2014. október 20., hétfő

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Bűnmegelőzési társasjátékot készítettek Szegeden
2014-10-20 9:59:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Lépésről lépésre a biztonságért címmel készített bűnmegelőzési társasjátékot a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság – tájékoztatta M. Toronykőy Márta alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető az MTI-t.

Szakközépiskolások újították fel a tiszafüredi gőzmozdonyt
2014-10-20 9:51:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A tiszafüredi Hámori András Szakközép- és Szakiskola diákjainak keze munkája nyomán megújult a Tisza-tavi kisváros vasútállomásán harminc éve szoborként álló gőzmozdony.

Gulyás Tibor vezeti januártól a HÖOK-ot
2014-10-20 9:47:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Gulyás Tibort, a Pécsi Tudományegyetem hallgatóját, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) jelenlegi alelnökét választották meg a szervezet elnökének a HÖOK szombati, az egri Eszterházy Károly Főiskolán tartott tisztújító küldöttgyűlésén.

EMMI: 7 milliárd a felsőoktatási intézmények adósságaira
2014-10-20 9:46:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A napokban hétmilliárd forintot fizet ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma a felsőoktatási intézmények 60 napon túli adósságainak rendezésére - közölte a felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár október 17-én Dunaújvárosban.

Nagy az eltérés a tandíjak és ösztöndíjak között az EU-ban
2014-10-20 9:39:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Mind a tandíjak, mind a diákoknak folyósított ösztöndíjak terén jelentősek az eltérések a felsőoktatásban az Európai Unió tagállamaiban - állapítja meg az Európai Bizottság által október 17-én közzétett kimutatás.

A cél az egységes Kárpát-medencei magyar nyelvű oktatási tér
2014-10-17 14:55:00 - Budapest - [Közélet]

Az oktatási tér egyszerre jelent együttműködést, szakmai kapcsolatokat a külhoni és a magyarországi pedagógusszervezetek között, valamint a kapacitások "jó használatát" és ösztöndíjrendszer felépítését - mondta el október 17-én Budapesten Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkárral és Kaposi Józseffel, az Oktatáskutató és Fejlesztési Intézet ...

A második és a harmadik hely is magyar diáké a vitaversenyen
2014-10-17 14:25:00 - Budapest - [Közélet]

"Hatalmas felelőssége van a tanároknak. Előttem rengeteg remek és motiváló példa bizonyította be, milyen fontos feladat a nyelvoktatás" - fejtette ki az érettségi előtt álló, német és történelem szakos tanárnak készülő Bartha Regina, a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium diákja, aki a második helyezést vívta ki magának az észt versenyző győzelmével ...

Új médiaműhelyt adtak át az ELTE-n
2014-10-17 11:35:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel (ELTE) kötött együttműködési megállapodása keretében a legkorszerűbb szoftvereket tartalmazó számítógépekkel felszerelt Új Médiakultúra Kreatív Műhelyt adtak át október 17-én az egyetemen. Eddig három hasonló műhelyt adtak át az országban.


3001/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |