2014. április 23., szerda

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Klik: tízmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a közoktatásban
2014-04-23 13:30:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Köznevelés az iskolában címmel indít tízmilliárd forintos fejlesztési programot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) - jelentette be Marekné dr. Pintér Aranka, a szervezet elnöke miskolci sajtótájékoztatóján április 23-én. Első lépésként Borsod-Abaúj-Zemplén megyei köznevelési intézményekben kezdődnek meg az intézményi fejlesztések..

Eltűnőben Kolozsváron a magyar értelmiség
2014-04-23 10:45:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A Kolozsváron tanuló magyar egyetemisták mindössze 8 százaléka tervezi a jövőjét Erdély történelmi városában - derült ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) friss felméréséből. A diákok többsége Magyarországra települne át, kevesebb mint harmaduk Nyugat-Európában próbálna szerencsét. Az elitképző intézmény szerint stratégiai fontosságú feladat, hogy a fiatal magyar értelmiség bekapcsolódjon a ...

Tankönyvellátás: nem tartható a normatíva
2014-04-23 10:16:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A miniszteri biztos szerint a tankönyvellátásban az összes állami intézmény jogszerűen jár el, így bármilyen jogorvoslatot értelmetlennek tart - írja a vg.hu. Hegedűs István szerint sem lesz elegendő a 12 ezer forintos normatíva a tankönyvekre.

Nemet mondott a legfelsőbb bíróság a pozitív diszkriminációra
2014-04-23 9:59:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet - Külföld]

Megerősítette az amerikai legfelsőbb bíróság április 22-én, annak a michigani alkotmánymódosításnak a törvényességét, amely megtiltotta, hogy az állam felsőoktatási intézményeinek felvételi gyakorlatában "faji" preferenciákat alkalmazzanak.

Falus Iván: a pedagógusportfólió nem szolgálja az eredeti célt
2014-04-23 9:40:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet - Közoktatás]

Falus Iván oktatáskutató szerint a pedagógusértékelési rendszer nagyon fontos lenne, de ahogy azt bevezették, káros, és nem szolgálja az eredeti célt. A szakember javaslatokkal is előállt, hogy lehetne a mostani szabályokat korrigálni - írja a hvg.hu.

Bepereli az egyik tankönyvkiadó a Kliket
2014-04-22 15:27:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Kártérítési pert indít a legnagyobb hazai tankönyvkiadó, miután a köznevelésért felelős államtitkár levelében arra szólította fel az állami iskolákat, hogy a Klik által összeállított javasolt listából válasszanak tankönyveket a jövő évre - írja a vg.hu.

Zöldombudsmanok üléseznek Budapesten
2014-04-22 14:51:00 - Budapest - [Közélet]

Szabó Marcel jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes kezdeményezésére Budapesten üléseznek április 17-től a legsikeresebb zöldombudsmanok, hogy segítsék az intézmény elterjedését a világban.

Több mint ötven érvénytelen diploma a váci főiskolán
2014-04-22 12:05:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Félszáznál is több diplomát jogtalanul adott ki a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola, ám összességében több mint ezer oklevél jogossága kérdőjeleződött meg, egyes végzett hallgatók diplomaadatairól semmilyen információ nincs - írja a nepszava.hu. A lap által megkérdezett felsőoktatási szakértők még nem találkoztak ilyen helyzettel, az Oktatási Hivatal semmit ...


2890/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |