2020. október 24., szombat

Hírlevél feliratkozásA hírlevélről leiratkozni a
leiratkozas@edupress.hu
címre küldött e-mail-lel lehet.


Edupress on Facebook

Edupress Hírek - [Kultúra]

Várhatóan fél évet csúszik a Zeneakadémia felújítása
2010-03-30 12:28:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet - Kultúra]

Az épület diagnosztizálása, a statikai, műszaki problémák feltárása miatt csúszik a Zeneakadémia felújítása - írja a Népszabadság. A tervek ugyan már elkészültek, a kivitelezői, közbeszerzési pályázatot most írja ki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem. Tavaly novemberben ugyan épületbúcsúztató fesztivállal búcsúztak a diákok és a tanárok, a főmérnök és a rektor most abban reménykedik: nyár elején már elkezdődhetnek a munkálatok.

Kétéves oktatási együttműködést írt alá Mexikó és Magyarország
2010-03-03 13:09:00 - Budapest - [Felsőoktatás - Közélet - Kultúra]

Kétéves időszakra szóló együttműködési programot írt alá március 2-án Mexikó és Magyarország, mely az oktatás és a kultúra területét érinti. A két ország 1998-ban kötötte meg azt az együttműködési egyezményt, melynek nyomán bizonyos időközönként közös munkatervet dolgoznak ki. A most aláírt dokumentum többek között nyolc szakember és öt posztgraduális ösztöndíjas cseréjének lehetőségéről rendelkezik.

Megújult a Zeneakadémia honlapja
2009-10-02 13:07:00 - Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - [Felsőoktatás - Közélet - Kultúra]

A Zene Világnapján, október 1-jén indította el új weboldalát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, mely áttekinthető arculattal és kibővített, többnyelvű tartalommal szolgál. A Zeneakadémia portálján a képzések és az ott oktató tanárok mellett az intézmény épületeiben rendezett hangversenyekről és az intézmény saját szervezésű Alma Mater koncertjeiről is friss információk találhatók. ...

Őszi Kulturális Fesztivál kezdődik Szegeden
2009-10-01 9:54:00 - Szeged - [Közélet - Kultúra]

Színházi Nyílt Nap, Guiness rekordkísérlet, Chagall-kiállítás és Bácskai Juli Pszichoszínháza mellett Popper Péter, Váczi Eszter, Harcsa Veronika és Bálint András is várja októberben a kultúra szerelmeseit a Szegedi Tudományegyetem Őszi Kulturális Fesztiválján, október 1. és 31. között. Az egyetem tehetséges hallgatói és a neves vendégelőadók 50 helyszínen 250 programmal bizonyítják, hogy Szeged nem csak a tudományok, de a kultúra központja is.

Elkezdődött a Múzeumok Őszi Fesztiválja
2009-09-28 17:18:00 - Központ - [Közélet - Közoktatás - Kultúra]

Múzeumpedagógiai Évnyitóval kezdődött el ma, szeptember 28-án az immár negyedik Múzeumok Őszi Fesztiválja, amelynek keretében az ország összes régiójából mintegy százhatvan múzeum szervez a nagyközönségnek szóló rendezvényeket hét témakörbe csoportosítva, hat héten át. A Magyar Nemzeti Galériában rendezett mai évnyitón átadták a Múzeumpedagógiai Nívódíjat is.

Az iparoktatásról és a felsőoktatásról nyílt kiállítás a BMF-en
2009-09-11 10:03:00 - - [Felsőoktatás - Közélet - Kultúra]

Idén az alapításának 130. évfordulóját ünneplő Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) augusztus 30-án este - a hazai és külföldi társintézmények, a kutató-fejlesztő szervezetek, a gazdasági élet képviselői meghívásával - nyitotta meg jubileumi rendezvénysorozatát. A "Budapest Tech Jubilee Conference" kétnapos tudományos ülésszak ünnepélyes megnyitóját szeptember 1-jén tartották a Bécsi úti épület aulájában.

Díjazták a diákírókat
2009-05-12 12:56:00 - Központ - [Közélet - Közoktatás - Kultúra - Színes hírek]

A Magyar Író Akadémia országos diákíró versenyére 3134 pályamű érkezett, és akadtak kiváló tehetségek is. Őket ünnepelték a hétvégén a Művészetek Palotájában, ahol a verseny zsűrije: Kornis Mihály, Kukorelly Endre, Márton László és Tóth Krisztina méltatta a fiatal írójelölteket.

A Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ létrehozásáról tárgyaltak
2009-04-29 15:01:00 - Központ - [Közélet - Kultúra]

A Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ (FROKK) létrehozásáról tartott egyeztetést Horváth Csaba főpolgármester-helyettes és több roma szervezet április 28-án, kedden. Az egyeztetésen Horváth Csaba kifejtette: a FROKK három helyszínen - a Nap utcában, a fonyódi üdülőtelepen és az újonnan átalakított Szentkirályi utcai épületben - működik majd. A Fővárosi Cigány ...


153/1. oldal
| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |