2020. október 24., szombat

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek - [Közélet]

Hátrányos helyzetű fiatalok számára indul ösztöndíjpályázat
2015-12-03 15:49:00 - Budapest - [KARRIER - Közélet]

"Kapcsolódj be a közvetítésbe!" címmel egyéves szakmai gyakorlatra szóló ösztöndíjprogramot indít a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Nemzeti Kulturális Alap hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok számára. Az ösztöndíj 48 millió forintos keretösszeggel járul hozzá a fiatalok tapasztalatszerzéséhez a média világában. Az ösztöndíjra 2015. december 3-tól 2016. január 6-ig lehet pályázni.

Duális képzés a faipari mérnöki alapszakon
2015-12-03 15:47:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

A Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar faipari mérnök alapszakán 2015 szeptemberétől elindult a duális egyetemi képzés. A német területeken évek óta sikeresen működő képzési rendszerben a hallgatók gyakorlatiasabb tudást szereznek, az egyetem elvégzését követően pedig csaknem három és fél év gyakorlattal fognak rendelkezni.

A programozást nem lehet elég korán elkezdeni
Harmadik alkalommal jön a Kódolás Órája
2015-12-03 13:21:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet - Közoktatás]

A PISA-teszt szerint a magyar tizenévesek 60 százaléka digitális írástudatlan, szakmai szervezetek pedig arra figyelmeztetnek, hogy elégtelen tudású és kevés a programozó, valamint az informatikus Magyarországon. Ez pedig a magyar gazdaság versenyképességét is rontja. Idén december 7. és 13. között a nemzetközi Computer Science Weeken rendezik meg a világ legnagyobb ...

Ha Mikulás, akkor Nagykarácsony!
Mindenkit vár a Mikulásház
2015-12-03 13:08:00 - Budapest - [Közélet]

Ünnepi szentmisével, adventi gyertyagyújtással, felújított, életnagyságú Betlehemmel nyitotta meg kapuit a 20. Nagykarácsonyi Téli Programok november 29-én, amelynek fővédnöke L. Simon László kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár. Gyerekek és családok várakoztak tömött sorokban arra, hogy átélhessék a varázslatot és beléphessenek a Mikulásházba, ahol találkozhatnak a Nagyszakállúval.

Külhoni fiatal magyar vállalkozókat segítenek
2015-12-03 12:59:00 - Budapest - [Közélet - Külföld]

Külhoni fiatal magyar vállalkozókat segítő programok indulhatnak - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XIV. plenáris ülésén december 3-án Budapesten.

Versenyképes béreket szeretnének a felsőoktatásban
2015-12-03 12:56:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet]

Versenyképes béreket, európai színvonalú finanszírozást, méltó munkafeltételeket szeretne a felsőoktatásban az Oktatói Hálózat. Petíciójukat már több mint 1500-an írták alá. Mint írják: egyetértünk az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (ELTE BTK) oktatóival, akik 2015. november 19-én nyilvánosságra hozott drámai levelükben rámutattak a mai magyar felsőoktatásban uralkodó tarthatatlan állapotokra, a színvonalas ...

Útra kelt a gyermekmagazin
2015-12-03 9:38:00 - Budapest - [Közélet - Közoktatás]

A Mikkamakka magazin klubsorozata Székesfehérváron mutatkozott be, de további városokba is ellátogat. Legközelebb januárban a Mikkamakka Klub Kecskeméten, a Katona József Megyei Könyvtár gyerekrészlegén folytatódik - olvasható az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) oldalán.

Átalakul a kisgyermekek napközbeni ellátása
2015-12-03 9:12:00 - Budapest - [Közélet]

Novák Katalin közlése szerint a jövő évtől "rugalmas, többlépcsős, többszereplős rendszer jön létre", hogy az intézményes kereteken túl "magán, családi vagy munkahelyi gyermekfelügyeleti megoldások alakulhassanak ki". Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára erről december 2-án Budapesten beszélt. Az államtitkárság az MTI-hez eljuttatott közleményben idézte Novák Katalin szavait, ...


2986/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |