2020. szeptember 20., vasárnap

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

300 millióval támogatják a szakiskolai tanulók külföldi gyakorlatát
2009-06-22 15:47:00 - Budapest - [Közélet - Pályázatok]

Mintegy 300 millió forintos forrást különített el szakiskolai tanulók külföldi szakmai gyakorlatának megvalósítására az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a Tempus Közalapítvány kezdeményezésére. A Szakiskolai Fejlesztési Program első, illetve második szakaszában részt vevő iskolák tanulói így legalább 3 és legfeljebb 39 hetes külföldi szakmai gyakorlaton vehetnek részt.

A komplex program magában foglalja a munkavégzést és képzést jelentő külföldi szakmai gyakorlatot, a kiutazó tanulók nyelvi, szakmai, interkulturális és lélektani felkészítését, valamint a szakmai gyakorlat értékelését és a tapasztalatok feldolgozását, terjesztését. A lehetőség a Szakiskolai Fejlesztési Program I. vagy II. körében részt vevő, 9-13. évfolyamos vagy a 13. évfolyamot a gyakorlat kezdete előtt legfeljebb hat hónappal elvégzett tanulók számára nyitott. A program szervezői szerint azonban célszerű a gyakorlatot a magasabb évfolyamok tanulói számára szervezni.
A programra Szakiskolai Fejlesztési Program I. vagy II. körében részt vevő szakiskolák mellett pályázhatnak kamarák, munkaadói és munkavállalói szervezetek, kis- és középvállalkozások, a szakképzésben érintett szakmai szervezetek és non-profit szervezetek, valamint települési önkormányzatok. Emellett lehetőség van úgynevezett közvetítő intézmények részvételére is, melyek a gyakorlati helyeket kínáló cégek felkutatásában, a diákok felkészítésében, illetve a gyakorlat megszervezésében nyújthatnak segítséget. A program által támogatott szakmai gyakorlatok az Európai Unió tagországaiban, Norvégiában, Izlandon és Liechtensteinben, valamint Törökországban, Horvátországban és Svájcban található cégeknél, vállalatoknál valósulhatnak meg.
A pályázatokat október 2-ig kell postára adni egy nyomtatott és két elektronikus formában, a további információk, a pályázati űrlap és a kitöltési útmutató megtalálható a Tempus Közalapítvány honlapján.
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |