2014. november 24., hétfő

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Angol nyelvtudás: az élvonal felé tart Magyarország
2014-11-24 14:16:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet - Közoktatás]

Európa még mindig a világ legjobbja angoltudásban, a legjobban teljesítő tíz ország innen került ki. A felmérésben vizsgált összesen 63 állam között hazánk is jó eredményt ért el, a 17 helyet megszerezve a második legjobb kategóriába kerültünk, óriásit fejlődve az elmúlt évek alatt.

SE: együttműködésre törekszik a kancellárral az egyetem
2014-11-24 11:10:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A kezdeti bizonytalanságok, kételyek után jónak bizonyul a kancellári rendszer a Semmelweis Egyetemen (SE), az intézmény hasznát látja az együttműködésnek - erről Szél Ágoston, a SE rektora beszélt szakújságíróknak egy háttérbeszélgetésen. A rektori pozíció egy sajátos vezetői helyzet, de elsősorban a szakmai munkát felügyeli, míg a kancellár inkább közgazdászként viszonyul ...

Programsorozattal folytatja erőszakellenes kampányát az ELTE
2014-11-24 11:05:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) több karán tartanak rendezvényeket november 25-én, a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján. Az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói szervezetei konferenciát szerveznek, a Tanító- és Óvóképző Kar a NANE Egyesülettel együttműködve workshopot.

42 pontos ajánlást írt az Országos Diákparlament
2014-11-24 10:57:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Az Országos Diákparlament szekciói által delegált szerkesztőbizottság 42 pontos ajánlást fogalmazott meg székesfehérvári ülésén. A dokumentumot november 23-án személyesen nyújtották át a köznevelésért felelős államtitkárnak. Czunyiné Bertalan Judit a felvetett kérdésekről egyeztetésre hívta a diákparlament képviselőit.

A jövő évben megszülethet a pedagógusok etikai kódexe
2014-11-24 10:48:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) területi küldöttgyűlései rendben lezajlottak és a jövő évben elkészülhet a pedagógusok etikai kódexe is - nyilatkozta a kar elnöke az MTI-nek. Horváth Péter november 24-én az Országgyűlés kulturális bizottsága előtt számol be a kar megalakításáról és a jövőbeni lépésekről, tervekről.

Maruzsa Zoltán: versenyképes felsőoktatás a cél
2014-11-24 10:36:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A felsőoktatási stratégiát december 5-én vitatja meg a Felsőoktatási Kerekasztal, az ahhoz kapcsolódó első törvények, rendeletek a kormányzati és európai uniós jóváhagyás esetén jövő tavasszal születhetnek meg - mondta a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár november 22-én Pécsen. Hozzátette: a felsőoktatási stratégiával azt kívánják elérni, hogy a magyarországi felsőoktatás helyt tudjon ...

Rétvári: az oktatás minden területére több pénz jut jövőre
2014-11-24 10:24:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A jövő évi költségvetési javaslat szerint az oktatás minden szintjére több pénz jut, egyebek mellett a középfokú oktatásra is; a kormány semmi olyan intézkedést nem tervez, amely pedagógusok elbocsátásával járna - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára november 22-én budapesti sajtótájékoztatóján.

Galló Istvánné: a kormánynak nem fontos az oktatás
2014-11-24 10:12:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A jövő évi költségvetés és a köznevelés tervezett átalakítása ellen tüntettek pedagógusok november 22-én délután a fővárosban. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elmondta: a közoktatás államosításának az volt a célja, hogy az állam dönthessen arról, hol legyen iskola, ki és mit taníthasson, és ki legyen az igazgató, valamint az ...


3020/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |