2020. október 24., szombat

Hírlevél feliratkozás







A hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek - [Külföld]

Külhoni fiatal magyar vállalkozókat segítenek
2015-12-03 12:59:00 - Budapest - [Közélet - Külföld]

Külhoni fiatal magyar vállalkozókat segítő programok indulhatnak - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XIV. plenáris ülésén december 3-án Budapesten.

Nincs jó magyar-szlovák viszony felvidéki magyar iskolák nélkül
2015-11-27 9:29:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás - Külföld]

Nem lehetséges a jó viszony Magyarország és Szlovákia között a felvidéki magyar iskolák fennmaradása nélkül - mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke november 26-án A felvidéki magyar oktatás című konferencián. A Rákóczi Szövetség és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet által rendezett budapesti tanácskozáson Németh Zsolt kiemelte: bár a magyar-szlovák ...

Az afgán lányok oktatását segítette az idei WISE-díjas
2015-11-06 10:46:00 - Budapest - [Közélet - Külföld]

Szembeszállt a veszéllyel a lányok oktatásáért egy afgán nő. Szakena Jakúbi a lányok oktatását tiltó tálibok uralma idején működtetett titkos leányiskolákat - e cselekedetéért idén átvehette az oktatás Nobel-díjaként is emlegetett, félmillió dollárral (átszámítva mintegy 145 millió forinttal) járó WISE-díjat - írja az nlcafe.hu. ...

Pedagógus-béremelés vár a román tanárokra
2015-11-05 9:33:00 - Budapest - [Közélet - Külföld]

Idén decembertől 15 százalékos béremelésben részesülnek Romániában a közoktatásban és az állami felsőoktatásban dolgozó alkalmazottak: erről még Victor Ponta távozó miniszterelnök lemondásának hivatalos benyújtása előtt fogadott el sürgősségi rendeletet november 4-én a román kormány.

Jobban teljesítenek az anyanyelvükön tanuló gyermekek
2015-10-29 16:05:00 - Budapest - [Közélet - Külföld]

Erdélyben a magyar nyelvű oktatás színvonala elmarad a román nyelvűétől, de jobban teljesítenek az anyanyelvükön tanuló magyar gyermekek azoknál, akiket szüleik a jobb érvényesülés céljával román iskolába iratnak - hangzott el azon a kisebbségi oktatási konferencián, amelyet a torockói Duna-házban tartanak október 29-én.

Magánbefektetőket kellene bevonni az oktatásba?
2015-10-26 9:45:00 - Budapest - [Közélet - Külföld]

Európa kezd veszíteni versenyelőnyéből, ezért elsődleges cél, hogy növelje az oktatás fejlesztésére fordított befektetések arányát - mondta Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős uniós biztos abban az interjúban, amely október 23-án jelent meg az ABC című konzervatív spanyol napilapban.

"A tudás legalaposabban az anyanyelvünkön sajátítható el"
2015-10-14 10:10:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás - Külföld]

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az Ungvári Nemzeti Egyetem (UNE) magyar tannyelvű humán és természettudományi karán korszerű fizikai laboratóriumot nyitott meg október 13-án. A Nemzetpolitikai Államtitkárság ötmillió forintos támogatásából felszerelt laboratórium átadási ünnepségén a politikus hangsúlyozta: a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy Kárpátalján a magyarok ...

Nő a román köz- és felsőoktatásban dolgozók bére
2015-10-13 9:50:00 - Budapest - [Közélet - Külföld]

Idén decembertől 15 százalékkal nő a román közoktatásban és felsőoktatásban dolgozók bére - jelentette be október 12-én Sorin Cimpeanu oktatási miniszter. Közölte, hogy az intézkedés nyomán 304 ezer közalkalmazott fog többet keresni. Ebben benne vannak az állami közoktatásban dolgozó pedagógusok és egyetemi tanárok, valamint az iskolák és egyetemek kisegítő személyzete is.


84/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |