2015. szeptember 1., kedd

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Felújított épületben kezdi a tanévet az egyik első ökoiskola
2015-09-01 15:50:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Több mint 250 millió forintból megújult a XVII. kerületi Zrínyi Miklós Általános Iskola, ezzel az ország egyik első ökoiskolájának üzemeltetési költségei jelentősen csökkennek. A rákosmenti önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a beruházást szeptember 1-jén adták át.

Befogadóbb jellegű oktatási rendszerre törekszik az unió
2015-09-01 15:35:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Befogadóbb jellegű oktatási és képzési rendszer igényét fogalmazta meg az uniós tagországok és az Európai Bizottság közös tanulmánya, amelyet szeptember 1-jén, az új tanév kezdetéhez időzítve tettek közzé Brüsszelben.

Áder János: a klímaforradalom korát éljük
2015-09-01 13:33:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Az ipari és a digitális forradalom után a klímaforradalom korát éljük - mondta Áder János köztársasági elnök szeptember 1-jén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) tanévnyitóján. Az államfő arra hívta fel a figyelmet: az intézményben tanulóknak és oktatóknak felelősségük és lehetőségük is van egyszerre, hogy a klímaváltozás okozta kihívásokra válaszokat keressenek, a folyamatokra hatást gyakoroljanak.

Navracsics: az oktatás fontos a béke megteremtéséhez
2015-09-01 13:16:00 - Budapest - [Közélet]

Az oktatás nagyon fontos a nemzetek és az országok közötti kulturális béke megteremtéséhez - jelentette ki Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa szeptember 1-jén a szlovéniai Bledben rendezett stratégiai konferencián.

Soltész: legyenek egymás partnerei a szülők és a tanárok
2015-09-01 12:28:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Az iskolák a különböző élethelyzetek gyakorlását is segítik - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szeptember 1-jén Budapesten, a HOSIG Horvát Általános Iskola és Gimnázium tanévnyitóján. Az államtitkár azt kérte a szülőktől, hogy legyenek partnerei az iskoláknak, a tanároknak.

Egyre többen választják az alternatív iskolákat
2015-09-01 12:03:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

Megnyitották kapuikat szeptember 1-jén az iskolák, 1 millió 200 ezer általános és középiskolás diák ült be a padokba. Eközben egyre többen jelentkezne alternatív iskolákba, idén kétszer, háromszor annyian szeretnének ilyen intézményekben tanulni, mint eddig - írja a vg.hu. Mint olvasható: alternatív vagy alapítványi fenntartásban Magyarországon mintegy 1200 óvoda, ...

Budapesti Metropolitan Főiskola lett a BKF-ből
2015-09-01 11:26:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Kinőtte nevét a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF), ezért szeptember 1-jétől hallgatói már a Budapesti Metropolitan Főiskolán (MET) kezdik meg az őszi félévet. A megújulásra azért volt szükség, mert a régi név már nem fedte le a főiskola képzéseinek sokoldalúságát és azt a fejlődést, amelynek során mind a magyar, mind a nemzetközi piac jelentős szereplőjévé vált az intézmény.

Tiszavárkonyhoz került a vezsenyi iskola
2015-09-01 11:15:00 - Budapest - [Közélet]

Tiszavárkonyhoz tartozik szeptember 1-jétől az eddig a váci egyházmegyei fenntartású tiszajenői Szent István Római Katolikus Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda tagintézményeként működő vezsenyi általános iskola - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szolnoki tankerületi igazgatója az MTI-vel.


3214/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |