2014. április 18., péntek

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Lezajlott a 24 órás programozási verseny Veszprémben
2014-04-17 16:29:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara 2014. április 16. és 17. között nyolcadik alkalommal rendezte meg 24 órás programozási versenyét. A verseny tematikája minden évben a szakterület valamely érdekes kihívására keres választ, amely idén a környezetükhöz alkalmazkodó, önvezérlő robotok mesterséges intelligenciájának kidolgozása volt. Olyan robotok agyának programozása, melyek önálló életre ...

Még több kisiskolás kap esélyt egy jobb életre
2014-04-17 10:58:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A MUS-E Magyarország miskolci általános iskolák számára írt ki pályázatot 2014. április 1-jén.. A pályázat célja hátrányos helyzetű gyermekek oktatásával foglalkozó iskolák alsó tagozatos osztályainak támogatása azáltal, hogy a szervezet egy egyedülálló művészeti-nevelési programban való részvételt tesz lehetővé a nyertes osztály kisiskolásai számára. A MUS-E (Musique Europe) program hazánkban már ...

Többen mennének tanárnak, de alacsony a színvonal
2014-04-17 9:53:00 - Budapest - [Közélet]

A béremeléssel járó pedagógus életpályamodell az egyik oka a kormányzat szerint, hogy nő a pedagógus szakokra jelentkezők száma. Mások szerint ebben közrejátszik az is, hogy alacsony pontszámokkal lehet bekerülni ingyenes tanári képzésekre.

Megújította stratégiai együttműködését a Siemens és a BME
2014-04-16 15:31:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Harmadik alkalommal újította meg stratégiai együttműködési megállapodását április 15-én a Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), amely mintegy ötmillió forintot kap a megállapodás részeként. A közös munka célja többek között a nemzetközi és a hazai hallgatói ösztöndíjak felajánlása, az egyetemi szakmai kezdeményezések és a tudományos diákköri ...

Megállapodást kötött a Kúria és nyolc egyetem doktori iskolái
2014-04-16 14:58:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Együttműködési megállapodást írt alá Darák Péter, a Kúria elnöke és nyolc egyetem doktori iskolájának képviselője a legfelsőbb bírói fórum épületében április 16-án - közölte a Kúria sajtótitkársága.

Jobban teljesítenek az anyanyelven tanuló gyermekek
2014-04-16 11:18:00 - Budapest - [Közélet]

Répás Zsuzsanna, nemzetpolitikai helyettes államtitkár közlése szerint jobban teljesítenek az anyanyelven tanuló diákok, és elsődleges cél, hogy a szülők minél nagyobb arányban magyar tannyelvű oktatási intézményekbe írassák a gyermekeiket a külhoni magyarok által lakott területeken.

Új fázisban a Digitális Közösség Program
2014-04-16 11:02:00 - Budapest - [Közélet]

Megkezdődött a miskolci nyertes pályázók ingyenes informatikai oktatása a Digitális Közösség Program keretében április 15-én. A résztvevők egy szintfelmérést követően sajátíthatják el a számítógép- és internethasználat alapjait. A térítésmentes képzés tananyagát az első csoportok visszajelzései és az oktatók tapasztalatai alapján véglegesítik a program szervezői.

Mindössze öten igényeltek diplomás gyedet februárban
2014-04-16 10:43:00 - Budapest - [Közélet]

A gyed extra fontos eleme az egyetemi, főiskolai hallgatók által igénybe vehető diplomás gyed bevezetése. Ettől ugyanúgy a születésszám emelkedését remélik, mint az intézkedés harmadik pontjától, amelynek értelmében testvér születése esetén is megmaradnak a korábbi ellátások, így a szülők két gyedet vagy gyest is kaphatnak egyszerre. A diplomás gyedet februárban mindössze öt anyuka vette igénybe - írja a Világgazdaság.


2888/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |