2020. szeptember 20., vasárnap

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

ReGenerálódás Siófokon
2011-07-12 14:46:00 - Budapest - [EU-inform - TÜKÖR]

A Karrier Expót és Közigazgatási Nyílt Napot követően július 8-10. között a ReGeneráció első táborával folytatódott Siófokon a közigazgatás iránt érdeklődő fiatalok tanéve. A ReGeneráció törekvései változatlanok: bebizonyítani, hogy a közigazgatási szektor képes a megújulásra, potenciális lehetőség a pályakezdők számára. "Aki ma itt lehet Siófokon, az első Regeneráció táborban, megtisztelve érezheti magát, hiszen kiválasztott. Másrészről viszont kísérleti nyúl is, mert most dől el, hogy nekünk, politikusoknak nem kellett volna-e inkább tanári pályára lépnünk" - kezdte megnyitóját Navracsics Tibor.

A diákok azonnal feladatot kaptak: a felosztott csapatok három különböző értéket (idegen nyelvek tanulása, tisztább levegő, magyar termékek) népszerűsítő kampányt dolgoztak ki. A kreatív munka mellett szemináriumok keretében ismerkedhettek meg az országmárka, az önkéntesség helyzetével. Bakos Piroska az uniós magyar elnökséget, Kovács Zoltán államtitkár és kormányszóvivő pedig a kormányzati kommunikációt elemezte. Rétvári Bence ifjúságpolitikai államtitkár részletesen, statisztikailag alátámasztott képet festett le a mai fiatalok mindennapjairól.
A hőségriadó ellenére a diákok a Balaton partján regenerálódtak, a szó mindkét értelmében, ugyanis itt zajlottak a diák-államtitkársági ülések, majd a megérdemelt pihenés. A rugalmas, szórakoztató környezet magát a közigazgatást kívánta tükrözni - mármint a jelenlegit.
A tábort követően a közigazgatás megismertetését tovább folytatja a kormány: szeptemberben újra Karrier Expót tartanak, ahol a minisztérium még több fiatalnak igyekszik majd segítséget nyújtani az elhelyezkedésben.

Kárpáti Kata
Fiatal Európa Szerkesztőség

A Fiatal Európa Szerkesztőség program az Európai Bizottság, a Külügyminisztérium és az Európai Parlament kezdeményezésére és finanszírozásában valósul meg. Az itt közölt információk tartalmáért és felhasználásáért a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament nem felel.
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |