2020. július 2., csütörtök

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Az iparoktatásról és a felsőoktatásról nyílt kiállítás a BMF-en
2009-09-11 10:03:00 - - [Felsőoktatás - Közélet - Kultúra]

Idén az alapításának 130. évfordulóját ünneplő Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) augusztus 30-án este - a hazai és külföldi társintézmények, a kutató-fejlesztő szervezetek, a gazdasági élet képviselői meghívásával - nyitotta meg jubileumi rendezvénysorozatát. A "Budapest Tech Jubilee Conference" kétnapos tudományos ülésszak ünnepélyes megnyitóját szeptember 1-jén tartották a Bécsi úti épület aulájában.

Dr. Németh Tamás akadémikus, az MTA főtitkára köszöntőjében a jogelőd Magyar Királyi Állami Felsőipariskola szerepéről elmondta: "egy intézmény tapasztalatai jó alapot szolgáltatnak a jövő tervezéséhez, mert a korábbi sikerek meghatározzák nem csak a jelen tevékenységeket, hanem a jövőbelieket is." Dr. Gáti József kancellár nyitotta meg a 130 év az iparoktatásban, 40 év a felsőoktatásban című kiállítást, amely "betekintést nyújt abba a három évszázadon átívelő eseménysorozatba, mely egy szerves fejlődési folyamat eredményeképpen vezetett 2000-ben az integrált főiskola létrehozásához, majd annak eredményekben gazdag működéséhez."
Az iskola belső udvarán álló, a karok névadóit ábrázoló szobrok mögé a főiskola szenátusa képviseletében dr. Rudas Imre egy platánfát ültetett a jövő nemzedéke számára. Dr. Fodor János rektorhelyettes beszédében a hallgatókat a növekedő és gyarapodó fához hasonlította.
A tanévnyitó ünnepségen a főiskola rektora Díszpolgári címet adott át Dr. Miomir Vukobratović, a belgrádi Mihailo Pupin Intézet professzorának, a Szerb Tudományos Akadémia rendes tagjának, Dr. Bogdan M. Wilamowski professzornak, az Alabamai Mikro-Nano Tudományos és Technológiai Központ igazgatójának és Dr. Bárdossy György akadémikusnak.
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |