2020. július 2., csütörtök

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Megújult a Zeneakadémia honlapja
2009-10-02 13:07:00 - Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - [Felsőoktatás - Közélet - Kultúra]

A Zene Világnapján, október 1-jén indította el új weboldalát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, mely áttekinthető arculattal és kibővített, többnyelvű tartalommal szolgál. A Zeneakadémia portálján a képzések és az ott oktató tanárok mellett az intézmény épületeiben rendezett hangversenyekről és az intézmény saját szervezésű Alma Mater koncertjeiről is friss információk találhatók. A tájékoztatást segíti továbbá az új videó- és fotógaléria, amely segítségével a látogatók belehallgathatnak korábban rögzített koncertekbe, valamint virtuális túrán tekinthetik meg az egyetem épületeit, hangversenytermeit.

Az új honlap a képzések, oktatók és rendezvények mellett széles körű tájékoztatást nyújt az egyetemre váró nagyszabású rekonstrukciós projektről, valamint itt található először információ az ideiglenesen bezáró Liszt Ferenc téri épületet búcsúztató többnapos novemberi fesztiválról. Mivel a Zeneakadémia számára a nemzetközi kapcsolatok erősítése kiemelt fontosságú, a honlap egyszerűsített változata angolul is elérhető, emellett az egyetemről néhány oldalas leírás olvasható japán, koreai, kétféle kínai, arab és spanyol nyelveken.
Az oldalra látogatók videó- és fotógalériák segítségével megismerkedhetnek az egyetem mindennapi életével, belehallgathatnak korábban rögzített koncertekbe, valamint virtuális túrán tekinthetik meg az egyetem épületeit, hangversenytermeit. A hallgatók már a modern egyetemi weboldalon keresztül is értesülhetnek a legújabb kurzusokról, ösztöndíjakról, és mindennapi tanulmányi ügyeik egy részét online is intézhetik. A honlap különlegessége, hogy az oktatói életrajzok összegyűjtése, letisztázása során először itt állították össze több tanár teljes műlistáját és diszkográfiáját.
A Zeneakadémia új honlapjának elindítását komoly előkészítő munka előzte meg, amely a felhasználóbarát, informatív felület létrehozása mellett nagy hangsúlyt fektetett a magyar komolyzenei oktatás hagyományainak, Liszt, Bartók, Kodály, Weiner, Hubay és Dohnányi örökségének ápolására is.
A Zeneakadémia korábbi címe továbbra is él, az új portál pedig a következő elérhetőségeken tekinthető meg: www.lisztakademia.hu; www.zeneakademia.hu.
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |