Tudáspróba regisztráció
 Tanár    Diák


Tudáspróba hírek

Szórakozás és különleges programok az első Sunshine Családi Fesztiválon


Június 28-án megnyitja kapuit az első Sunshine Családi Fesztivál a budapesti Aquaworld Élményfürdőben, ahol a strandolás mellett igazi családi programok, ajándékok, meglepetések és különleges fellépők várják majd a látogatókat. A fesztivál három napja alatt a család minden tagja megtalálhatja a neki leginkább megfelelő kikapcsolódási formát.

Erről gondoskodik Közép-európa legnagyobb vizi élményparkjának 17 bel- és kültéri élménymedencéje, 11 csúszdája és az a színes programkínálat, mellyel a Sunshine csapata várja kedves Vendégeit.

"A fesztivál alapötlete az volt, hogy a fővárosban és környékén élő családok olyan igényes kikapcsolódási lehetőséget találjanak, ahol a gyerekekkel együtt vehetnek részt szórakoztató programokon, miközben kipihenhetik a hét fáradalmait. A budapesti Aquaworld a legjobb helyszín egy családi fesztivál megrendezésére, hiszen 17 bel- és kültéri gyermek és élménymedencéjével és csúszdájával garantáltan felejthetetlen élményt nyújt. A programokat is egyedülállóan, a környezettudatosság hangsúlyozásával válogattuk össze, ugyanis a fesztivál egyik célja, hogy gyerekek és felnőttek játékos és szórakoztató formában ismerkedjenek meg a zöld életformával és elsajátítsák a tudatos életmód alapvető gondolatait" - árulta el Óvári Zita az esemény főszervezője.

A helyszínen hatalmas ugrálóvár, vízi-aerobic, játszóház, állatsimogató, arc és testfestő -valamint értékes ajándékok várják a kicsiket és nagyokat!

"Elsősorban családi programokkal készülünk, hiszen azt szeretnénk, ha kicsik és nagyok egyaránt ki tudnának kapcsolódni. A szórakoztató programok között találhatjuk Nádas Tamás műrepülő show-ját, a Buborék zenekar koncertjét, valamint különböző tánccsoportok bemutatóját. Ezek mellett a kicsiket ugrálóvár, vízi-aerobic, játszóház és állatsimogató várja, amíg a szülők versenyeken, vetélkedőkön vehetnek részt" - mesélt a fesztivál nyújtotta lehetőségekről Mészáros Zoltán, a Sunshine Családi Fesztivál megálmodója.

Tanácsok iskolai szünidőre


Újra itt a nyár és a jó idő! A szünidő beköszöntével azonban nemcsak a szórakozás, a kerékpár- és strandszezon kezdődik meg, hanem a gyermekeinkre leselkedő veszélyek fokozódása is.

A kábítószer-fogyasztás megelőzése állandó odafigyelést igényel. Azonban a nyári szezonban, amikor a gyermekek hosszabb ideig vannak felügyelet nélkül, a baráti társaság befolyása, a kikapcsolódás hevülete hamarabb vezeti a drogok kipróbálásához. A csellengő fiatalok könnyebben nyúlnak önpusztító szerekhez is, korábban kezdenek el dohányozni, italozni, és napjaink veszélye, a kábítószer is hamarabb érheti el őket! A fiatalok az első kortyot, első cigarettát, kábítószeres tablettát az esetek döntő többségében nem idegen személytől, hanem valamilyen bulin barátaiktól, közvetlen ismerőseiktől kapják.

A magányos, csavargó gyermekek fiatal bűnözőcsoportok áldozataivá is válhatnak, akik meglopják, kirabolják őket. De sok esetben ők maguk az elkövetők is, akik rongálnak, garázdálkodnak vagy egyéb módot találnak a bűnözésre.
Egy másik problémakör az eltűnés vagy csavargás.

Nyáron kalandot keresve több gyerek hagyja el otthonát. Így teljesen magukra maradva fokozottabb mértékben ki vannak téve bűncselekmény elkövetésének, azonban nemcsak áldozatokká válhatnak, hanem miután kifogytak a pénzből, akár elkövetők is lehetnek.

Hívjuk fel a gyerekek figyelmét az alábbiakra:
Az utcán ne vegyék elő mobiltelefonjukat, útközben ne kezdeményezzenek, illetve ne fogadjanak hívásokat, ne játsszanak a készülékkel! Ne használjanak drága médialejátszó eszközöket, hiszen könnyedén felhívhatják magukra a figyelmet.
Amennyiben ismeretlen, gyanús személy próbál közeledni feléjük különféle ürüggyel (pl.: a pontos idő megtudakolása), valójában a mobiltelefonja átadását próbálja elérni, javasoljuk, hogy forduljanak egy felnőtthöz, ne vegyék elő saját telefonjukat, illetve azt ne adják át semmilyen kérésre (zenehallgatás, zeneszerkesztés, játék, telefonálás).
Ha értékeiket erőszakkal próbálják meg elvenni tőlük, úgy minél hangosabban hívják fel magukra a figyelmet, ne szégyenlősködjenek, próbáljanak meg higgadtak maradni.
Ha az utcán idegen szólítja meg őket, sem útbaigazítás, sem pedig más indok alapján ne tartsanak velük, illetve ne fogadjanak el semmit!
Legalább ilyen fontos tudniuk, hogy ha ezekhez hasonló eset történik, arról feltétlenül be kell számolniuk a szüleiknek, akik mellettük állnak, és a tőlük telhető módon segítenek rajtuk.
Gondoskodjanak arról, hogy a gyerekeknél mindig ott legyen a szülő elérhetősége, illetve ők is tudják azt, hogy kihez fordulhatnak segítségért.
Bátran szólítsák meg az egyenruhás rendőrt, kérjenek tőle segítséget.

Ne feledjük, hogy szeptemberben mindenkit visszavárnak az iskolák!

A Rendőrség ELBÍR Hírlevél, 2010. júniusi számának szerkesztett változata

A cikk teljes változata a Raabe Kiadó Együtt a Gyermekvédelemben című kiadványában jelent meg.

Megérkezett a legújabb Tudáspróba kérdősor!


A Tudáspróba e havi kérdősora az ŰR világának tudományosabb oldalával szeretne benneteket megismertetni.

Felfedezésre fel! További részletek, információk, játékok a Facebookon! Érdekességek, hírek és interaktív tartalmak: a Tudáspróba és a Da Vinci Learning - Magyarország Facebook oldalán

A Facebook oldalak diákoknak 13 éves kortól elérhetőek!


Kúúúka - Mentőöv a Földnek

Szerinted milyen a legszuperebb kuka? Te mibe gyűjtenéd a szemetet? Hogyan válogatnád szét a hulladékokat? Tervezz kukát és vezess kukásautót! Alkosd meg a világ legszuperebb kukáját, avagy egész kukaszigetét, ahol a papírok és az üvegek külön-, a műanyagot és a fémek együtt gyűjtjük!
Kisiskolások és óvodások számára kiírt pályázatban várjuk kreatív, környezetbarát hulladékgyűjtő ötleteiteket! Bármilyen technikával dolgozhattok, az alkotásokat kérjük lefotózni és címmel alkotó nevével ellátva kérjük feltölteni a Tudáspróba Facebook oldalára vagy e-mailen elküldeni a sara.rosta@shortcut.hu címre.

A nyertes alkotásokat kiállítjuk a Mikulásgyárban, 2011. december 18-án, vasárnap 14 órakor megrendezésre kerülő díjátadón. Gyere el Te is, és korcsolyázz a Mikulás krampuszaival!

Fődíj:
Legyél a kukás autó vezetője! Irány a Liget!

Nyeremény:
10 db dedikált Csukás István- könyv
10 db Da Vinci Learning DVD és szuper ajándékcsomag
10 db belépő a Mikulás Fesztiválra, Mikulásfalvára
50 főnek szóló meghívás a Mikulás Gyárba – különleges környezetismert óra, ingyenes koripálya, kakaó, kalács és persze ajándék kifestők

Határidő:
2011. december 10-ig várjuk az alkotásokat!

Felfedezésre fel! És ha még többre vágysz, gyere és kövess minket a Facebookon. Érdekességek, hírek és interaktív tartalmak várnak a Tudáspróba és a Da Vinci Learning - Magyarország Facebook oldalán.

A Tudáspróba legaktívabb csapatai versengtek a Kutatók Éjszakáján!

A Máriaremetei - Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola "Zöldfülűek" nevű csapata, Gerőcsné Czeglédy Irén felkészítő tanár segítségével kiemelkedő teljesítményt nyújtott és számos értékes ajándék mellett több millió éves Ammonitesz fosszíliákaz és egy modern LCD mikroszkópot vihettek haza a Da Vinci Learning jóvoltából! A jövő kis géniuszainak, név szerint Takács Mártonnak, Erőss Lorándnak és Peti Barnabásnak ez úton is gratulálunk!.

Hírek

Ajánljuk

Iránytű a gyerekprogramok világában: Kincs gyerekprogram magazin

Immár egy éves a Kincs gyerekprogram magazin, amely eddig már számtalan anyukát-apukát szabadított meg az órákig tartó programkeresés béklyójából. A napi bontás és a tematizált tartalmak megkönnyítik a keresést, a lap közepén található naptár segítségével, pedig akár egy hónapra előre is megtervezhetik programjaikat a családok.

Az elsősorban print felületen megjelenő programmagazin Budapesten már több mint 700 helyszínen elérhető, a lelkes szülők pedig a minőségi tartalom láttán további programajánlatokért szívesen látogatnak el a Kincs facebook illetve weboldalára is. Az online felületeken a programokon kívül játékok, szuper előfizetési ajánlatok és egyéb hasznos tartalmak is várják az odalátogatókat. Ne bízd te sem a véletlenre, fizess elő és Kincs házhoz megy, hogy átvegye az uralmat a programkeresés felett!

Rólunk mondják:
"Mi most találkoztunk először veletek a kölyökparádén. Ma le is adtam az éves előfizetést a magazinra. Nagyonjó ötlet és nagyon színvonalas a program-magazin! Gratulálok!"
"Ma reggel az oviban végre megkaparintottam a "Kincs"em, nagyon jóóóóóóóó.... "
kincsprogram.hutovábbi videók >>>
Facebook