén április 16-án. A szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában rendezett beszélgetésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett, aki megfogalmazta: évek óta nagy erőfeszítéseket tettek a keleti világgal, ezzel együtt ...

Megrendezték az OTDK Had- és Rendészettudományi Szekcióját
2015-04-17 11:29:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Had- és Rendészettudományi Szekcióját a Szent István Egyetem (SZIE) Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara (GTK) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karával közösen rendezte meg április 16-17-ig Gödöllőn. A szekcióra kilenc intézményből 147 hallgató nevezett 145 pályamunkával - ez 11 százalékkal több ...

Szuperhősök gondoskodnak a családjukból kiemelt gyerekekről
2015-04-17 10:41:00 - Budapest - [Közélet]

Egyedülálló kampányt indított április 16-án az SOS Gyermekfalvak azért, hogy népszerűsítsék a nevelőszülői hivatást. Filmjükben olyan szuperhősök mentik meg a legkiszolgáltatottabb gyermekeket, akiknek valójában nincsenek szuperképességeik, mindössze gondoskodó és biztonságos családi hátteret nyújtanak drámai sorsú gyermekeknek.

Honlapok és videók segítenek felkészülni az érettségire
2015-04-17 9:35:00 - Budapest - [Érettségi-Felvételi - Közélet - Közoktatás]

Egyre közeleg az érettségi időpontja, a megméretésre azonban még az utolsó pillanatokban is készülhetsz, amelyhez egyre több honlap, videó, online teszt és fogalomgyűjtemény nyújt segítséget. Cikkünkben összegyűjtöttük ezeket.


3105/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |