2020. augusztus 11., kedd

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Hátrányos helyzetű fiatalok számára indul ösztöndíjpályázat
2015-12-03 15:49:00 - Budapest - [KARRIER - Közélet]

"Kapcsolódj be a közvetítésbe!" címmel egyéves szakmai gyakorlatra szóló ösztöndíjprogramot indít a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Nemzeti Kulturális Alap hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok számára. Az ösztöndíj 48 millió forintos keretösszeggel járul hozzá a fiatalok tapasztalatszerzéséhez a média világában. Az ösztöndíjra 2015. december 3-tól 2016. január 6-ig lehet pályázni.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének döntése alapján az MTVA a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 20 fő hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatal számára biztosít ösztöndíjat, alkotói támogatást. Az ösztöndíj célja , hogy a fiatalok szakmai gyakorlat keretében ismeretet szerezzenek a média világáról, betekintést nyerhessenek az MTVA munkájába, aktív tagjai lehessenek az ott zajló munkafolyamatoknak. A program hozzájárul a fiatal, leendő roma értelmiség személyes és szakmai fejlődéséhez, identitásuk megőrzéséhez, médiatapasztalataik bővítéséhez.

Az ösztöndíj összege 200 ezer forint/fő/hónap, melyre 18 és 30 év közötti, középfokú végzettséggel rendelkező, hátrányos helyzetű fiatalok pályázhatnak.

A pályázat benyújtásával kapcsolatos részletek az alábbi linken keresztül érhetők el: http://www.nka.hu/palyaztatas/miniszteri_palyazati_felhivasok/emmi_media.

(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |