2015. szeptember 4., péntek

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Gyerekek milliói veszítik el a kincset: a tanulás lehetőségét
2015-09-03 16:03:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A közel-keleti és észak-afrikai fegyveres konfliktusok miatt jelenleg 13 millió gyerek nem jár iskolába az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) frissen bemutatott jelentése szerint - írja az inforadio.hu. Mint olvasható: gyerekeik képzési lehetőségeinek és jövőbeli perspektívájának hiánya az egyik ok, ami a háborús területeken élő családokat arra indítja, hogy elhagyják hazájukat.

Együttműködik az ELTE a Leuveni Katolikus Egyetemmel
2015-09-03 14:50:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Dr. Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) rektora és Rik Torfs, a KU Leuven rektora szeptember 2-án - közölte az ELTE kommunikációs igazgatósága szeptember 3-án az MTI-vel.

Előadások nyomában a Radnóti Színházzal
2015-09-03 14:31:00 - Budapest - [Közélet]

A Radnóti Színház 2015 januárjában KULISSZA néven elindította komplex, háromlépcsős színház-pedagógiai programját a középiskolás korosztály számára. A programban a diákok felkészítő foglalkozás után megtekintik az adott előadást, majd a feldolgozó foglalkozáson a látottakat játékos formában elemzik.

Diákok pillanthatnak be a színházi életbe és munkába ősztől
2015-09-03 14:09:00 - Budapest - [Közélet]

A színház és a színházcsinálás iránt érdeklődő középiskolások jelentkezését várja a Radnóti Színház októberben induló színházi nevelési programja. Az egy évadot felölelő program két féléven keresztül biztosít heti egyszeri elfoglaltságot a jelentkezők számára. "Azokkal a dramatikus módszerekkel, amelyeket a most induló program foglalkozásain használni fogunk, erős közösség hozható létre. Ezen ...

Kulturális programokra pályázhatnak iskolák
2015-09-03 13:48:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Kulturális programokon való részvételre nyújthatják be igényüket azok az elmaradott településeken található általános iskolák, amelyek jelentkeznek a K&H a hátrányos helyzetűekért program előadó-művészeti pályázatára. A nyertes pályázók 30-50 jegyet kapnak egy kulturális programra - színházba, komolyzenei koncertre, cirkuszba, táncelőadásra -, ahova a K&H Biztosító utaztatja a diákokat, valamint uzsonnacsomaggal is kedveskedik nekik.

Szmog miatt nincs tanítás Kijevben
2015-09-03 12:44:00 - Budapest - [Közélet - Külföld]

A Kijev környéki erdőtüzek és a hőség miatt sűrű szmog borította be az ukrán fővárost, ami az oktatásra is hatással volt: felfüggesztették miatta a tanítást az iskolákban. A városvezetés a szmog csökkentése érdekében megtiltotta a kamionok behajtását a fővárosba, továbbá arra kérték a kijevieket, hogy lehetőleg hagyják otthon személyautójukat, és tömegközlekedési eszközön utazzanak. Emellett elrendelték az utcák és a terek gyakoribb locsolását.

Az SZE-hez kerül a Nyugat-magyarországi Egyetem két kara
2015-09-03 12:36:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Egyhangúan támogatta a Széchenyi István Egyetem (SZE) 22 tagú szenátusa, hogy a Nyugat-magyarországi Egyetem két kara csatlakozzon a győri intézményhez. A szenátus szeptember 3-ai ülésének döntéséről az SZE rektora számolt be győri sajtótájékoztatóján. Földes Péter elmondta: a döntéssel lezárult a győri Apáczai Csere János Kar, valamint a mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és ...

Fejlődik az agrárképzés az átalakításoknak köszönhetően
2015-09-03 12:21:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A Földművelésügyi Minisztérium az agrárgazdasági ágazat irányítójaként segíti azokat a törekvéseket, amelyek az agrárképzések megerősítését szolgálják. Az agrár-felsőoktatásban a duális képzési forma bevezetése, a szakkínálat átalakítása, valamint a napokban bejelentett, tervezett intézményi átalakítások egyaránt kedvező változásokat alapoznak meg - írja közleményében a Földművelésügyi Minisztérium a kormany.hu oldalán. ...


3217/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |