2020. július 2., csütörtök

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Megkezdődtek az emelt szintű szóbeli érettségik
2015-11-05 9:21:00 - Központ - [Érettségi-Felvételi - Közélet - Közoktatás]

Megkezdődött az érettségi vizsgák következő szakasza, az emelt szintű szóbeli vizsgák időszaka, mely november 5. és 9. között zajlik (több mint 3200 szóbeli vizsga, 45 vizsgahelyszínen, 375 tantárgyi bizottság előtt) - tájékoztat az Oktatási Hivatal.

Az érettségizők emelt szinten 39 féle vizsgatárgyat választottak, ezen tárgyak mindegyikéből van szóbeli vizsga is. Az emelt szintű vizsgákat a kormányhivatalok szervezik. A szóbeli tételeket az Oktatási Hivatal készítteti el, és a kormányhivatalok közreműködésével juttatja el a három fős tantárgyi bizottságokhoz. A tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait a vizsgaszervező kormányhivatal bízza meg.
A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelő lapon külön-külön értékeli, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a vizsgázó teljesítményének minősítésére. A tantárgyi bizottság egyéni osztályozó ívet állít ki minden vizsgázóról, amelyet a vizsgaszervező kormányhivatal megküld az illetékes érettségi vizsgabizottság részére.

Az emelt szintű szóbeliket követően, 2015. november 16. és 20. között kerül majd sor a középiskolákban a középszintű szóbeli vizsgák lebonyolítására.

(Forrás: Oktatási Hivatal)
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |