2020. július 8., szerda

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Georgikon futam először Keszthelyen
2009-06-09 9:11:00 - Veszprém - [Felsőoktatás - Közélet - Színes hírek]

Először rendezték meg alternatív hajtású járművek versenyét a Pannon Egyetem Georgikon Karának szervezésében Keszthelyen, június 6-án. A helyi közlekedésű buszokat szeretnék elektromos meghajtásúakra cserélni a városban, innen jött az ötlet, hogy a környezettudatos közlekedés terjesztésére és az elektromos járművek bevezetéséhez kapcsolódva versenyt és bemutatót szervezzenek.

Öt járművet ismerhettek meg a város lakói a sétálóutcán és a fő téren, majd a városi strand parkolójában rendezték a versenyt. Az akkumulátorral és napelemmel működő járgányok nem szennyezik a levegőt, sőt szinte hangtalanul robogtak végig a verseny fél óráján. A cél az volt, hogy ez alatt az idő alatt feltöltés nélkül minél több kört tegyenek meg.
A sorrend a következő lett: 1. helyezett: Wirecar (78 kör), 2. helyezett: Elektro Gokart (78 kör), 3. helyezett: Hupercar (60 kör).
A rendezvény lebonyolításában a Környezetvédő Egyesülettel az Alternatív Hajtású Járművek Szövetsége, a Pannon Egyetem Georgikon Kara, Keszthely Város Önkormányzata és az INNO-MOBIL Sportegyesület működött együtt.
A verseny elérte célját, több mint száz érdeklődő kísérte figyelemmel az alternatív meghajtású járműveket, ezáltal megismerték a környezetvédelem és az új járműtechnológiák kapcsolódási lehetőségeit. Ezek az autók közutakon még nem járhatnak, de a mögöttük álló innovációnak és folyamatos teszteléseknek köszönhetően a közeljövőben már alternatívaként jelenhetnek meg benzingőzös autóink helyett.
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |