2020. július 2., csütörtök

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

OH: hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik
2015-11-12 10:36:00 - Budapest - [Érettségi-Felvételi - Közélet]

Végéhez közeledik az őszi érettségi időszak: az emelt szintű szóbelik után 16-án kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik. Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a középszintű érettségik szóbeli vizsgáit a november 16. és november 20. közötti időszakban - a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) által meghatározott nap(ok)on - bonyolítják le.

A fenti időszakban 119 érettségiztető telephelyen, 148 vizsgabizottság előtt közel 4500 középszintű szóbeli vizsgát tartanak. A vizsgabizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi vizsgaeredményét.

A vizsgázó, a kiskorú vizsgázó szülője a vizsgabizottság döntése ellen - az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül, kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással - fellebbezést nyújthat be az iskolán keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak címezve - jelezte az Oktatási Hivatal.

Az őszi érettségik október 9-én kezdődtek, a diákok együttesen csaknem 11 100 vizsgát tesznek le, ebből mintegy 3200 emelt szintű, 7900 pedig középszintű. Az elmúlt évi őszi vizsgaidőszakhoz képest az emelt szintű vizsgák száma 20 százalékkal, a középszintűeké pedig hét százalékkal nőtt.

(Forrás: MTI)
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |