2020. október 24., szombat

Edupress Tükör

Az Edupress Tükör szolgáltatás azok számára lehet hasznos, akik információval rendelkeznek vagy épp információt várnak a felsőoktatás, tudomány, kutatás-fejlesztés, egyetemek és főiskolák várható eseményeiről, programjairól, kiadott dokumentumairól. Az Edupress Tükör csatornában térítésmentesen jelenhet meg minden felsőoktatáshoz kapcsolódó, közérdeklődésre számot tartó információ.

Vitázik a világ ifjúsága Lettországban
2015-09-28 15:29:00 - Budapest

Ryan Anna és Dörner Csenge képviseli Magyarországot Rigában a Vitázik a világ ifjúsága vitavetélkedő egyhetes nemzetközi döntőjén október 19. és 23. között. Csehország, Észtország, Lettország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Oroszország és Ukrajna országos döntőinek győztesei a lett fővárosban aktuális kérdésekről disputálnak, részt vesznek egy professzionális vitatréningen, és eszmecserét folytatnak sokféle témában. ...

Új nyílászárókat kapott az iregszemcsei általános iskola
2015-09-23 13:01:00 - Központ

Nagy volt az öröm az idei tanévnyitón az iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola és Óvodában! A 274 tanulót befogadó tanintézmény ugyanis egyike azoknak, amelyek a Várépítő-pályázaton Hörmann-támogatást nyertek. A 6db ZK típusú beltéri ajtóelemnek köszönhetően a diákok megszépült tantermekben kezdhették az új tanévet.

Animascope - élmény, művészet, MET
2015-09-21 10:34:00 - Budapest

Színes vetítési programmal, kiállítással és informatív szakmai beszélgetéssel várja az animációs műfaj iránt érdeklődő közönséget a már hagyományos kora őszi mustrájára szeptember 30-ára az Átrium Film-Színházba a Budapesti Metropolitan Főiskola (MET).

Gazdag programokat kínál a Kinizsi Vár
2015-09-15 16:52:00 - Központ

Évek óta igen nagy népszerűségnek örvend a Kinizsi Vár, mely egész évben várja a turistákat. Tavasszal elkezdődnek az osztálykirándulások, tanulmányi utak, nyáron főként a családok választják tartalmas és izgalmas családi túraként a vár programjait. Eddig idén több mint harmincezren látogatták már meg a nagyvázsonyi nevezetességet és még csaknem tízezer érdeklődőt várnak a programokra.

Nemes versengés a mérnökhallgatók között
2015-09-14 14:11:00 - Budapest

Ezúttal pneumobilépítő csapatokat várt a Kecskeméti Főiskola a már hagyományosnak tekinthető gálafutamra, amelyen az elmúlt években kétszer pneumobilok, egyszer pedig elektromobilok versenyeztek a kecskeméti főtéren. Az idén új helyszínen, a Rudolf-laktanyában, uniós projekt támogatásával szeptember 12-én megrendezett hallgatói innovációs versenyen és szakkiállításon 12 magyarországi és két határon túli járműépítő csapat mérte össze tudását.

Mérnökhallgatók levegővel hajtott járművei versenyeznek
2015-09-09 15:38:00 - Budapest

Idén 15 mérnökhallgatói járműépítő csapat érkezik szeptember 12-én a Kecskeméti Főiskola gálafutamára, amelyen pneumobilok, sűrített levegővel hajtott járművek versenyeznek a Rudolf-laktanyában. Az uniós támogatással megvalósuló rendezvény elsődleges célja lehetőséget adni innovatív, tehetséges hallgatóknak munkájuk bemutatására, de a versenyen kívül számos más programelemet is kínál, így érdekes időtöltés lehet az egész ...

Ma van az Olvasás Világnapja
Gyermekirodalommal kétszer a Föld körül, avagy 65 éves a Móra Kiadó
2015-09-08 9:37:00 - Központ

A Móra Könyvkiadó a klasszikus és a kortárs, hazai és külföldi gyermek- és ifjúsági irodalom, a gyermekkultúra hagyományőrző és értékteremtő szellemi műhelye. Az 1950-ben alapított kiadó 1957-ben vette föl Móra Ferenc nevét, és évtizedeken át - a magyar kiadói struktúrának megfelelően - a gyermek- és az ifjúsági irodalom egyedüli közvetítője ...

Szerethető kalandozások a múltba iskolásoknak
Őszi kirándulás a nagyvázsonyi Kinizsi Várba
2015-09-08 9:19:00 - Központ

Ki ne hallott volna a hős, vitéz Kinizsi Pálról, Mátyás király Fekete seregének híres vezéréről? Kinizsi a magyar történelem egyik legismertebb hadvezére volt, olyan hős, aki kiváló hadvezéri képessége, rendkívüli, legendás ereje és sorozatos győzelmei révén napjainkra mondai alakká vált. A nagyvázsonyi vár legdicsőségesebb uráról, az összes csatáját győztesen megvívó ...

Ismét a kecskeméti főiskolások járműve nyerte a versenyt
2015-09-02 14:00:00 - Budapest

Újra Kecskemétre került a finnországi Nokiában megrendezett fogyasztási verseny vándorserlege. A Kecskeméti Főiskola GAMF csapata Megaméter nevű járművével már harmadszor hozta el a negyvenéves kupát.

Mindenkit vár az Ericsson a Kutatók Éjszakáján
2015-08-17 14:17:00 - Budapest

Az Ericsson Magyarország világhírű kutatóközpontja, az ország legnagyobb IKT-kutatólaboratóriuma minden évben csak egyetlen napon, így idén szeptember 25-én, a Kutatók Éjszakáján nyílik meg a nagyközönség előtt, és számos érdekességgel várja az érdeklődőket. A cél az, hogy a mérnöki szakma és általában véve a tudomány szépségei mindenki számára érthetően és kézzel foghatóan jelenjenek meg.

Gyerekklubot indít Mahó Andrea
2015-08-06 12:23:00 - Budapest

Mahó Andrea színésznő fontosnak tartja, hogy a mai rohanó világban a gyerekeknek is legyen hol kiengedniük a gőzt, ezért szeptembertől rendszeresen tart majd személyesen foglalkozásokat 6 és 18 év közötti gyermekeknek. A klub szeptember 12-én indul Szentendrén.

Háromszáz kilométert utazott, hogy ninja lehessen
2015-07-31 11:08:00 - Budapest

A végéhez közeledik a nyári szünet, így a táborozási szezon is. A Taborfigyelo.hu gyermektáborokat összehasonlító oldal 900 táborozó és szüleik megkérdezésével készített felmérést az idei szokásokról. A felmérésben a leginkább kedvelt táborozási időszak és az elköltött összegek mellett több új, eddig nem mért információkra is rákérdeztek. A Táborfigyelő munkatársai kíváncsiak ...


313/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |