2020. június 7., vasárnap

Edupress Direkt

Az Edupress Direkt szolgáltatás térítés ellenében közli az egyetemek, főiskolák és a felsőoktatáshoz, tudományhoz, kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó intézmények közleményeit, pr-anyagait. Tartalmukkal nem azonosul, azok nem a szerkesztőség álláspontját tükrözik. A dokumentumokat az Educatio Press változtatás nélkül közli a www.edupress.hu oldal Edupress Direkt csatornájában.

Óvjuk együtt a környezetet!
2014-05-08 11:39:00 -

A sok hasznos és tartalmas gyerekeknek és családoknak szóló program között a GREENPET is bemutatkozik május 11-én az ALMA koncerttel összekapcsolt, III. Vakációváró fesztiválon. Az öko-kreatív sarokban kézi zsugorító készülékek segítségével a gyerekek is kipróbálhatják majd a PET palackok préselését, valamint hulladékok újra felhasználásával öko szobrokat, kupak képeket készíthetnek.A hulladék újrahasznosítását különböző kézműves foglalkozások keretében mutatják be, amely során igazán szabadjára engedhetik fantáziájukat a gyerekek, miközben játékos formában tanulnak a környezetvédelemről. A GREENPET kidolgozott edukációs programja, a SULIPET által szeretné már kisgyerekkortól ökológiai tudatosságra és környezetbarát szemléletre nevelni a jövő generációját, amibe a GRUND-on is bepillantást nyerhetünk.

A GREENPET egy olyan teljes körű PET palack újrahasznosítási rendszer, amelynek nincs ökológiai lábnyoma. A minden elemében magyar innovációk alapján kifejlesztett zsugorításon alapuló és visszagyűjtő módszer kettős célt valósít meg. Egyrészt az újrahasznosítható hulladék nem kerül vissza a szemétáramba, másrészt a visszagyűjtött hulladék nem elégetve, hanem más iparágak számára értékes alapanyagot szolgáltatva hasznosul újra. Ahogyan a szlogen is mutatja: „A hulladék, nem szemét, hanem értékes alapanyag”.

A GREENPET a hasznosítható hulladék begyűjtésének és újrafeldolgozásának általános érvényű modellje, amely már hazai és nemzetközi szervezetek érdeklődését is felkeltette. A Budafilter 94 Kft. kútépítési anyagokat gyártó profilját átvevő GWE-Budafilter Kft., amely az Innovációs Nagydíj 2011 pályázaton elnyerte az év leginnovatívabb kisvállalata címet, a rendszergazdával közösen fejlesztette ki és nemzetközi piacain értékesíti a reciklált PET-ből készült műanyag szűrőit. A Budafilter 94 Kft. elnyerte a Green Organizations Green Apple Award 2012 Europe Gold díját is, amelyet az angol parlamentben adtak át.

További információk: http://greenpetnet.com/

III. Vakációváró fesztivál – GRUND
Családi fesztivál és Táborexpo

május 11. vasárnap 10-18 óra
Barba Negra Track (régi Zöld Pardon) Bp, XI.ker. Neumann János út 2. (Rákóczi híd budai hídfő)

Programok, kiállítók a GRUNDon: http://felelosszulokiskolaja.hu/index.php/category/grund/

Esemény linkje: https://www.facebook.com/events/638736269495482/

Jegyrendelés: info@felelosszulokiskolaja.hu

| Impresszum | Jognyilatkozat | powered by PSP Hungária © 2008 | | Google PageRank |