2020. július 8., szerda

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Főiskolások és egyetemisták a Hegyalja fesztiválon
2009-07-16 16:41:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet - Színes hírek]

A fesztiválok rendszeres látogatói lettek az egyetemisták és főiskolások, akik immár nem csak szórakoznak az egyre népszerűbb rendezvényeken, hanem dolgoznak is. A tegnap kezdődött Hegyalja Fesztiválon is jelen vannak az intézmények és a felsőoktatási sajtó képviselői, akik a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület szervezésében működnek közre a fesztivál kommunikációs munkájában. 38 kampusz lap, portál és egyetemi rádió képviselteti magát az ifjúsági fesztiválon - tudta meg az Edupress a szervezőktől.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) hallgatói kiemelten vesznek részt a fesztivál kommunikációs munkájában, többek között blogolnak, fotóanyagot és online útikönyvet készítenek, melyet terveik szerint könyv formájában kiadnak. Koós Adrienn, a BKF marketing hallgatói team vezetője elmondta, a BKF csapata gyakornoki munkát végez a helyszínen, kérdőívet készítenek és piackutatást végeznek a diákok továbbtanulási szokásairól, kommunikációs képzéséről, a főiskola ismertségéről, amelyet a fesztivált követően maguk dolgoznak fel, elemeznek. "Ez része és legjobb módja az elméleti tananyag valós élethelyzetbe való átültetésének. A hat fős csapatban gazdasági és menedzsment, kommunikációs és médiatudomány, továbbá kereskedelem és médiaszakos hallgatók is részt vesznek. Természetesen a napi munka után alkalom adódik a bulizásra is" - részletezte az Edupress-nek Koós Adrienn.
Az E-misszió sátrában, a Média Sziget olvasósarkában is a BKF-es diákok várják a pihenni és olvasni vágyókat, kényelmes kanapékkal minden nap reggel tíztől délután hatig, sok hasznos információval, játékokkal és nyereményekkel.
A fesztiválok állandó hangulatfelelősei a gödöllői Szent István Egyetem médiamunkásai, a Lesz Rádiósok egész nap felhőtlen és vidám műsort sugároznak a fesztivál kempingben riportokkal, zenékkel rádiós stúdió buszukból, az otthon maradók online is hallgathatják a helyszíni adást www.leszradio.hu portálon.
Megérdemelt jutalomként pedig az idei zöld gerilla kampány, a ZéróCO2 nyertesei, a legnagyobb főiskolai kertészcsapat, Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának Füvek Népe elnevezésű csapata is bulizik a fesztiválon - tájékoztattak a szervezők.
Az idei fesztiválokon érdemes mindenkinek nyitott szemmel és füllel járni, forgatni és fotózni, hisz a reklámszakma kedvelt rendezvényének, a Reklámzabálók Éjszakája kreatív pályázatának - az Ifjú Pengének - témája a hazai fesztiválok, és a fesztiválozás eszméjének népszerűsítése.
A tizedik Hegyalja Fesztivál Rekordlátogatottsággal indult, már az első nap 15 ezer látogatót számláltak a rendezők. 2004 óta először területbővítésre volt szükség, ezért a szervezők megnyitották a pótkempinget pótlását is, így a rendezvény területe 17 hektárra bővült.Idén a rendezők még nagyobb hangsúlyt fektettek a környezettudatosságra, remélve, hogy ők is megkapják a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium zöldfesztivál minősítését.
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |