2020. július 8., szerda

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Megjelent az Aktív Szemeszter nyári számának melléklete
2011-08-01 10:40:00 - Budapest - [EU-inform - Felsőoktatás - Közélet]

A nyári Aktív Szemeszternek, amely június 27-től olvasható e-újság formájában, augusztus 1-jén jelent meg Tovább-tovább címet viselő melléklete. Az országos terjesztésű nyomtatott felsőoktatási magazin az egyetemi és főiskolai nyári szünetben a fiatalok médiafogyasztási szokásait szem előtt tartva a világháló oktatási és ifjúsági portáljain érhető el a www.szemeszter.hu-n. A nyári különkiadás júniusban programajánlóval, karriertanácsokkal szólította meg a fiatalokat, illetve tartalmaz egy Loboda Zoltánnal, Magyarország EU mellé rendelt Állandó Képviseletének oktatásért felelős tagjával készült interjút. A mellékletben pedig szó esik az idei vonalhúzásról, a szakmai gyakorlat jelentőségéről, valamint a friss diplomások munkavállalásához szükséges legfontosabb kompetenciákról.

A magazin júniusban megjelenő száma többek között beszámol a politikusok munkáját segítő hallgatókról, álláskeresési tanácsokkal tűzdelt csokorral kedveskedik a fiataloknak, továbbá bemutatja az uniós magyar elnökség oktatás területén elért sikereit. Az augusztusi bővített lapszámban a július 21-ei vonalhúzás kapcsán az általános felvételi eljárás ponthatárairól, és a különböző szakok betöltöttségéről is tájékozódhatnak az olvasók, illetve a sikertelenül felvételizettek azt is megtudhatják, hogy szeptemberben miként kezdhetik meg - a pótfelvételi segítségével - felsőfokú tanulmányaikat.
Az augusztus 1-jétől jelentkező bővített tartalomból kiderül, idén három költségtérítéses szak produkálta a legmagasabb ponthatárokat, ezzel szemben magas színvonalú képzésekre kevés a jelentkező, mivel a tanulmányokért jelentős összegeket kell fizetni. A melléklet kitér arra is, miért jelenthet problémát, hogy azonos szakok ponthatárai nagymértékben eltérnek egymástól, illetve hogy milyen változtatások várhatóak az új felsőoktatási törvényben az oktatás színvonalának emelése érdekében. A lapszám emellett felkészít az őszi kihívásokra a nyelvtanulás, a gyakornoki hely kiválasztása és a munkavállalás területén. A hallgatók megtudhatják, miért fontos, hogy valóban teljesítsék a szakmai gyakorlatukat, illetve hogyan válasszák ki a megfelelő helyet. Ha egyedül nem boldogulnak, akár a felsőoktatási intézményekben működő karrierirodák segítségével is keresgélhetnek, ehhez adnak tanácsot az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti és Kommunikációs Főiskola karrierirodáinak trénerei. Akik pedig már gondolkodnak a karrierépítésen, megismerhetik a friss diplomások lehetőségeit, illetve az elhelyezkedéshez szükséges kompetenciákról is olvashatnak.
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |