2015. március 4., szerda

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Akkreditálták a környezettudomány szakot a Sapientián
2015-03-04 16:09:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A román felsőoktatási minőség-ellenőrző és akkreditációs bizottság jóváhagyta a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) környezettudomány szakának működését - közölte az MTI-vel március 4-én Tonk Márton, az egyetem kolozsvári karának dékánja.

Magyar díszdoktorokat avattak Kijevben
2015-03-04 16:00:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A Kijevi Nemzeti Nyelvészeti Egyetem díszdoktorrá avatta Mezey Barna professzort, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) rektorát és Pákh Imre munkácsi születésű, az Egyesült Államokban élő üzletembert, a magyar nyelvoktatás szponzorát - tájékoztatta március 4-én az MTI-t a kijevi magyar nagykövetség.

A LEGO csapat adta a legjobb tanácsokat Tisza Istvánnak
2015-03-04 13:55:00 - Központ - [Közélet - Közoktatás]

A március 1-jén megrendezett 2015. évi Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny (OKPV) döntője során Romsics Ignác, Száray Miklós, Török Gábor és Strohmayer János zsűrizték a Tisza István magyar miniszterelnöknek tanácsot adó középiskolás csapatokat. A három döntős csapat között végül a legkonzekvensebb megoldást a Városmajori Gimnáziumból érkező, LEGO nevet viselő csapat tagjai dolgozták ki.

Portál az iskolai konfliktusok kezeléséért
2015-03-04 13:10:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Az iskolai agresszió nem sajátosan magyar probléma, a világon mindenütt küzdenek ellene. Ennek a küzdelemnek lehet fontos hazai eszköze az Iskolai Konfliktus Tudásközpont online felülete, a most indult ISKON.

Konfliktuskezelési módszereket tanítanak az állami iskolákban
2015-03-04 11:46:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A pedagógusoknak fontos szerepe van a konfliktusok kezelésében, az oktatás feladatán kívül számos alkalommal kell segítséget nyújtaniuk a diákok iskolai és otthoni problémáinak megoldásában. A konfliktuskezelés, a mediáció módszerei segítenek abban, hogy a fiatalok felnőtt korukban is kezelni tudják a feszültséget és kerüljék az agressziót. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ mentoráló ...

IKSZ: aggályos passzus a HÖOK választási kódexében
2015-03-04 11:38:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Nyílt levélben fordult a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájához (HÖOK) a hétvégén elfogadott hallgatói választási kódex ügyében az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ). A szervezet aggályosnak tartja, hogy hallgatói önkormányzatok képviselői nem lehetnek tagjai politikai pártoknak vagy azok ifjúsági szervezeteinek.

Csorbulhat az SZTE autonómiája?
2015-03-04 10:56:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Az Átlátszó Oktatás blog szerint a Szegedi Tudományegyetem hamarosan mérföldkőhöz érkezik, hiszen az intézmény működési szabályzatát a kancellári irányításhoz kell igazítani. A kiszivárgott tervezet értelmében az egyetem szabad akaratából lemond az autonómiájáról és az önállóságról, és olyan átalakítás körvonalazódik, amely az egész egyetemi döntéshozatalt gyökeresen megváltoztatja - ...

Még több támogatást kaphatnak a szakképzésben tanulók
2015-03-04 10:45:00 - Budapest - [Közélet]

Bevált a szakképzésben bevezetett ösztöndíj- és tanulói juttatási rendszer, ezért kiterjesztenék a támogatásokat - derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott Szakképzés a gazdaság szolgálatában címmel ellátott ágazati stratégiából. Az anyag szerint nem pénzbeli támogatási formák, például üdülési csekk vagy Erzsébet-utalvány nyújtásának lehetőségét is meg kell vizsgálni a szakképzésben tanulóknál. ...


3072/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |