2015. augusztus 4., kedd

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Tanítók segítenek bevásárolni az iskolakezdésre
2015-08-04 13:35:00 - Budapest - [Közélet]

Tanítók segítenek a családoknak a Tescoban bevásárolni a tanévkezdésre. “A tavaly sikeresen bevezetett programra az idén is nagy az érdeklődés, ezért a tanító nénik most hosszabb ideig állnak a vásárlók segítségére. Tavaly 4.000 órában segítettek a vásárlóknak a megfelelő iskolaszerek kiválasztásában, az idén pedig 6.000-re emelte az óraszámot az áruházlánc” - írják.

Országokon átívelő konferencia és együttműködés
2015-08-04 11:57:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Idén ötödik alkalommal rendezték meg az International Conference on Management (ICoM) című konferenciát Gödöllőn a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (SZIE GTK) főszervezésében, jövőre pedig Brno ad otthont a kétnapos programnak. A konferenciasorozat a visegrádi négyek (V4) országaiban található egyetemek összefogásán alapszik, de Amerikától kezdve Ázsiáig számos más ...

Nyáron is lehet tanulni az egyetemen
2015-08-04 11:51:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Nyelvet tanulhatnak, megismerkedhetnek az adott ország kultúrájával, és kapcsolatokat építhetnek azok a fiatalok, akik nyári egyetemeken vesznek részt. A Tempus Közalapítványhoz évente mintegy 400 pályázat érkezik magyarországi nyári egyetemi képzésre, a jelentkezők közül pedig nagyjából 160 főt tudnak ösztöndíjas képzésben fogadni - írja a metropol.hu.

Pécs után az iskolákban is mindennapos lehet az éneklés?
2015-08-04 11:33:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Sikeres volt az Europa Cantat kórusfesztivál Pécsett: a nagyszabású programsorozat lezárása után Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere bejelentette, hogy a tárca tervei között szerepel a mindennapos éneklés bevezetése az iskolákban - írja a hirado.hu.

A tandíjas diákokat is segítik ösztöndíjak
2015-08-04 11:19:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Az önköltséges hallgatók elesnek több, jogszabály által garantált központi támogatási lehetőségtől: sem tanulmányi, sem szociális ösztöndíj, és gyakran kollégiumi elhelyezés sem jár nekik. Ennek ellenére ők is számíthatnak juttatásokra. A Magyar Nemzet körkérdéséből kiderült: több intézményben lehet pályázni speciális ösztöndíjakra és ingyenes kollégiumi elhelyezésre. Sőt néhol a helyi ...

Nyelviskolai egyesület: csak a felkészült tanulók vizsgáznak
2015-08-04 10:29:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A nyelviskolák eleve azokat a tanulókat küldik vizsgázni, akik nagy valószínűséggel sikeresen teljesítenek majd - mondta a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének vezetője augusztus 3-án az M1 aktuális csatornán. Berényi Milánt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a hírek szerint szigorúbb ellenőrzések várhatók a nyelvvizsgákon a vizsgázók megnövekedett létszáma miatt, és azért, mert elképzelhető, hogy egyes vizsgáztatók túlságosan engedékenyek.

Pedagógusok ezrei kaptak levelet az ellenőrzésről
2015-08-04 10:17:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Tájékoztató levelet küldött az Oktatási Hivatal (OH) a jövő évi országos pedagógiai-szakmai ellenőrzésben érintett pedagógusoknak, intézményvezetőknek - közölte a hivatal az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint július 20-ig elkészült a jövő évre szóló országos pedagógiai-szakmai ellenőrzési terv, amelyben mintegy 11 800 pedagógus, 1800 vezető, és tíz intézmény tanfelügyeleti eljárását tervezték meg.

Eredményes volt a Campus Hungary Program
2015-08-03 15:55:00 - Központ - [Felsőoktatás - Közélet]

Tudást Magyarországon is lehet szerezni, de a látókörünket csak ilyen, külföldi tanulmányutak és szakmai gyakorlatok során kialakított kapcsolatokon, barátságokon, szakmai együttműködéseken keresztül lehet továbbfejleszteni - mondta Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár július 31-én, a Campus Hungary Program zárórendezvényén, melyet a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kertjében tartottak. Az eseményen ...


3193/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |