2014. április 24., csütörtök

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Befejeződött a középfokú intézmények általános felvételi eljárása
2014-04-24 13:28:00 - Központ - [Közélet - Közoktatás]

Minden középfokú intézmény április 25-éig értesíti a hozzá jelentkező tanulókat a felvételi döntéséről, azaz jelentkezésük elfogadásáról vagy elutasításáról. Ezzel lezárul az úgynevezett általános felvételi eljárás.

A nemzetközi tapasztalatszerzésről beszélgetnek az idei FMK-n
2014-04-24 13:13:00 - Központ - [Felsőoktatás - Közélet]

"Hozd haza a tudást!" címmel rendeznek kerekasztal-beszélgetést a XIII. Felsőoktatási Média Konferencia keretében, április 28-án. A 9:45-kor kezdődő programon részt vesz Káposzta József, a SZIE-GTK dékánja, Fábri György, az ELTE rektorhelyettese, Simon Ágnes, a Campus Hungary szakmai vezetője, Bokodi Szabolcs, a Tempus Közalapítvány felsőoktatási csoportvezetője és Kiss Dávid, a ...

Nem változó oktatáspolitika kell az eredmények javulásához
2014-04-24 11:17:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) főosztályvezetője szerint szisztematikus és középtávon nem változó oktatáspolitikára van szükség ahhoz, hogy a PISA-felmérésen javuljanak a magyar diákok teljesítményei. Brassói Sándor a legutóbbi felmérés eredményeiről és azok szakpolitikai értékeléséről rendezett kerekasztal-beszélgetésen szerdán, a fővárosban azt mondta: az állandó változások elveszik a reformok erejét.

Szabadidősportra költhet 35 millió forintot a Miskolci Egyetem
2014-04-24 9:13:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A szabadidős sport fejlesztésére költhet csaknem 35 millió forintot a Miskolci Egyetem, a campus a "Sport a Miskolci Egyetemen, hallgatói szolgáltatások a sport területén" című uniós pályázaton nyert - mondta Boda Péter projektvezető sajtótájékoztatón április 24-én.

Klik: tízmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a közoktatásban
2014-04-23 13:30:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Köznevelés az iskolában címmel indít tízmilliárd forintos fejlesztési programot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) - jelentette be Marekné dr. Pintér Aranka, a szervezet elnöke miskolci sajtótájékoztatóján április 23-én. Első lépésként Borsod-Abaúj-Zemplén megyei köznevelési intézményekben kezdődnek meg az intézményi fejlesztések..

Eltűnőben Kolozsváron a magyar értelmiség
2014-04-23 10:45:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A Kolozsváron tanuló magyar egyetemisták mindössze 8 százaléka tervezi a jövőjét Erdély történelmi városában - derült ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) friss felméréséből. A diákok többsége Magyarországra települne át, kevesebb mint harmaduk Nyugat-Európában próbálna szerencsét. Az elitképző intézmény szerint stratégiai fontosságú feladat, hogy a fiatal magyar értelmiség bekapcsolódjon a ...

Tankönyvellátás: nem tartható a normatíva
2014-04-23 10:16:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A miniszteri biztos szerint a tankönyvellátásban az összes állami intézmény jogszerűen jár el, így bármilyen jogorvoslatot értelmetlennek tart - írja a vg.hu. Hegedűs István szerint sem lesz elegendő a 12 ezer forintos normatíva a tankönyvekre.

Nemet mondott a legfelsőbb bíróság a pozitív diszkriminációra
2014-04-23 9:59:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet - Külföld]

Megerősítette az amerikai legfelsőbb bíróság április 22-én, annak a michigani alkotmánymódosításnak a törvényességét, amely megtiltotta, hogy az állam felsőoktatási intézményeinek felvételi gyakorlatában "faji" preferenciákat alkalmazzanak.


2890/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |