2014. szeptember 2., kedd

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Diákhitel Központ: 350 ezren kérelmezték eddig a kölcsönt
2014-09-02 12:56:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Eddig összesen 350 ezren igényelték a diákhitelt, a Diákhitel Központ arra számít, hogy az igénylők száma a mostani tanévben is az előző esztendők arányainak megfelelően alakul.

Aradi egyetemmel működik együtt az SE
2014-09-02 11:34:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Az aradi Universitatea de Vest Vasile Goldis (UVVG) meghívására Aradra látogatott Dr. Molnár Mária Judit, a Semmelweis Egyetem tudományos rektorhelyettese és Dr. Pop Marcel, a nemzetközi kapcsolatok igazgatója. A látogatás célja egy szándéknyilatkozat aláírása volt,a mely a két intézmény által folytatott közös munkát tudományos munkát és az oktatási együttműködést foglalta keretbe.

Lovász László a tudományos eredményeket népszerűsítené
2014-09-02 10:52:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Központi kérdésnek tartja a jövőben is a tanítást, az oktatást a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, aki a Microsoft kutatóintézetében szerzett tapasztalatait is kamatoztatni szeretné az MTA élén.

Már Szügyön is van bölcsőde
2014-09-02 10:13:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Ha egy vidéki kistelepülésen van munkahely és igény a bölcsődére, akkor szükség is van rá- mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára augusztus 30-án a Szügyi Bölcsőde átadó ünnepségén.

A szülőknek is nehéz az iskolatáska
Minden hatodik család vesz fel hitelt az iskolakezdés miatt
2014-09-02 9:43:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet - Közoktatás]

Átlagosan 58 ezer forintba kerül gyermekenként az iskolakezdés az idén, ami jelentős terhet ró a családokra - derült ki a Budapest Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból. A felmérés szerint az egyetemista gyermekek őszi elindítása jelenti a legnagyobb terhet. A családok a beiskolázás előtt átlagosan öt hónapig takarékoskodnak, azonban így is minden hatodik szülő tartja elképzelhetőnek, hogy hitelt kell felvennie szeptemberben.

A szabadságot hiányolja az oktatásból az ellenzék
2014-09-01 16:51:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Az LMP és az MSZP is sajtótájékoztatót szervezett a tanévnyitó napjára, ahol többek között arról beszéltek az ellenzéki politikusok, hogy az oktatási rendszer szerintük nem ad helyet a szabadságnak, de szó esett a tankönyvekről és az esélyegyenlőségről is.

Újraindult a vájárképzés Magyarországon
2014-09-01 16:28:00 - Budapest - [Felsőoktatás - KARRIER - Közélet]

Két évtized elteltével, a 2014/2015-ös tanévben újraindult a vájárképzés Magyarországon. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára az egyik képzőhelynek, a komlói Kökönyösi Oktatási Központ szakiskolájának szeptember 1-jei tanévnyitóján azt mondta: a leendő vájárok azzal, hogy szenet termelnek majd, a magyar állam függetlenségét is védik.

A minősítési rendszer célja a köznevelés színvonalának növelése
2014-09-01 15:27:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A fizetésemelés szükséges, de nem elégséges. Egységes szakmai támogatói rendszer, a pedagógusok által elfogadott minősítési rendszer és szakmai ellenőrzés kell, hogy a pedagógusok elégedettek legyenek - mondta el Thaisz Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelés-fejlesztési Főosztályának vezetője a Szakmai Tanévnyitó Konferencia OH-szekciójának nyitóelőadásán, melyben a tanfelügyeleti és minősítési rendszer hátterét ismertette.


2969/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |