2014. november 22., szombat

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

A nemzet nagyjainak sírjait is gondozhatják a diákok
2014-11-21 16:22:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A Nemzeti köznevelési törvénnyel 2011. év végén bevezetett iskolai közösségi szolgálatot a Nemzeti Sírkert részét képező sírok ápolásával is lehet majd teljesíteni, a program feladatainak megosztásáról pénteken ír alá partnerségi megállapodást a koordinátor Nemzeti Örökség Intézete és a lebonyolításban segítő Lions Clubok Szövetsége - mondta el Fogarasiné Radnai Katalin, a Nemzeti Örökség Intézet (NÖRI) elnöke az MTI-nek.

Így gondolkoznak a fiatalok az energiáról
Véget ért az E.ON EnergiaKaland pályázata
2014-11-21 16:15:00 - Budapest - [KARRIER - Közélet]

Csaknem 400 pályamű érkezett be az ország minden tájáról az E.ON Csoport EnergiaKaland elnevezésű kreatív pályázatára, amelyen a résztvevőknek energia témakörben kellett alkotniuk. A pályázat tanulsága szerint a fiatalok különösen kreatívan gondolkodnak az energiáról, a legtöbb pályamű az ovis és az alsó tagozatos korosztálytól érkezett.

PDSZ: a kormány kizárná a folyamatos bérrendezést
2014-11-21 15:52:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a kormánynak esze ágában sincs teljesíteni azt a korábbi kötelezettségvállalását, hogy a pedagógusbéreket a minimálbérhez köti.

Rétvári: a pedagógusoknál senki nem kapott több béremelést
2014-11-21 12:49:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Az elmúlt négy és fél évben a pedagógusoknál többet senki nem kapott béremelésben az államtól, mivel ők szolgálják a hosszú távú tudását a nemzetnek - jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 Ma reggel című november 21-ei műsorában.

A TUDOSZ támogatja a PSZ demonstrációját
2014-11-21 12:34:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete (TUDOSZ) támogatja a Pedagógusok Szakszervezetének demonstrációját. "Az oktatás közügy, az oktatás mindenkit érint, érintett, érinteni fog. Mindaz, ami a közoktatásban történik, befolyásolja a felsőoktatást, befolyásolja a munka világát, a foglalkoztatást" - olvasható a TUDOSZ közleményében.

Kövér: a felsőoktatás a nemzetgazdaság egyik sikerágazata
2014-11-21 12:20:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A nemzetgazdaság egyik legsikeresebb és legversenyképesebb ágazatának nevezte a felsőoktatást Kövér László házelnök november 21-én, az Óbudai Egyetem Napján. Hozzátette: minden lehetőség adott, hogy létrehozzák Közép-Európa legjobb felsőoktatási rendszerét.

Reflektorfényben a tudományos pályára lépő nők
Gimnazista lány szervez konferenciát középiskolásoknak
2014-11-21 11:33:00 - Budapest - [Közélet]

"Él az a régi beidegződés, hogy a munka hősei mindig férfiak. Az Apple-t és a Facebookot mintha Steve Jobs és Mark Zuckerberg hozta volna létre egy személyben - miközben ezeknek a cégeknek a sikerében is rengeteg nő munkája van. Őket kell reflektorfénybe helyezni, értékelve a munkájukat, és akkor talán beivódik ...

Díj a pedagógusként és egészségügyben dolgozó nőknek
2014-11-21 9:43:00 - Budapest - [Közélet]

Negyedik alkalommal ismerte el a szakma és a nagyközönség azokat az egészségügyi dolgozókat, orvosnőket és pedagógusokat, akiknek munkája nélkülözhetetlen a közösségek számára. A november 20-án tartott gálán hét olyan, köztünk élő hősnő vehette át a Richter Aranyanyu Díját és a Ridikül Magazin különdíját, aki segítő szakmában dolgozik, a mindennapokban mégis ...


3019/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |