2020. július 2., csütörtök

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Várhatóan fél évet csúszik a Zeneakadémia felújítása
2010-03-30 12:28:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet - Kultúra]

Az épület diagnosztizálása, a statikai, műszaki problémák feltárása miatt csúszik a Zeneakadémia felújítása - írja a Népszabadság. A tervek ugyan már elkészültek, a kivitelezői, közbeszerzési pályázatot most írja ki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem. Tavaly novemberben ugyan épületbúcsúztató fesztivállal búcsúztak a diákok és a tanárok, a főmérnök és a rektor most abban reménykedik: nyár elején már elkezdődhetnek a munkálatok.

Az eredeti elképzelések szerint a tél közepén kezdték volna meg a felújítási munkálatokat, a szerkezeti problémák feltárása azonban elhúzódott, azokat nem lehetett gyorsabban lebonyolítani - mondta el Batta András rektor. Lakatos Gergely főmérnök pedig arról számolt be: a műszaki problémák területén a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal is együtt kellett működni, például a rossz állapotú vasbeton kupola-szerkezet egy részének elbontásával kapcsolatban is. A főmérnök és a rektor reményei szerint nyár elején elkezdődhetek a munkálatok, két éven belül pedig be is fejeződhetnek.
A felújítás idejére tanszékek költöznek át az intézmények két másik épületébe: a régi Zeneakadémiára és az egyetem egykori tanárképzőjébe, a Semmelweis utcai épületbe. Egyéves átalakítás után az irodák végleg áttelepülnek a Wesselényi utcában található kiegészítő épületbe, valamint újabb, egy egyelőre keresett belvárosi helyszínre. A könyvtár az Eötvös 10 nevet viselő kulturális központba költözik.
(Forrás: Népszabadság)
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |