2020. július 2., csütörtök

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Elindult a keresztféléves felsőoktatási eljárás
2015-10-16 17:16:00 - Budapest - [Érettségi-Felvételi - Felsőoktatás - Közélet]

Megkezdődött október 15-én a keresztféléves felvételi eljárás a 2016 februárjában induló felsőoktatási képzésekre - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. az MTI-vel. A jelentkezőknek egy hónap áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék, mely egyetem, főiskola mely szakán szeretnének továbbtanulni. Az eljárás tudnivalóit és a meghirdetett képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató kizárólag elektronikusan érhető el a www.felvi.hu oldalon - írták.

A keresztféléves eljárás során meghirdetett önköltséges alapszakokra és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek legalább érettségi bizonyítvánnyal. A 2016 februárjában induló állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre azok felvételizhetnek, akik rendelkeznek a szükséges felsőfokú végzettséggel, vagy 2016 januárjában szerzik meg azt.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb november 15-én éjfélig kell rögzíteni, a hitelesítés határideje november 23-a. A tájékoztatóban kitértek arra is, hogy az alapképzéseken és felsőoktatási szakképzéseken 500 pontos rendszerben történik a számítás, vagyis a tanulmányi és érettségin szerezhető maximum 400 pont mellé különböző jogcímeken maximum 100 többletpont kapható. Mesterképzéseken a jelentkezők maximum 100 pontot szerezhetnek, a pontszámítás szabályait a felsőoktatási intézmények határozzák meg és teszik közzé a www.felvi.hu Egyetemek, főiskolák oldalain a meghirdetett képzések mellett.

A jogszabályi minimumhatár az idén az alap- és osztatlan mesterképzések esetében 280, felsőoktatási szakképzéseknél 240, mesterképzések esetében pedig 50 pont.

(Forrás: MTI)
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |