2020. október 21., szerda

Új törvények

Módosult a tankönyv-akkreditáció az új NAT miatt
2012-07-27 11:58:00 - Budapest

Az Országgyűlés júliusban szavazta meg a tankönyvpiac rendjét szabályozó törvény módosítását, amely következtében a jövőben a szakminiszter is dönt a tankönyvjegyzékre történő felvételről. Az új törvény már csak a Köztársasági Elnök aláírására vár. A tárca közlése szerint a módosítás oka, hogy a tankönyveknek egyaránt alkalmazkodniuk kell az új Nemzeti Alaptantervhez ...

Az oktatási rendszer átalakítása nemzeti érdek
2012-07-20 10:09:00 -

Az elmúlt két esztendőben a kormány olyan intézkedések sorát fogadta el, melyek javítják az oktatás színvonalát, minden gyermek számára biztosítják a jó minőségű oktatáshoz az egyenlő hozzáférés esélyét, megteremtik annak lehetőségét, hogy az iskolákból a fiatalok korszerű, versenyképes, az egyéni boldogulásukat garantáló tudással kerüljenek ki - áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Oktatásért Felelős Államtitkárságának közleményében.

A tervezett tempóban készülnek a köznevelési törvényhez tartozó rendeletek
2012-07-13 10:36:00 - Budapest

A tervezett tempóban készülnek a nemzeti köznevelési törvény végrehajtásához szükséges rendeletek, ellentétben a szakszervezetek állításaival - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

Rendőr kíséri a lógós diákokat az igazgatóhoz
2012-07-13 9:40:00 - Budapest

Megszavazta a parlament csütörtökön azt a belügyminiszteri javaslatot, amely alapján jövő január 1-jétől az igazgatóhoz kísérheti a rendőr azt az általános iskolás diákot, aki igazolatlanul marad távol a tanítási órákról- adta hírül az MTI július 12-én.

Törvény született a hallgatói szerződés szabályairól
2012-07-12 17:03:00 - Központ

Elfogadta az Országgyűlés július 12-én a hallgatói szerződésekről szóló szabályokat a felsőoktatási törvény módosításával, melyre azért volt szükség, mert az Alkotmánybíróság (Ab) múlt héten megsemmisítette a szerződéseket szabályozó kormányrendeletet, mondván, hogy azok részleteit törvényben kell meghatározni - adta hírül az MTI.

Döntöttek: háromezer fő alatt államosítanak
2012-07-12 16:53:00 - Budapest

Elfogadta az Országgyűlés július 12-én, csütörtökön a köznevelési törvény módosítását, amely elsősorban azzal függ össze, hogy a közoktatási feladatellátás - az óvodák kivételével - 2013. január 1-jétől állami kézbe kerül. Ennek megfelelően rögzíti a jogszabály, milyen esetekben működteti az iskolát az állam, és mikor az önkormányzat - adta hírül az MTI.

Kevesen tüntettek Budapesten a röghöz kötés ellen
2012-07-09 16:25:00 - Budapest

Fél négy után vette kezdetét a "Nem kérünk a hallgatói szerződésből" című demonstráció és nem is tartott sokáig a Szalay utcában, amelyen a Fiatalok Magyar Hangja - Szolidaritás Ifjúság szervezet egy lovat is felvonultatott. A tüntetők az ellen tiltakoznak, hogy a kormány törvényben szabályozná az államilag finanszírozott formában tanulók kötelező ...

A kormány utasíthatja az intézmények gazdasági igazgatóját
2012-07-06 12:26:00 - Központ

Az Országgyűlés oktatási bizottságának javaslata szerint a jövőben a mindenkori állami vagyonért felelős miniszter gyakorolhatná közvetlenül az állami felsőoktatási intézmények gazdasági igazgatóinak munkáltatói jogait - írja a Világgazdaság Online. Mezey Barna, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke úgy véli: ez az intézkedés komoly működésbeli problémákat, információs zavarokat eredményezhet.

A Ház előtt a hallgatói szerződés törvényi szabályozása
2012-07-05 10:12:00 - Központ

Benyújtotta a parlamentnek az oktatási bizottság a hallgatói szerződések törvényi szintű szabályozására tett indítványát, amely - a javaslat indoklása szerint - tartalmilag megfelel az Alkotmánybíróság (Ab) által megsemmisített kormányrendeletnek - adta hírül az MTI.

Alkotmányellenes a hallgatók röghöz kötése
2012-07-04 9:27:00 - Budapest

Alkotmányellenesnek minősítette és megsemmisítette az Alkotmánybíróság (Ab) július 3-án az állami ösztöndíjas hallgatókkal kötendő hallgatói szerződés lényeges tartalmát szabályozó kormányrendeletet. A testület szerint a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény alkotmányellenesen adott felhatalmazást a kormánynak arra, hogy ezt rendeletben határozza meg - tájékoztatta Sereg András sajtófőnök az MTI-t.

Változik a NAT: megoszlanak a vélemények
2012-06-29 9:46:00 - Budapest

A mindennapos testnevelés jó ötlet, ha nem lesz emiatt több órájuk a gyerekeknek, a hitoktatás bevezetése felháborító, a tízujjas gépelés hasznos, a rendőr viszont ne foglalkozzon vele, hogy mit csinál tanítási időben a diák - néhány vélemény az új Nemzeti alaptanterv változásairól. Szülőket, tanárokat és diákokat kérdeztünk a módosításokról.

Állami fenntartásba kerülnek a gyakorlóiskolák is
2012-06-28 12:47:00 - Budapest

A jövőben nem a felsőoktatási intézmények, hanem az állam fogja fenntartani a gyakorlóiskolákat is. A pletykák szerint már el is készült az erről szóló törvényjavaslat, bár ezt még nem hozták nyilvánosságra - írja a Magyar Narancs.


6/1. oldalAz Edupress Új törvények aloldala az Oktatási Hivatal közreműködésével valósul meg.

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank