2020. szeptember 20., vasárnap

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Speciális képzési feltételek élsportolóknak
2010-01-20 16:12:00 - Központ - [Felsőoktatás - Közélet - Sport]

A MÜTF stratégiai együttműködést kötött a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézettel (NUSI), illetve csatlakozik a MOB Életút programjához is, hogy 2010 szeptemberétől speciális képzési feltételeket kínálhasson sportoló hallgatóinak. Felvételi többletpontok, egyéni tanterv, e-learning lehetőség és még számos más szolgáltatás várja az élsportoló fiatalokat. Mindezen lehetőségekről a január 26-i nyílt napon tájékozódhatnak az érintettek, ahol is a főiskola vendége lesz Kovács Ági olimpiai bajnok úszónő is.

A programba kétféleképpen lehet bekerülni. A MOB teljes finanszírozást biztosít Életút programjához csatlakozott olimpikonok számára, illetve a főiskolai felvételi után is kérvényezhető a speciális tanrend, amely egyéni munkamenetet, és vizsgarendet, e-learning tananyagokat, valamint személyre szabott korrepetitort, segítő tutort is magában foglal. A diákoknak jelképes összegért laptopot és internet előfizetést is biztosítanak, a tatabányai kollégiumban pedig magas színvonalú elhelyezés igényelhető.
Dr. Szabó Tamás az Utánpótlás Nevelési Igazgatóság (UPI) igazgatója elmondta, hogy a megállapodásuk szerint segítenek elérni a célcsoportot, vagyis az általuk támogatott 60 középiskolában üdvözlik a MÜTF programját. "Külföldön a kiválóságok kedvezményeket, ösztöndíjat kapnak, míg nálunk sok tehetség hagyja abba a sportot, vagyis elvész egzisztenciális bizonytalanságok miatt. Ennek ellenére Magyarországon is változik a sportolók és a sport presztízse. A visszavonult sportolókból üzletemberek, a sportélet szereplői lesznek. Esélyt kell adni a sport kiválóságainak, hogy diplomával induljanak az életben, ami az edzőtáborok, versenyek, napi 4-5 órás edzések mellett nem könnyű"- mondta Szabó Tamás.
A MÜTF az 50 állomásos öko-roadshow-ja keretében meglátogatott utánpótlás középiskolában, ökoiskolákban és tatabánya kampuszán január 26-án szervezett nyílt napján tájékoztatja részletesen az érdeklődőket a sportolók számára nyújtott továbbtanulási szolgáltatásairól.
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |