2020. szeptember 20., vasárnap

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Újabb bombariadó volt a Corvinus-egyetemen
2010-02-25 16:29:00 - Központ - [Közélet - Színes hírek]

A Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épületeit kellett kiüríteni bombariadó miatt február 24-én, szerdán is, az idén immár harmadszor - adta hírül az index.hu február 25-én. Béres László ezredes szerint nem lehet egyértelműen kijelenti, hogy a vizsgaidőszakkal van összefüggésben a sorozatos bombariadó. A IX. kerületi kapitányság széleskörű nyomozást indított közveszéllyel fenyegetés miatt.

Béres László ezredes, a IX. kerületi rendőrkapitányság vezetője a bombariadókkal kapcsolatban elmondta, hogy egy alkalommal egy férfi, míg két másik alkalommal pedig egy-egy nő jelentett be a rendőrségen bombariadót. A betelefonálásokat követően a Budapesti Corvinus Egyetem összes épületét ki kellett üríteni, miután a telefonáló csak azt közölte, hogy bomba van az egyetemen, azt viszont nem, hogy pontosan hol. Az egyetem épületeinek kiürítése mindhárom esetben 4-5 óra hosszat tartott, ami alatt tűzszerészek, rendőrök és a biztonsági szolgálat emberei vizsgálták át az épületeket, a diákokat pedig a campus területéről is elküldték.
Béres László azzal kapcsolatban nem foglalt állást, hogy a fenyegetéseknek közük lenne a vizsgaidőszakhoz.
A mostani eset kapcsán megjegyezte, hogy évekkel ezelőtt volt egy időszak, amikor a kerület oktatási intézményeiben elszaporodtak a bombariadók a vizsgaidőszakban, de a mostanihoz hasonlóra az utóbbi időben nem volt példa.
A fenyegetőt, amennyiben elkapják, közveszéllyel fenyegetéssel vádolják majd, amiért súlyosabb esetben akár börtönbüntetést is kaphat.
Forrás: Index
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |