2020. augusztus 11., kedd

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Útra kelt a gyermekmagazin
2015-12-03 9:38:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A Mikkamakka magazin klubsorozata Székesfehérváron mutatkozott be, de további városokba is ellátogat. Legközelebb januárban a Mikkamakka Klub Kecskeméten, a Katona József Megyei Könyvtár gyerekrészlegén folytatódik - olvasható az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) oldalán.

Az OFI munkatársai 2015. november 28-án a Vörösmarty Mihály Könyvtár gyerekrészlegén találkoztak csaknem 50 gyerekkel és szüleikkel, hogy megismertessék velük az OFI új gyereklapját. A könyvtár által hirdetett Mikulásra várva című rajzpályázat díjkiosztóját követően Pásztorné Csörgei Andrea főszerkesztő és Pompor Zoltán felelős szerkesztő beszéltek arról, hogyan született meg a Mikkamakka magazin, bemutatták az első számot, és bepillantást nyújtottak a kiadói tervekbe is.

Ezt követően négy helyszínen zajlott a magazinhoz kapcsolódó program. Elkészítettük közösen a Kísérletezz otthon! című rovatban bemutatott lávalámpát, mindenki izgatottan vágott, öntött, festett és rázott. Az elkészült műveket a lelkes kísérletezők haza is vihették. Lakatos István, Év Gyermekkönyve-díjas író, illusztrátor képzeletbeli állatokat rajzolt együtt a gyerekekkel, közösen keltették életre Pityut, a szörnyet. Mindenki böngészhetett a legfrissebb gyerekkönyvek között, és kipróbálhatta tudását egy totó kitöltésével. Ajándékba képeslapot kaptak a játékos kedvű könyvmolyok. A negyedik helyszín a repülésé volt. Földgömb, hangok és csodás képek segítségével utazhattak a gyerekek távoli tájakra, és megismerhették az Amíg repülünk című kötetet is.

(Forrás és fotó: ofi.hu)
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |