2020. szeptember 20., vasárnap

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Három intézmény kapott könyvcsomagot a Beugró csapatától
2009-05-29 9:06:00 - NyME - [Felsőoktatás - Közélet - Közoktatás - Színes hírek]

A Beugró művészei diákoknak ajánlották fel támogatásukat. Pokorny Lia, Rudolf Péter, Szabó Győző, Kálloy Molnár Péter és Novák Péter az őket szponzoráló Akadémiai Kiadót kérték meg, hogy három iskolának segítsenek a műsornak szánt összeggel. Így összesen közel másfél millió forintos könyvcsomaggal gazdagodott egy budapesti, egy nyíregyházi és egy soproni intézmény, köztük a Nyugat-magyarországi Egyetem Központi Könyvtára, amely fél millió forint értékben kapott közgazdasági és társadalomtudományi könyveket, szótárakat. Az ajándékokat a csapat szerda délelőtt adta át az Eötvös József Gimnáziumban.

A budapesti Eötvös József Gimnázium, a Nyíregyházi Főiskola és a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem lett a legszerencsésebb a Beugró sorsolásán, ahol az dőlt el, mely intézményeket támogat a népszerű műsor. A budapesti diákok szerdán személyesen is találkozhattak kedvenceikkel. Pokorny Lia, Rudolf Péter, Szabó Győző, Kálloy Molnár Péter és Novák Péter személyesen vittel el ajándékát az Eötvös József Gimnáziumba, ahol a másik két nyertes iskola is képviseltette magát.
"A Beugró népszerűsége, az ebből nyert energia lehetőséget ad arra, hogy azt tovább adjuk egy-egy ilyen pozitív kezdeményezés által. A mai gazdasági helyzetben pedig melyik iskolának, melyik diáknak ne jönne jól egy kis segítség" - mondta Rudolf Péter, majd hozzátette: a gyerekeimmel igazi közelharcot vívok, hogy olvassanak többet. Remélem, ez az ajándék és a mi személyünk kicsit ösztönzi majd a diákokat arra, hogy gyakrabban üljenek le egy-egy könyv mellé" - tette hozzá a színész.
Novák Péter egy kis "merénylettel" is készült a színészekkel szemben, hiszen játszani hívta Pokorny Liát, Rudolf Pétert, Kálloy Molnár Pétert és Szabó Győzőt. A csapat meglepettségüket feledve boldogan vett részt a rögtönzésben. Egy kínos vizsga-szituáció után Szabó Győző tartott japán előadást két robotjáról, amit Kálloy Molnár Péter értelmezett, kisebb-nagyobb sikerrel.
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |