2020. július 2., csütörtök

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek

Díjazták a diákírókat
2009-05-12 12:56:00 - Központ - [Közélet - Közoktatás - Kultúra - Színes hírek]

A Magyar Író Akadémia országos diákíró versenyére 3134 pályamű érkezett, és akadtak kiváló tehetségek is. Őket ünnepelték a hétvégén a Művészetek Palotájában, ahol a verseny zsűrije: Kornis Mihály, Kukorelly Endre, Márton László és Tóth Krisztina méltatta a fiatal írójelölteket.

"Úgy tűnik, a diákok sokkal jobban benne élnek a kortárs magyar diskurzusban, mint a pedagógusok" - mondta Kukorelly Endre a tanárok műveit értékelve. A magyar irodalomtörténet hagyományai jobban rányomták a bélyeget a felnőttek szövegeire, a diákok sokkal őszintébben, normálisabban beszélnek az írásaikban - mondta.
Igazi sikertörténetekben sem volt hiány, a verseny lehetőséget adott arra, hogy maguk az írók bukkanjanak igazi tehetségekre, akik talán egyszer majd a nyomdokaikba léphetnek. Kornis Mihály segítségét és együttműködését ajánlotta fel a középiskolás kategóriában második helyezett László Viktornak, a mindössze tizenhét éves Kovács Asztrik pedig Augusztus 22. című elbeszélésével hívta fel Kukorelly Endre figyelmét. Tóth Krisztina úgy ítéli, aki elismerést kapott a zsűritől, a helyezésétől függetlenül nyertese lett ennek a versenynek, hiszen a jó munkák között már nagyon nehéz volt különbséget tenni. A nyertes pályaműveket bárki elolvashatja a www.iroakademia.hu honlapján.
(www.edupress.hu)

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |