2020. július 2., csütörtök

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Kétéves oktatási együttműködést írt alá Mexikó és Magyarország
2010-03-03 13:09:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet - Kultúra]

Kétéves időszakra szóló együttműködési programot írt alá március 2-án Mexikó és Magyarország, mely az oktatás és a kultúra területét érinti. A két ország 1998-ban kötötte meg azt az együttműködési egyezményt, melynek nyomán bizonyos időközönként közös munkatervet dolgoznak ki. A most aláírt dokumentum többek között nyolc szakember és öt posztgraduális ösztöndíjas cseréjének lehetőségéről rendelkezik.

Balogh Gyula, az Oktatási és Kulturális Minisztérium koordinációs szakállamtitkára és Pedro José González Rubio, Mexikó Budapestre akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete március 2-án aláírta a 2010-2012-es évekre szóló Magyar-Mexikói Oktatási és Kulturális Együttműködési Programot a minisztériumban. Az új együttműködési program a két ország oktatási és kulturális kapcsolatainak további erősödését segítheti elő.
Az 1998. október 26-án, Budapesten aláírt Magyar-Mexikói Oktatási és Kulturális Együttműködési Egyezmény célkitűzéseinek megvalósítása érdekében a szerződő felek időközönként közös együttműködési programokat, munkatervet fogadnak el.
A 2010-2012 közötti időszak egyik kiemelkedő eseménye lesz - a mexikói függetlenség kétszázadik évfordulójáról és a mexikói forradalom centenáriumáról való megemlékezések jegyében - a 2010-ben tervezett közös kulturális rendezvények megvalósítása mind Magyarországon, mind Mexikóban.
Az együttműködési program a kölcsönösség elve alapján évente nyolc fő részére, összesen 80 napos keretben biztosít lehetőséget oktatási és kulturális szakemberek küldésére, illetve fogadására, valamint öt fő részére egy éves posztgraduális ösztöndíjra.
(Forrás: OKM)
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |