2020. szeptember 20., vasárnap

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Elkezdődött a Debreceni Nyári Egyetem
2009-07-20 9:04:00 - Debrecen - [Felsőoktatás - Közélet - Színes hírek]

Elkezdődött a Debreceni Nyári Egyetem négyhetes nyári kurzusa július 20-án, hétfőn, amelyre a korábbi évekhez hasonlóan több mint 30 országból mintegy 200 külföldi hallgató iratkozott be. A mindennapi nyelvórák mellett tematikusan rendezett idegen nyelvű előadások és kulturális programok segítenek minél színesebb képet nyújtani hazánk történelméről, zenéjéről, hagyományairól és a magyar diaszpóráról.

A nyári egyetem keretében a hallgatók az idén is szórakozva tanulhatnak magyar népdalokat és néptáncokat, megismerkedhetnek egy-egy kiemelkedő filmalkotással, a magyarul jól tudó résztvevők pedig érdekes témákról beszélgethetnek meghívott szakemberek társaságában.
Az egyetem nyári nyelvtanfolyamára idén 200 külföldi diák érkezett 32 országból, a 18 évesektől a nyugdíjas korúakig egyaránt. Legtöbben Franciaországból (25 fő), Németországból (22 fő) és az Egyesült Államokból (19 fő) érkeztek, de jelentős számban jöttek Finnországból (13 fő), Ausztriából (12 fő) és Lengyelországból (12 fő). Olyan távoli országokból is érkeztek résztvevők, mint Argentína, Ausztrália, Japán, Kanada, Kína és Mexikó.
A Debreceni Nyári Egyetem 2002 januárjában indította el budapesti nyelviskolájának működését, lehetővé téve a Budapesten és környékén élő, illetve dolgozó, nyelvünket elsajátítani szándékozók számára, hogy a hagyományos (téli, tavaszi, nyári és őszi) debreceni kurzusok közötti időszakban is a nyári egyetem módszereivel és tanáraitól tanulhassák a magyar nyelvet. 2005 őszétől pedig évente két alkalommal Sopronban is szervez az egyetem kéthetes intenzív tanfolyamokat elsősorban az osztrák hallgatók nyelvtanulási igényeit kielégítendő.
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |