2020. július 8., szerda

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Nincs magyar egyetem a THE 400-as rangsorában
2012-10-11 14:44:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Határontúl - Közélet]

Meglepetéssel indít a Times Higher Education (THE) 2012/2013-as felsőoktatási rangsora, a régóta első helyen álló Harvard Egyetem ugyanis csak a negyedik lett, a vezető pozíciót a California Institute of Technology vette át - derül ki a timeshighereducation.co.uk oldalról.

A lista első 11 helyén csak angol, illetve amerikai egyetemek szerepelnek, a 12. a svájci ETH Zürich - Swiss Federal Institute of Technology Zürich. A top 20-ban nincs is több Egyesült Királyságon és Egyesült Államokon kívüli intézmény.
A Harvard elvesztette vezető pozícióját, és a negyedik helyre szorult vissza. Első a California Institute of Technology, második holtversenyben az Oxford és a Stanford. A Priveton a hatodik helyezést szerezte meg, a nagy hírnévnek örvendő Yale viszont csak a 11.-et. Magyar egyetem egyáltalán nem szerepel a 400-as listán.
Közép-Európából csak osztrák, cseh és lengyel egyetemek kerültek fel a listára. Ausztriából az innsbrucki és a bécsi egyetem, valamint a bécsi orvosi egyetem szerepel a rangsorban, Csehországból a Károly Egyetem, Lengyelországból pedig a varsói egyetem, valamint a krakkói Jagelló Egyetem.
A rangsort a kutatók, a tudományos tevékenység, az oktatási-tanulmányi teljesítmény, az innovációs eredmények és a nemzetközi vonzerő alapján állítják össze.
(Forrás: timeshighereducation.co.uk, eduline.hu)
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |