2020. július 2., csütörtök

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Van még esély a pótfelvételi után is
2015-08-27 14:56:00 - Budapest - [Érettségi-Felvételi - Felsőoktatás - Közélet]

Idén több mint 100 ezer diák jelentkezett felsőoktatási intézménybe, közülük 33 ezren azonban nem jutottak be egyetemre vagy főiskolára. Ők a fellebbezés és a pótfelvételi eredményeiben bízhattak egészen augusztus végéig, akiknek azonban így sem sikerült bebiztosítaniuk helyüket az őszi félévre, még mindig beiratkozhatnak külföldi, de itthon végezhető főiskolai képzésekre.

Szeptembertől 72 ezer diák kezdheti meg tanulmányait a magyar főiskolák vagy egyetemek egyikén, több mint 33 ezer diák sorsa pedig a most lezárult pótfelvételi időszak alatt dőlt el. Az utolsó hajrában 308 diák jutott még be a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolára (BKF), így szeptembertől a hagyományos és pótfelvételi adatok szerint 1465 diák tanul majd tovább. A legnagyobb magánfőiskolán a turizmus szak volt idén a legnépszerűbb képzés, ahová az általános felvételi eljárás keretében 187-en, a pótfelvételi eljárás során pedig 55-en nyertek felvételt.

Azoknak sem kell elkeseredniük, akik valamiért nem jutottak át a felvételi rostán, vagy most gondolkodtak csak el a továbbtanuláson. Van 280 pont alatt is és emelt szintű érettségi nélkül is lehetőség elkezdeni a félévet, például a BKF és a CECOS London College együttműködésében kínált alapképzésére még beiratkozhatnak azok a diákok, akik nem jutottak be hazai egyetemre vagy főiskolára. Az 1998-ban alapított londoni magánintézmény az üzleti tudományok területén kínál képzéseket, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolával közös képzésére még szeptember 7-ig lehet jelentkezni.

(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |