2020. július 8., szerda

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Együttműködik a nemzeti-, az egyetemi- és a diák sportszövetség
2009-11-10 10:43:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet - Közoktatás - Sport]

A hallgatókkal és diákokkal kívánja szorosabbra fűzni kapcsolatait a 74 sportági szövetséget összefogó Nemzeti Sportszövetség (NSSZ), mely november 9-ei közgyűlésén stratégiai megállapodást kötött a Magyar Egyetemi- és Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS), valamint a Magyar Diáksport Szövetséggel - írja a Nemzetisport.hu. Az integráló szerepet vállaló NSSZ elnöke, dr. Gémesi György hangsúlyozta: a három szervezet között meglévő kapcsolatokat szeretnék az együttműködéssel bővíteni és ezáltal közösen képviselni a magyar sport érdekeit.

"Az együttműködés alapvető célja, hogy a Sport XXI. Nemzeti Sportstratégiában megfogalmazott célok megvalósítása meginduljon, és a magyar sport érdekérvényesítő képessége növekedjék" - olvasható az aláírt okmányban.
A megállapodással kapcsolatban Frenkl Róbert, a MEFS elnöke elmondta: mivel a sportolók többsége tanul, eddig is fennállt egyfajta természetes kapcsolat a nemzeti szövetséggel.
Dr. Gémesi György a magyar sport érdekeinek egyeztetését, illetve azok hatékony képviseletét tűzte ki az együttműködés céljaként, természetesen a Magyar Olimpiai Bizottsággal együttműködésben.
(Forrás: Nemzetisport.hu)
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |